nemzetisport.hu 2016.08.27 10:34 Frissítve: 2016.08.27 11:09

DVTK: visszatért az előző szezon házi gólkirálya – hivatalos

Ismét a DVTK sikereiért küzdhet Novothny Soma, aki az előző bajnokságban az SSC Napoli kölcsönjátékosaként 27 mérkőzésen 8 gólt szerzett, s ezzel a csapat házi gólkirálya lett – jelentette be a diósgyőri klub. A csatár a Sint-Truidentől érkezik egy évre kölcsönbe, és múlt hét csütörtöktől edz ismét a klubnál.

Novothny Soma ismét magára öltheti a Diósgyőr mezért (Fotó: DVTK)

 

„Elég kacifántosra sikerült ez a nyári szünet – nyilatkozta Novothny Soma. – Az átigazolási ügyem hosszúra nyúlt, ezt nyilván nem így terveztük, de sajnos így sikerült. Már a Videoton elleni mérkőzés előtt kérdezte Benczés Miklós, hogy ha úgy alakul, visszajönnék-e? Természetesen azt válaszoltam, hogy igen, bár voltak tárgyalások más csapatokkal is. Minimum nyolc-tíz gólt szeretnék ebben az évben is elérni, de erről nem beszélni kell, hanem a pályán szeretném megmutatni.”

„Nem hiszem, hogy bárkinek be kell mutatni Novothny Somát, aki az elmúlt idényben látta a DVTK-t játszani, hiszen sikeres évet zárt nálunk – mondta el Benczés Miklós sportigazgató. – Azonban lejárt a kölcsönszerződése, ezért visszatért a Napolihoz, ahonnan a Sint-Truiden kivásárolta a játékjogát. Eközben folyamatosan kapcsolatban voltunk, és tárgyaltunk a visszatéréséről. Ez vezetett végül eredményre. Soma egy esztendeig ismét Diósgyőrben szerepel kölcsönben, és bízom benne, hogy hasonlóan eredményes, vagy még eredményesebb lesz.”

Novothny az előző szezonban a Napoli kölcsönjátékosaként futballozott a DVTK-ban, és 27 bajnokin nyolc gólt ért el, amivel házi gólkirály lett. A nyáron távozott a borsodiaktól, majd az Újpest jelentette be, hogy a csatár a nápolyiaktól a belga Sint-Truidenhez szerződött, és onnan kölcsönbe érkezik a Megyeri útra, amennyiben a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) megszünteti a klub átigazolási tilalmát. Mivel azonban a CAS csak szeptemberben tárgyalja az ügyet, Novothny az ősszel Diósgyőrben folytathatja a pályafutását.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők: Murtaz Dausvili (grúz, Karpati Lviv – Ukrajna), Dejan Karan (szerb, szabadon igazolhatóként, legutóbb FK Tirana – Albánia), Lázár Pál (DVSC, szabadon igazolhatóként), Nono (spanyol, Elche – Spanyolország), Novothny Soma (Sint-Truiden – Belgium), Ugrai Roland (Haladás), Diego Vela (spanyol, Racing Ferrol – Spanyolország)
Kölcsönbe érkezők: Makrai Gábor (Puskás Akadémia)
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Mahalek Marcell, Oláh Bálint, Szabó I Balázs
Kiszemeltek: Bukrán Erik (szabadon igazolható, legutóbb Hull City – Anglia)
Távozók: Balogh Alex (Cigánd), Barczi Dávid (Videoton, szabadon igazolhatóként), Csicsvári Milán (Cigánd), Egerszegi Tamás (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Grumics Miroszlav (szerb-magyar, Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Manjrekar James (kanadai, Vasas), Koman Vladimir (Adanaspor – Törökország, szabadon igazolhatóként), Kovács Gábor (Paks, szabadon igazolhatóként), Drazsen Okuka (MTK), Zöldesi Illés
Kölcsönbe távozók: Egyed Balázs (Cigánd)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Novothny Soma (SSC Napoli – Olaszország, onnan Sint-Truiden – Belgium)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Elek Ákos, Georges Henri Griffiths (elefántcsontparti)

2020.02.22 23:10:00

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az Újpestnek is meg kell találnia a megmentőjét. Vagy ha ez nem megy, akkor a megmentőnek az Újpestet. A magyar futball egészének jövője miatt is.

2020.02.22 22:52:29

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2020.02.22 09:17:28

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A bajnok három gólt kapott az első félidőben, és innen már nem állt fel, szépíteni is képtelen volt.

2020.02.22 09:17:28

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (ÖSSZEFOGLALÓ), PÓSFAI GYULA (PERCRŐL PERCRE)

Lanzafame előbb kihagyott, majd értékesített egy büntetőt – Knezevic a hajrában egyenlített.

2020.02.22 09:17:28

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Nikolics tizenegyest hibázott • A zalaegerszegiek nem bírták el az emberhátrányt és a sok hibát.