Vasas: tesztelik a Bundesliga 2.-es gólkirályt – már be is talált

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.13. 17:16
null
Mahir Saglik a Paderborn után a Vasasban?
A labdarúgó NB I-re készülő Vasasnál szerepel próbajátékon Mahir Saglik, a legutóbb a német másodosztályú Paderbornban futballozó 33 éves támadó – aki az SZTK elleni felkészülési mérkőzés 6. és 44. percében betalált.

Az NSZK-ban született török származású támadó a Paderbornban kezdte meg pályafutását, majd a Borussia Dortmundban, az Admira Wackerben, az 1. FC Saarbrückenben, a Wuppertalban, a Wolfsburgban, a Karlsruhéban, a Bochumban és a St. Pauliban is megfordult, mielőtt 2013-ban visszatért szülővárosába, és ismét a Paderbornt erősítette, amellyel a 2014–2015-ös évadban a német élvonalban játszott. A 2013–2014-es kiírásban 15 találattal gólkirály lett a német másodosztályban – oroszlánrészt vállalva a Paderborn feljutásából.

Saglik – aki többszörös török korosztályos válogatottnak mondhatja magát – a karrierje során 26-szor lépett pályára a német Bundesligában, 150-szer a Bundesliga 2.-ben, 9-szer a Német Kupában, 23-szor az osztrák első osztályban, 4-szer pedig az UEFA-kupában is bizonyíthatott. Ezen találkozókon összesen 57 gólt szerzett.

Saglik a Wolfsburg színeiben német bajnoki címet szerzett 2008–2009-ben, míg a legutóbbi szezonban 19 másodosztályú bajnokin kétszer volt eredményes.

SAGLIK EGYENLÍTŐ GÓLJA A DORTMUND ELLENI BAJNOKIN

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők:
Manjrekar James
(kanadai, DVTK), Vaskó Tamás (Békéscsaba)
Kölcsönbe érkezők: Sallói Dániel
(Sporting Kansas City, kölcsönben Swope Park Rangers – Egyesült Államok), Vukasin Polekszics (montenegrói, Békéscsaba)
Kölcsönből visszatérők:
Czingráber Máté (Siófok), Gál Mátyás (Siófok), Murka Benedek (Siófok), Tamás László (Siófok)
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:
Bajner Bálint (Paks), Király Botond (Rákosmente, próbajáték), Lencse László (Puskás Akadémia, legutóbb Újpest, kölcsönben), Mahir Saglik (török-német, szabadon igazolható, legutóbb Paderborn – Németország)
Távozók:
Milos Adamovics (szerb, FK Radnik Szurdulica – Szerbia), Gál Mátyás, Grúz Tamás (Budafok-Újbuda), Hermány Bence (Nyíregyháza, szabadon igazolhatóként), Christian Müller (német), Danijel Romic (horvát, érdeklődnek iránta: Hapoel Katamon Jerusalem – Izrael), Tamás László (Balmazújváros)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Korcsmár Zsolt (Lech Poznan – Lengyelország), Sallói Dániel (Gyirmót), Vida Máté (Videoton)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik