FTC: Orosz Pál szerint elsősorban külföldi kiszemeltekben gondolkodnak

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2019.10.30. 16:50
null
Orosz Pál szerint szerencse nélkül nem lehet a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutni (Fotó: Kallus György – Világgazdaság)
Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója a DIGI Sport napindító műsorában beszélt a kirobbanó formában védő Dibusz Dénesről, a zöld-fehérek átigazolási politikájáról és az Európa-ligáról is.

 

A DIGI Sport Reggeli Start című műsorában adott hosszabb interjút Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. A beszélgetés elején rögtön feljött Dibusz Dénes, a zöld-fehérek kapusa, aki szenzációs formában véd az elmúlt meccseken, sokak szerint pedig előbb-utóbb egy külföldi csapat is bejelentkezhet érte.

„Fantasztikus mérkőzéseken van túl Dénes, az egész csapattal együtt – kezdte Orosz Pál. – Ahogy Szerhij Rebrov szokta mondani, nem szeretünk senkit sem kiemelni, hiszen ez egy csapatsport, és hiába véd jól a kapus, ha mások nem teljesítenek jól. Az viszont kétségtelen tény, hogy hihetetlen formában van. Egyelőre az eladása nem merült fel, úgyhogy nem is szeretnék erről beszélni. Hála istennek vannak jó kapusaink, vannak jó játékosaink más poszton is, és nyilvánvaló, hogy lesz iránta érdeklődés, de egyelőre még nincs.”

A Fradi az elmúlt hétvégén 2015 augusztusa óta először tudott idegenbeli bajnokin nyerni a fehérváriak ellen, ezzel pedig pontszámban eltüntették hátrányukat a tabellán, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet is játszottak, mint a Mol Fehérvár, illetve a Mezőkövesd. Emellett a csapat az Európa-ligában is kiválóan szerepel, három meccs után már négy pontot gyűjtött klub, és a továbbjutás sem elérhetetlen. Orosz Pál szerint azonban a célt már teljesítették, minden másnak pedig örülni kell.

„A csapaton semmiféle presszió nincs, nincs kimondva az, hogy ennyi pontot össze kell szedni ebben a versenysorozatban. A célunk az volt, hogy bekerüljünk a csoportkörbe, ezt teljesítettük, innentől pedig minden egyes pontnak örülünk– tette hozzá az FTC vezérigazgatója, majd a csapat jelenlegi plafonjáról is szót ejtett.

„A Ferencváros jelenlegi kvalitásai az Európa-ligára alkalmasak, ahhoz, hogy a Bajnokok Ligájában játszunk, egy óriási szerencse kéne. Azért nézzük meg, hogy a Dinamo Zagreb, amely egy más szintet képvisel, hogy szerepelt a BL-ben a korábbi években. Nem feltétlenül volt az egy sikertörténet a számukra. Egyetlen egy dolog biztos, mi minden évben arra törekszünk, hogy a Fradi jobb legyen.”

A zöld-fehér csapat kapott már bírálatot azért, hogy kevés magyar játékost szerepeltet a kezdőben, de az eredményesség egyelőre a klub vezetőségét igazolja. Orosz Pál szerint ugyan fontosak számukra a hazai labdarúgók, de figyelembe kell venni, hogy állandó teljesítménykényszer alatt vannak.

„A Ferencvárosnál mindig speciális a magyarok szerepe, mert a Fradira szoktuk mondani, hogy a nemzet csapata, tehát nagyon fontos, hogy magyar játékosok is legyenek. Ugyanakkor azt is szem előtt kell tartanunk, hogy egy olyan klub vagyunk, amely állandó teljesítménykényszer alatt van. Nekünk magyar bajnokságot kell nyerni, kupát kell nyerni és lehetőleg nemzetközi szinten is jól kell szerepelnünk. A keretet ezek alapján kell összeállítanunk, és nem feltétlenül csak azt tarthatjuk szem előtt, hogy minél több magyar játékosunk legyen. Természetesen azon dolgoznak a kollégák, és mi is, hogy erősödjön a Fradi, de leginkább külföld felé nézelődünk jelen pillanatban. Próbálunk egy olyan játékoshalmazt összerakni, akik közül lehet válogatni, ha szükség lesz rá.”

Az FTC legközelebb hazai pályán, a Groupama Arénában fogadja a Mezőkövesdet. A két csapat jelenleg egyaránt 22 ponttal áll, és mindössze a gólkülönbség miatt vezeti a Mol Fehérvár a tabellát.

A teljes interjút ezen a linken érhetik el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik