Döntőbe jutott az Újpest a Magyar Kupában

BODNÁR TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)BODNÁR TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.04.14. 17:25
A Magyar Kupa elődöntőjében az Újpest 1–0-ra nyerni tudott a Kisvárda otthonában, a továbbjutás kérdése egyetlen mérkőzésen dőlt el. A másik ágon az MTK és a Mol Fehérvár vív meg egymással, csütörtökön.
Fináléban az Újpest! (Fotó: Dömötör Csaba) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Fináléban az Újpest! (Fotó: Dömötör Csaba) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ

KISVÁRDA MASTER GOOD–ÚJPEST FC 0–1 (0–0)
Kisvárda, Várkerti Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette:Bogár Gergő (Szalai Balázs, Márkus Tamás – Káprály Mihály, Solymosi Péter)
KISVÁRDA:Dombó – Hej, Ene, Csirkovics, Leoni – Melnik, Karabeljov – Sassá (Horváth Z., 81.), Bumba, Kovácsréti (Zlicsics, 61.) – Viana (Jelena, 72.). Vezetőedző:Supka Attila
ÚJPEST:Pajovics – Kastrati, Kutrumpisz, Risztevszki – Pauljevics, Mitrovics, Onovo, Antonov – Croizet (Szakály P., 59.) – Tallo (Bacsa, 86.), Beridze. Vezetőedző:Michael Oenning
Gólszerző:Beridze (0–1) az 54. percben
MESTERMÉRLEG
Supka Attila:– Megvolt a lehetőségünk, hogy továbbjussunk, főleg az első félidei helyzeteink alapján. A második játékrészben irdatlan nagy egyéni hibából kaptunk gólt, amelyre nem tudtunk válaszolni, pedig mindent egy lapra tettünk fel. A hosszú ideje tartó gólínségünk ezen a meccsen is kísértett bennünket.
Michael Oenning:– Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, amelyen sikerült betalálnunk, és ez meghozta a győzelmünket. A mérkőzésről sok jót nem mondhatok, elsősorban a széllel és az időjárási körülményekkel kellett megküzdenünk. Az első félidőben szerencsések voltunk, hogy megúsztuk kapott gól nélkül, de szünet után rendeztük sorainkat. Nagyon jó érzés, hogy bejutottunk a kupadöntőbe, a siker értékét pedig növeli, hogy a Puskás Arénában játszhatunk.

A párharc egy mérkőzésből állt.

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem elég az öt, immár állandónak mondható sérült (Gosztonyi András, Rubus Tamás, Lucas, Szlobodan Szimovics és Jaroslav Navrátil), a kupa elődöntőt megelőző edzésen további két futballista, Ötvös Bence és Herdi Prenga is kidőlt a sorból, így Supka Attila vezetőedző taktikai tábláján többen szerepeltek a hiányzók listáján, mint a cserepadon a mezőnyjátékosok között. Utóbbiak összesen öten maradtak... A kisvárdaiak kész szerencséje, hogy a Mezőkövesden kiállított Cornel Ene egymeccses eltiltása bajnoki összecsapásra szólt, így ő bevethető volt a kisvárdai szempontból sporttörténelmi összecsapáson. Mert amíg az Újpest tízszer nyerte meg a Magyar Kupát, addig a Kisvárda Master Good első Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei csapatként volt érintett a sorozat elődöntőjében; míg a hazaiaknál sokasodtak a gondok, addig Újpesten némileg kiegyenesedtek a sorok. Visszatérhetett a csapatba Yohan Croizet is, aki a két csapat március 13-i, 3–0-ra végződő bajnokiján góllal és két gólpasszal „végezte ki” a Kisvárdát, a francia támadót akkor Michael Oenning vezetőedző az úgynevezett hamis kilences poszton vetette be. A március hónap gólját azon a mérkőzésen szerző futballista (az M4 Sportcsatorna és a szövetség illetésekei által megszavazott díjat ezúttal adták át az érintettnek) esetében adta magát, hogy a szakvezető ezúttal is a csatárok és a középpályások között szerepelteti. Amúgy is szükség volt mindkét oldalon a jó formában lévő támadókra, hiszen azzal, hogy a döntőbe jutás egyetlen mérkőzésen dőlt el, őszinte támadófutballt lehetett várni a felektől.

A harcmodort megválasztotta az erős szél, amely az első félidőben a Kisvárdát segítette. Ezzel együtt az elején újpesti lábakon vándorolt többet a labda, de nem is ez okozta a meglepetést, hanem az, hogy a stadion egyik sarkából vendégdrukkerek szurkolása szűrődött be. Kisbusznyi, mindenre elszánt drukker érkezett a fővárosból, hogy a kerítésen kívülről buzdítsa a lila-fehéreket. Más kérdés, hogy ebből ki mit értett, hiszen a vendégek kezdőcsapatában egyetlen magyar labdarúgó sem volt, míg a Kisvárdáéban a honosított Hej Viktorral együtt három – és ez a Mol Magyar Kupa elődöntője volt ugyebár...

Az első negyedórát követően átvette az irányítást a Kisvárda, ami helyzetecskékben is megnyilvánult. Fernando Viana ötletes átadása után Claudiu Bumba a jobbnál is jobb lehetőséget keresett, majd a jól passzoló játékos aláfutott Kovácsréti Márk beadásának, ami után így Janisz Karabeljov lőtt fölé. Amikor pedig egy szabadrúgást követően Corne Ene fejelt az oldalhálóba a hosszú oldalról, akkor Michael Oenning harsány füttyel igyekezett tudatosítani játékosaiban, ideje lenne felébredni. Ennek megfelelve Giorgi Beridze próbálkozott távoli szabadrúgással, de elvétette a célt.

Lepörgött gól, sőt kaput eltaláló lövés nélkül az első félidő ­– ennyit az őszinte támadófociról. Ezen a helyzeten Bumba változtatott, akinek a 49. percben leadott távoli próbálkozását Filip Pajovics ejtette maga elé. Az Újpest első, célt talált lövése viszont meghozta számára a vezetést, de ahhoz kellett az is, hogy Ene botladozása után a grúz válogatott Giorgi Beridze szabadon vezethesse be a labdát a tizenhatoson belülre.

Filip Pajovics viszont a tizenhatoson kívül öklözött – az újpesti kapust megtréfálta, hogy a szél visszafelé fújta a labdát, így amikor hozzáért, a keze már kívül volt a büntetőterületen, Bogár Gergő játékvezető azonban tovább engedte a játékot. A hajrában ment előre az egyenlítésért a Kisvárda, de a játékában most sem volt benne az a minőség, amely hozzásegítette volna akár az egyenlítéshez.

A szabolcsiak álma kettétört, első kupaelődöntőjüket nem tudták megnyerni, így nem ők léphetnek fel május 3-án, a Puskás Arénában esedékes fináléban, hanem az Újpest, amely tizenegyedszer szerezheti meg a trófeát – hogy az MTK vagy a Mol Fehérvár FC ellen, az a csütörtöki másik elődöntő után derül ki.0–1

A MÁSIK ELŐDÖNTŐ
Április 15., csütörtök
18.30:MTK Budapest–Mol Fehérvár FC(Tv:M4 Sport)

DÖNTŐ
Május 3., 20.00, Puskás Aréna

PERCRŐL PERCRE

90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS, DÖNTŐS AZ ÚJPEST!

90+3. perc Leoni idegi alapon szerelne, kap is egy sárga lapot.

90+2. perc Antonov eldönthetné, de agyonvariálja, végül szereli az ötös jobb sarka előtt Csirkovics.

Bacsa anno 13 meccset játszott a Várdában, egy gólpasszig jutott. Az NB II-ben történt mindez.

90+1. perc Leoni kornere után fejespárbaj, vendégsikerrel.

90. perc Bohdan Melnik kap sárga lapot, odalépett Antonovnak. Három perc a ráadás.

88. perc Bumba jobb oldali beadását elnézi Onovo, Ene meg csodálkozik, hogy a jobb sarok előtt az övé a labda... de lassan reagál, oda a helyzet.

87. perc MELLÉ! Bumba jobbal az ötös jobb csücske elől nem sokkal lő a rövid felső sarok mellé! Pajovics nagyot vetődött, de aligha ért volna oda.

Mindkét edzőnek van tapasztalata abban, hogyan vezesse el csapatát a kupadöntőig: Supka Attilának, a Kisvárda mesterének ez már háromszor is sikerült, és 2007-ben a Honvéddal nyerni is tudott (a kispestiek a Debrecent verték meg 2–2 után 11-esekkel 3–1-re). MK-fináléban azonban csak kétszer irányított, mert miután a Honvéddal 2008-ban sikerrel vette az elődöntőt, távozott Kispestről. A második alkalom 2019-ben volt, amikor a Honvéd a döntőben 2–1-es vereséget szenvedett a Mol Viditől.

Oenning 2017-ban a Vasassal játszott kupadöntőt, ám a Groupama Arénában 1–1-et követően tizenegyesekkel 5–4-re alulmaradtak a piros-kékek a Ferencvárossal szemben.

86. perc Tallónak sem ment ma, Bacsa Patrik váltja.

82. perc Leoni balról ballal nagyon a léc fölé lő, 23-ról.

Az Újpest ellen 6 meccsen 1 gólnál tart.

80. perc Horváth Zoltán be, Sassá le, szélső helyett középcsatár. Horváth a Várda Lanzafaméje. 24 meccs az idényben, 4 góllal és 1 gólpasszal, az ék egyébként a Nyíregyháza neveltje.

Az elődöntőig a Kisvárdának volt könnyebb az útja, mert a Komárom-Esztergom megyei I. osztályban szereplő Kecskéd ellen kezdett, majd egy NB III-as – Kecskeméti TE –, két NB II-es – Soroksár és Haladás –, végül egy élvonalbeli együttest – ZTE – búcsúztatott. A zalaiakat abban az időben fertőzte meg a vírus, inkább a bajnokságra fókuszáltak, ezért gyakorlatilag az NB III-as csapatukkal álltak ki, ez magyarázza a várdaiak fölényes, 6–1-es győzelmét.

A Kisvárda most először jutott el a Magyar Kupa elődöntőjébe, korábban az volt a leginkább említésre méltó sikere, amikor 2017 őszén NB II-es csapatként a 64 között elbúcsúztatta a sorozattól a Ferencvárost. A győztes gólt (1–0) a most is kerettag Horváth Zoltán szerezte.

72. perc Jelena Richárd be, Viana le, ék helyett ék, Supka óvatos duhaj.

71. perc Hejt eltalálja véletlenül az eleső Mitrovics stoplija, kettős ápolás.

69. perc Jorgosz Kutrumpisz kap sárga lapot utólag belemenésért, Viana volt az áldozat, ha jól láttuk.

67. perc
Nem is Gyulaháza, inkább Rétközberencs, de a lényegen ez aligha változtat.

66. perc Hej, de mérges. Lassan reagál, majd a felezőtől kirúgja a labdát a stadionból Gyulaháza irányába, végül jó nagyot rúg egy reklámtáblába. Azt már jobban eltalálja, felborul.

Kisvárdán viszont a rétközi csapat felé billen a mérleg nyelve: 2-szer született hazai siker, 1-szer ikszeltek – éppen legutóbb, tavaly decemberben (1–1) –, az újpestiek egyetlen diadala (1–4) 2018 novemberében egy emlékezetes, ködös meccsen történt.

63. perc
Pajovics nem figyel, a 16-oson kívül kezez, de Bogár sem figyel, mert tovább, amíg Viana reklamál, Karabeljov kis töprengés után jobbal 21-ről, középről a léc fölé lő.

62. perc Dombó lép ki Beridze elé szépen a 16-os elé, és ment lábbal, Antonov keresztpasszát követően.

Kisvárda 2018-as élvonalba jutása óta kilencszer találkoztak a bajnokságban, a mérleg 3 szabolcsi győzelem, 1 döntetlen és 5 újpesti siker. Az első három meccsüket kivétel nélkül a lila-fehérek nyerték meg, ebben a bajnokságban mind a háromféle kimenetel egyszer fordult elő. A legutóbbi fővárosi összecsapásuk 3–0-s újpesti győzelemmel végződött.

61. perc Lazar Zlicsics be, Kovácsrétinek nagyon nem ment ma. 1-1 magyarral éppen a két csapat.

Beridze: 5 meccs a Várda ellen, 3 góllal.

60. perc
Sassá jobb oldali beadásáról a bevetődő Viana éppen csak lemarad a kapu előtt!

59. perc Szakály Péter be, Croizet le.

58. perc Mitrovics passzát Pauljevics Kovácsrétit kicselezve ballal feladja a kapusnak, 11-ről, kissé jobbról.

57. perc Hej jobb oldali beadása Pajovics kapusé.

Beridze: 27 meccs az idényben, 15 góllal és 3 gólpasszal.

54. PERC VEZET AZ ÚJPEST, GEORGI BERIDZE felbőrözi Enét, aki elesik, és visszaadja közben a labdát a szélsőnek, az köszöni szépen, és az ötös bal sarka elől jobbal a kapu bal alsó, azaz a hosszú sarkába lő. 0–1! Tallóé a gólpassz.

51. perc Antonov bal oldali beadása megpattan Hejen, Dombó fogja azért a labdát a rövid sarok előtt, ha üggyel-bajjal is. De megvan a második védés ma!

49. perc Bumba lő kissé jobbról ballal kapura Sassá passza után, 22-ről, de fogja a labdát Pajovics a bal felső előtt. Az első, a kapu felületére menő próbálkozás ma!

66 százalékban a vendégeké volt eddig a labda.

46. PERC FOLYTATJUK!

Supka Attila és Michael Oenning eddig háromszor meccselt egymással, a mérleg 1–0–2, a német szakember első győzelmét még 2018 márciusában, a Vasassal aratta a Honvéd ellen (2–1). Három hónappal később a Supka vezette kispestiek 3–1-re verték meg az Oenning irányította piros-kékeket (akik így kiestek az NB I-ből). A legutóbbi találkozójuk márciusban a Szusza Ferenc Stadionban a lila-fehérek 3–0-s sikerével végződött.

Érdekes, hogy az immár Michael Oenning által dirigált gárda a mostani kupasorozatban játszott öt mérkőzéséből mindössze egyet játszott pályaválasztóként, a negyeddöntőben, a Mezőkövesd ellen. Az az egyetlen mérkőzés, amelyet nem nyert meg a rendes játékidőben, tizenegyespárbajban jutott tovább. Vendégként búcsúztatta az Iváncsa, a Dunaújváros, a Szolnoki MÁV és a Puskás Akadémia gárdáját is. A Kisvárda másodszor játszik otthon, az előző fordulóban 6–1-re verte a ZTE nagyon tartalékosan felálló csapatát. Az előző fordulókban a Kecskédet, a Kecskeméti TE-t, a Soroksárt és a Haladást ejtette ki (mlsz.hu).

Február elején én is azt mondtam, ég a ház, jó lenne odafigyelni, szerencsére azóta a vezetőedző megtalálta azt a csapatot, amely többé-kevésbé hozza az eredményt – fogalmazott érdeklődésünkre Nagy László, a lila fehérek korábbi 25-szörös válogatott futballistája. – Ha nincs eredmény, mindenhol számonkérik annak elmaradását – tudomásul kell venni, Újpesten vagy éppen a Ferencvárosnál mindig magasan van a mérce! Mély gödörből sikerült kimászni, kieséstől aligha kell tartani, ráadásul a Magyar Kupában van esély a döntőbe kerülésre. Nem lesz könnyű a Kisvárda elleni találkozó, de nem is megoldhatatlan a feladat. Hogy a döntő, vagy akár a kupasiker megszépítené-e az idényt? A bajnokságban elért eredményeket sajnos nem lehet kitörölni. Ennél a klubnál sohasem lehet cél, hogy az ötödik–kilencedik helyen végezzen, olyan Újpestet kell felépíteni, amely harminchárom fordulón keresztül jól teljesít.”

Jó két hónappal ezelőtt azért más volt a helyzet. Az Újpest FC Michael Oenning irányításával elveszítette első három tavaszi bajnokiját (a Mol Fehérvártól 5–0-ra, a Mezőkövesdtől 3–2-re, a Ferencvárostól 4–0-ra kapott ki), és kieső helyre csúszott a táblázaton. A klub legendás labdarúgói közül többen kemény kritikát fogalmaztak meg attól tartva, csapatuk osztályváltásra kényszerülhet. Azóta magára talált az együttes, jó eséllyel nem kell a kieséstől tartania, és ha szerdán túljut a Kisvárdán, még az is előfordulhat, kupagyőzelemmel zárja az idényt.

45. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS ELSŐ FÉLIDEJE!

43. perc Viana bal oldali beadása nem az igazi, sántikál is utána. Antonov és Hej összekap, de hamar közbelép Bogár.

35. perc Hej ment fejjel Tallo elől az ötösön, Pauljevics jobb oldali beadását követően.

Visszatérve Bumbára. A háromszoros válogatott játékos négy góljával holtversenyben áll a kisvárdai házi góllövőlista élén, nyolc gólpasszával pedig első. A kupaidényben eddig háromszor volt eredményes, mindhárom gólját a nyitó fordulóban, Kecskéden (10–0) szerezte.

„Nem csak a kisvárdai csapat, én sem játszottam még kupaelődöntőt. Tisztában vagyunk vele, mekkora lehetőség előtt állunk, igyekszünk élni vele, hogy döntőt játszhassunk a csodaszép Puskás Arénában.”

32. perc Antonov jobb oldali szabadrúgása kapuscsemege. Sassá kissé jobbról 14-ről a kapu fölé lő, nem látta ugyanis, hogy Pajovics az ötös előtt kószál...

28. perc Mellé, Bumba teker jobbról egy szabadrúgást az ötös bal sarkára és Csirkovics fejére, de az oldalhálóban landol a labda.

26. perc Viana annyira jól van, hogy balról ballal Sassá fejére varázsolja a labdát, a brazil tízről a léc fölé fejel. Nem túl nagy termetű a szélső, Antonov és Risztevszki nagyot hibázott most az ötös előtt.

23. perc Viana jobban van, Supka meg utolsó szóbeli figyelmeztetést kap.

21. perc Beridze bedob egy cselt a jobbon, gyorsan fel is löki őt Melnik. Nem is ő, Ene, a sértett elrontja a szabadrúgást.

„Nem az a fontos, hogy a gólom miatt emlékezetes marad nekem ez a jubileumi mérkőzés, hanem a csapat győzelme – mondta érdeklődésünkre a 27 éves román középpályás. – Mezőkövesdi sikerünk után valóban fellélegezhettünk, de mivel matematikailag még nem dőlt el a sorsunk, nem nyugodhatunk meg. Második éve vagyok a Kisvárda játékosa, korábban Törökországban az Adanasporban játszottam légiósként, de a meccsek számát tekintve ott nem értem el ezt a mérföldkövet. Jelenlegi csapatomban is lehetne több fellépésem, de az első évben többször voltam sérült. A bajnokság első fordulóját kihagytam, de azóta valamennyi mérkőzésen lehetőséghez jutottam, úgyhogy amit korábban elvett tőlem a sors, azt most visszaadta.”

Jobb kiesni a kupából, mint a bajnokságból – vélekedhetnek a bajnokság alsóházi csapatai, de mivel a Mezőkövesd elleni pénteki győzelme (1–0) után a Kisvárda szinte biztosan készülhet negyedik élvonalbeli idényére, nagyobb figyelmet fordíthat a kupaszereplésre. Ehhez kellett Claudiu Bumba, aki ötvenedik NB I-es meccsét játszva döntötte el góljával (és a büntető kiharcolásával) a pénteki idegenbeli mérkőzést.

18. perc Vianából kitört a benne élő Hugo Viana, erre megsérül? Ápolás a pályán, a jobb lába fáj. Folytatja.

17. perc Viana most Kovácsrétinek dobja ki balra a labdát, de kissé magasan kapja vissza, Karabeljov jobbal kissé jobbról, 22-ről a léc fölé lő, jócskán.

15. perc ZICCER, Viana zseniális passzát Bumba átemeli Kasztratin, jobbal, de nem lő ballal az ötös elől, kilép szépen Pajovics.

13. perc Karabeljov nem figyel, Tallo megindulna, de visszafelé pattan a labda, rácsapna Croizet, acélkeményen odalép neki Csirkovics.

A felek egy hónappal ezelőtti, újpesti mérkőzését a lilák úgy nyerték meg 3–0-ra, hogy három góljukat 24 perc leforgása alatt érték el az első félidőben, és ez még úgy is a valaha volt leggyorsabb tripla, amit a Kisvárda az NB I-ben „benyelt”, hogy az első két élvonalbeli idényében azért voltak zaklatott periódusai. Hogy mégis kiegyensúlyozott elődöntőre lehet számítani, arra a bajnokság korábbi két, egymás elleni meccse utal: szeptember 13-án a szabolcsiak nyertek 4–2-re a Szusza Ferenc Stadionban, december 15-én pedig 1–1-re végeztek a Várkertben.

Pedig...Történelmi eséllyel kecsegtet, hogy a Mol Magyar Kupa 2020–2021-es kiírásában egy mérkőzés dönt az elődöntőbe. A jelenlegi bajnoki helyezések alapján a leginkább kedvező ellenfelet kapta a lehetségesek közül a Kisvárda Master Good (a másik ágon az MTK fogadja a Mol Fehérvárt), persze nyilván a IV. kerületben is így gondolják...

10. perc Hátul adogat az Újpest, a középpályán a Kisvárda.

Kemény mezőnyharc.

3. perc Antonov balos beadása most Csirkovicsé.

2. perc Paujevics jobb oldali beadása éppen csak magas középen Tallónak, Antonov balról ballal középre adja, az ötös előtt Tallo nem tudja levenni a (neki) túl erős labdát.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta fehérben, a vendégek tiszta lilában.

A hazaiaknál két magyar is kezd!

A hazaiaktól Ötvös és Prenga is kidőlt a sorból. A vendégeknél mindenki felépült szinte, nincs is magyar a kezdőben...

A Mezőkövesd elleni győzelmet követően volt egy félmondata, amely szerint nyugodtabban készülhetnek a kupaelődöntőre és a bajnoki hajrára egyaránt. Ez valóban így van?
A hangsúly azon van, hogy nyugodtabban, de nem nyugodtan, mert még nincs vége a bajnokságnak, matematikailag nem dőlt el a bennmaradásunk. Sokat jelenthet és önbizalmat adhat játékosainknak, hogy győztes meccs után készülhettünk a szerdai összecsapásra, most csak erre gondolunk. Nagy eredmény lenne itt, Kisvárdán a kupadöntős szereplés kiharcolása. Az azt követő öt bajnokin pedig talán meg tudjuk szerezni az élvonalbeli tagságunk meghosszabbításához szükséges pontokat.

Két éve a Honvéd edzőjeként átélhette, hogy a Ferencváros az ön csapata elleni meccs után a vereség dacára bajnoki címet ünnepel, ugyanabban az idényben kupadöntőt játszott a kispestiekkel. Ezen a hétvégén a bajnoki címvédéstől karnyújtásnyira lévő Fradi érkezik Kisvárdára az NB I-ben... Aláírná a két évvel ezelőtti események megismétlődését?
Ha az eredmény ugyanaz lenne, mint a két évvel ezelőtti mérkőzésen, amelyet három kettőre megnyertünk, természetesen elégedett lennék, arról nem is beszélve, hogy azon a meccsen biztossá válhat a bennmaradásunk. És nyilván örömmel játszanánk kupadöntőt.

Fájdalmas tapasztalatokról beszélt korábban, de azért a bajnokság őszi-téli szakaszában egyszer sikerült legyőzniük a szerdai ellenfelet idegenben négy kettőre, hazai pályán pedig egy egyes döntetlen született. Ezek az eredmények utalhatnak egy kiegyenlített szerdai párharcra?
Azokból a mérkőzésekből nem szabad kiindulni, mert azóta mindkét csapatnál változott a keret, az
Újpest edzőt is cserélt. Nálunk az a probléma, hogy sok a sérültünk, a meghatározó játékosok közül Rubus Tamás, Lucas, Szlobodan Szimovics és újabban Jaroslav Navrátil sem hadra fogható, holott nekik mindig helyük lenne a csapatban. Ugyanakkor az elmúlt időszakban azok a játékosok is bizonyították, hogy lehet rájuk számítani, akik a helyükre kerültek, ennek folytatását várjuk.

Ami a Kisvárda történetének első döntője lenne, de jelenlegi csapatával már a négy közé jutással klubtörténelmet írtak. Maradt még motiváció?
Biztos vagyok benne, hogy kettőzött erővel küzdünk, de nemcsak mi, hanem az Újpest is, különösen most, hogy az új kiírás szerint egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Szereztünk tapasztalatot az Újpestből, sajnos fájdalmasat, hiszen éppen egy hónapja, az idegenben játszott bajnokin három nullára kaptunk ki. Abból is lehetett tanulni, ugyanazokat a hibákat nem követjük el még egyszer, és ha a legutóbbi két bajnoki meccsünkön, a Fehérvár és a Mezőkövesd ellen minket jellemző elszántsággal futballozunk, esélyünk lesz kiharcolni a döntőbe jutást hazai pályán az Újpest ellen.

Kupaspecialistának tartja magát?
Nem. Egy-egy edző arra törekszik csapatával, hogy minden fronton a lehető legjobb eredményt érje el – válaszolta a Nemzeti Sport érdeklődésére Supka Attila, akinek csapata, a Kisvárda Master Good történelmi esély előtt áll az Újpest elleni szerdai kupaelődöntő alkalmával. – Két korábbi együttesemmel, a DVSC-vel és a Budapest Honvéddal háromszor szerepeltem döntőben, ezek közül egyet tudtunk megnyerni. Nagyon bízom benne, hogy szerda estére meglesz a negyedik finálém.

„Kire Risztevski már a válogatott mérkőzések előtt összeszedett egy combizom sérülést. Sajnos a meccsek közt nem volt elegendő rehabilitációs ideje, de mire ez a probléma helyrejött és a Honvéd elleni felkészüléseken részt tudott venni, addig az utolsó edzésen kapott még egy rúgást a térdére, ami miatt viszont már nem tudott pályára lépni” – nyilatkozta az ujpestfc.hu-n a lila-fehére fizioterapeutája, Zarko Milovanovic. Jovan Baosics, Nikola Mitrovics, Branko Pauljevics, Nemanja Antonov, Stieber András sérült, Yohan Croizet beteg.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ KISVÁRDA–ÚJPEST LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik