NB I: az átlagnézőszám fölé céloznak Mezőkövesden

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.17. 09:08
Évi mintegy nyolcszázmillió forintos költségvetéssel számol az NB I-ben újonc Mezőkövesd-Zsóry labdarúgócsapata, amelynél cél, hogy az élvonal átlagnézőszáma felett teljesítsenek vonzerőben, és ehhez segítséget is kapott egy szponzor révén.

Tállai András, az egyesület elnöke szerint mindenki büszke lehet az elmúlt években, évtizedekben elért eredményekre. A másodszori feljutást nagy eredménynek, országra szóló sikernek tartja.

„Az infrastruktúrában nagy fejlesztések zajlottak: elkészült a stadion, amiről mások is elismerően beszélnek, s nem is kell nekünk nagyobb. Nekünk pedig a legszebb is – idézi Tállai András szavait a klubhonlap. – Az a cél, hogy megtöltsük mind a 4300 ülőhelyet, az átlagnézőszámunk az NB I átlaga fölött legyen, háromezer körülit remélek.”

„Épül az utánpótlásbázis a Tűzoltó pályán, sportcentrum pedig a kempingben. Arra is törekszünk, hogy az utánpótlásképzés rendben legyen, ezért miniakadémiát indítunk. A Szent László Gimnáziummal együttműködve fociosztály indul szeptembertől 20-25 fővel. Hetente háromszor délelőtt is lesz edzés a fiataloknak, akik között 8-10 kövesdi lesz, 15-en pedig kollégiumi ellátást kapnak. Bízom abban, hogy működőképes lesz a modell” – hangsúlyozta az egyesület első embere.

Az elnök kitért a klub pénzügyeire is. Mint mondta, stabil háttérre van szükség, az átalakult sportfinanszírozási rendszer, a TAO lehetőségével az egyesület is él, ám ebből az első csapat fenntartására nem lehet költeni. Az MLSZ működési támogatásából ebben a szezonban 350 millió forintra számít a vezetőség, ebből 300 millió a normatív támogatás, a többi pedig az eredményességtől függ. Az önkormányzat jelentős összeggel támogatja a klubot, éves szinten 120 millió forintot szavaztak meg, de a legutóbbi testületi ülésen ezt még kiegészítették. A vállalkozások támogatása is fontos: 10-15 kisebb szponzora volt eddig a csapatnak, összességében jelentős forrást nyújtva a sikerek eléréséhez. A cél – hogy egy jelentős szponzort találjon a Mezőkövesd-Zsóry – teljesült, az 1992-ben alapított, mélyépítésben és fuvarozásban tevékenykedő Cronus Kft. a kisebb szponzorok támogatásával vetekedő összeggel segíti a klubot. Ebben a szezonban a Mezőkövesd így 7-800 millió forintból gazdálkodik.

Tállai elárulta, a fiatalok versenyeztetéséért járó pluszpénzre nem számítanak, hiszen a legfontosabb a bennmaradás kivívása. Reméli azonban, hogy ezen nem kell idegeskedni, ő egyébként titkon a nyolc közé várja a csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik