NB I: Elek Ákos idén már nem lép pályára – fegyelmi határozatok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.06. 18:25
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága kedden az alábbi határozatokat hozta.

NB INB I

Elek Ákos (Diósgyőr), mert a Diósgyőr–Paks mérkőzésen, amikor a labda nem volt játékban, nyakánál megragadta és meglökte az ellenfél labdarúgóját, Szakály Dénest, 1 soron következő felnőttbajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Mivel az őszi szezonból már csak egy forduló van hátra, a DVTK csapatkapitánya kihagyja a Gyirmót elleni bajnokit.

A FEB tárgyalás megtartása után a Honvéd–Vasas mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédra mint visszaesőre kiszabott 400 000 Ft-os pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.

NB II

Sifter Tamás (Sopron) 1, Raducu Constantin Sorin (Cigánd) 1, Miroszlav Grumics (Kisvárda), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben, arcon ütötte ellenfelét, 4, Villám Balázs (ZTE) mint visszaeső 2 soron következő felnőttbajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB tárgyalás megtartása után Tischler Patrik (Puskás FC) korábbi 3 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

NB III

Szabó Lukas (ETO) 1, Lencsés Balázs (Fehérvár) 1, Gólya Martin (Komló) 1, Miholics Milán (Monor) 1, Urbán Gábor (Monor), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt, 3, Boros Gábor (Diósgyőr), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben, ököllel arcon ütötte ellenfelét, 4, Sárközi Szabolcs (Monor) mint visszaeső, mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben, ököllel arcon ütötte ellenfelét, 5 soron következő felnőttbajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Tatabányát mint visszaesőt Kiss Bence labdarúgóval szembeni, szerződésben vállalt pénzügyi kötelezettség nem teljesítéséért 150 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá amennyiben a sportszervezet a határozat jogerőre emelkedéséig az eljárásban szereplő összegű tartozását a labdarúgó részére nem fizeti meg, akkor a sportszervezetet a határozat jogerőre emelkedésének napjától kezdődően az igazolási és átigazolási jogból 8 hónapra kizárja.

A FEB a Tatabányát mint visszaesőt Katona Attila labdarúgóval szembeni, szerződésben vállalt pénzügyi kötelezettség nem teljesítéséért 200 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá amennyiben a sportszervezet a határozat jogerőre emelkedéséig az eljárásban szereplő összegű tartozását a labdarúgó részére nem fizeti meg, akkor a sportszervezetet a határozat jogerőre emelkedésének napjától kezdődően az igazolási és átigazolási jogból 8 hónapra kizárja.

A FEB a Tatabányát mint visszaesőt Kiss Károly labdarúgóval szembeni, szerződésben vállalt pénzügyi kötelezettség nem teljesítéséért 200 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá amennyiben a sportszervezet a határozat jogerőre emelkedéséig az eljárásban szereplő összegű tartozását a labdarúgó részére nem fizeti meg, akkor a sportszervezetet a határozat jogerőre emelkedésének napjától kezdődően az igazolási és átigazolási jogból 8 hónapra kizárja.

A FEB a Tatabányát mint visszaesőt Szatmári Zoltán Attila labdarúgóval szembeni, szerződésben vállalt pénzügyi kötelezettség nem teljesítéséért 200 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá amennyiben a sportszervezet a határozat jogerőre emelkedéséig az eljárásban szereplő összegű tartozását a labdarúgó részére nem fizeti meg, akkor a sportszervezetet a határozat jogerőre emelkedésének napjától kezdődően az igazolási és átigazolási jogból 8 hónapra kizárja.

A női, illetve a futsalbajnokság fegyelmi határozatairól itt olvashat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik