Koronavírus: a kormány engedélyezi az edzéseket, a zárt kapus meccsrendezést

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.04.30. 11:16
null
Zárt kapuk mögött folytatódhat a bajnokság (Fotó: Meder István)
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón több, a sporthoz kapcsolódó kormányzati döntésről is beszámolt a koronavírus-járvánnyal összefüggésben. Ezek részletezése később a Magyar Közlönyben is megjelent.

 

„Május 4-től a profi, amatőr és tömegsportban engedélyezzük az edzést és a zárt körű sporteseményeket” – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

A miniszter azt is elmondta, a rendezvénykorlátok továbbra is érvényben maradnak, Magyarországon rendezvényeket augusztus 15-ig nem lehet tartani, ez jelen helyzetben valószínűleg azt is jelenti, hogy addig biztosan nem rendezhetnek szurkolók előtt mérkőzéseket.

A Magyar Labdarúgó-szövetség a múlt héten közölte, ahhoz képest, hogy a kormány feloldja a koronavírus-járvány miatt meghozott tilalmakat, a rendelet megjelenésétől számított 20. nap utáni szerdán vagy szombaton újraindítja az UEFA nemzetközi sorozataira kvalifikáló bajnokságokat, köztük az NB I-et is. A csütörtöki, május 4-én életbe lépő bejelentés és a szövetség múlt heti közlése alapján akár már május 23-án folytatódhat a bajnokság, a folytatás időpontjáról az MLSZ elnökségének kell döntést hoznia.

A részletek a csütörtöki bejelentéssel kapcsolatban a Magyar Közlönyben az este megjelenő rendeletből derültek ki, többek között az is, hogy az egész ország területén lehetnek sportrendezvények.

A Magyar Labdarúgó-szövetséget kerestük az ügyben, de későbbre ígértek tájékoztatást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik