Újpest: Novothny legkésőbb jövő nyártól a liláknál folytatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.27. 19:30
Az Újpest FC szombaton rövid hivatalos közleményben jelentette be, hogy Novothny Soma legkésőbb 2017 nyarán csatlakozik a Megyeri úti csapathoz.

Az utánpótlás-válogatott csatárt eredetileg is az Újpest kívánta szerződtetni, ám Novothny játékjogát a lila-fehérekre kirótt FIFA-büntetés (regisztrációs tilalom) miatt végül a szintén a Duchatelet család érdekeltségi körébe tartozó belga Sint-Truiden vásárolta meg. Mivel az Újpest nem regisztrálhatja Novothnyt, a lila-fehérek hozzájárulásával a támadó Diósgyőrbe került, és a 2016–2017-es szezont (is) ott tölti kölcsönben.Sint-Truiden vásárolta meg. Mivel az Újpest nem regisztrálhatja Novothnyt, a lila-fehérek hozzájárulásával a támadó Diósgyőrbe került, és a 2016–2017-es szezont (is) ott tölti kölcsönben.

„Néhány héttel ezelőtt hírt adtunk róla, hogy Novothny Soma megszerzésével tovább erősödött a keretünk. Mivel azonban az ismert FIFA-szankció miatt klubunk egyelőre nem igazolhat új játékost, ezért hozzájárultunk ahhoz, hogy a 22 éves támadó kölcsönben Diósgyőrben szerepeljen. Úgy gondoljuk ugyanis, hogy a játékos és egyesületünk érdeke is az, hogy Soma – aki legkésőbb jövő nyáron csatlakozik az Újpest FC-hez – folyamatosan játékban legyen" – írta az átigazolásról az ujpestfc.hu.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik