Felkészülés: Tischler duplázott, a DVSC legyőzte a Soroksárt

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.07.14. 19:03
null
Tischler Patrik kilenc perc alatt duplázott (Fotó: Kovács Péter/Hajdú-Bihari Napló)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Debreceni VSC 4–1-re győzte le a másodosztályú Soroksárt felkészülési mérkőzésen. A Paks 2–2-es döntetlent játszott a bosnyák Zeljeznicar ellen, a Honvéd 5–3-ra kikapott a cseh Príbramtól, a Mezőkövesd 7–0-ra győzte le a Tállyát.

 

A Debrecen és a Soroksár Telkiben mérkőzött meg egymással. A 2x50 perces találkozó 10. percében a Soroksár kapusa hibázott, Bárány Donátnak passzolta a labdát, aki 15 méterről a kapuba lőtt. A 68. percben Ladányi Gergő távoli bombagóljával egyenlített Lipcsei Péter együttese.

Sokáig nem örülhetett a fővárosi gárda, a 70. percben Ugrai Roland első két lövését még védte a soroksári kapus, de a harmadiknál már nem tudott hárítani (2–1). A 73. percben tovább nőtt a Loki előnye, Tischler Patrik passzolt egy méterről az üres kapuba, kilenc perccel később ő állította a 4–1-es végeredményt is.

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
Debreceni VSC–Soroksár (NB II) 4–1 (1–0)
DVSC 1. félidő:
Gróf – Kusnyír, Nikolics, Deslandes, Ferenczi – Baráth, Dzsudzsák – Szécsi, Bódi, Sós – Bárány. 2. félidő: Gróf (Hrabina) – Bévárdi (Tordai), Sipos, Poór, Korhut – Gyönyörű (Bényei Á.), Varga J., – Pintér, Babunski, Ugrai – Tischler. Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor
Soroksár:Abu – Nagy O., Gengeliczki, Valencsik, Pászka, Gyömbér, Hudák, Ternován, Lőrincz, Korozmán, Magyari. Csere: Major, Orosz, Lipcsei, Kópis, Ladányi, Tóth D., Szerető, Lovrencsics G. Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző:
Bárány (10.), Ugrai (70.), Tischler (73., 82.), ill. Ladányi (68.)
forrás: dvsc.hu

A Paks 0–0-s első félidőt követően a 70. percben került hátrányba a bosnyák Zeljeznicar ellen. A 80. percben Böde Dániel egyenlített, majd Haraszti Zsolt révén a vezetést is átvette a magyar csapat a 85. percben. Ám a győzelem nem jött össze a tolnaiaknak, a 90. percben egyenlített a Zeljeznicar.

Paksi FC–FK Zeljeznicar (bosnyák) 2–2 (0–0)
Paks 1. félidő:
Rácz – Lorentz, Szélpál, Debreceni Á., Süvöltős A. – Windecker, Gyurkits G., Bertus – Nagy R., Ádám, Hahn. 2. félidő: Nagy G.– Szabó, Lenzsér, Kinyik, Kulcsár – Haraszti, Kesztyűs, Papp – Böde, Sajbán, Szendrei Á.
Vezetőedző: Bognár György
Gólszerzők: Böde (80.), Haraszti (85.), ill. Konatar (70.), Markovic (90.)
forrás: paksifc.hu

A Honvéd délelőtt már játszott egy felkészülési mérkőzést, melyet 5–0-ra nyert meg a szlovén Drava Ptuj ellen. A cseh másodosztályú Príbram ellen már nem jött össze a győzelem. A Honvéd háromgólos hátrányban is volt, ezt követően Eppel Márton egy perc alatt duplázott (3–2). A Príbram ismét betalált, amire a nyáron igazolt Nono válaszolt (4–3). A csehek a 89. percben állították be az 5–3-as végeredményt.

Budapest Honvéd–Príbram (cseh) 3–5 (0–2)
Honvéd:
Szappanos – Mezgrani, Batik, Bardea, Tamás – Nagy G. – Bőle, Nono, Hidi, Balogh N. – Eppel
Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Eppel (64., 65.), Nono (82.), ill. Vávra (16.,50.), Voltr (45.), Schindler (71.), Docekal (89.)
forrás: honvedfc.hu

A Mezőkövesd már 10 perc után 2–0-ra vezetett az NB III-as Tállya ellen, végül 7–0-ra győzött.

Mezőkövesd–Tállya (NB III) 7–0 (2–0)
Mezőkövesd 1. félidő:Antal B.– Farkas D., Pillár, Katanec (Kocsis), Vadnai, Karnyicki, Cseke, Madarász, Chrien, Besirovic, Drazsics. Mezőkövesd 2. félidő: Bősz – Vági, Kocsis, Szépe, Vajda, Madarász (Pintér), Derekas, Cseke, Nagy D., Jurina, Vojtus.
Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerzők: Drazsics (2.) Madarász (10.), Jurina (61., 82., 91.), Nagy D. (70.), Vojtus (86.)
forrás: mezokovesdzsory.hu

KORÁBBAN
Budapest Honvéd–Drava Ptuj (szlovén) 5–0 (5–0)

Honvéd: Tujvel (Dúzs, 63.) – Lovric, Baráth (Benczenleitner, 39., Talys, 63.), Klemenz, Kovács N. – Pantelic (Kerezsi, a szünetben) – Gale, Banó-Szabó (Keresztes, 66.), Zsótér, Májer – Tóth-Gábor
Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólzszerzők: Tóth-Gábor (20., 27.), Májer M. (29., 40.), T. Gale (45.)

Gyirmót FC Győr–Inter Bratislava (szlovák) 5–0 (3–0)
Gyirmót:
Rusák – Major, Karacs, Széles, Zeke – Nagy P., Vass, Csonka – Herjeczki, Lencse, Hajdú. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerzők:
Nagy P. (20.), Lencse L. (34., 41.), Varga Barnabás (60., 67.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik