Videoton: „Edzői hiba, hogy Kovács adós a jó játékkal”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.16. 11:50
A Videoton tiszteletbeli elnöke, Kovács Ferenc után az 1985-ben UEFA-kupa-döntős székesfehérvári csapat kapitánya, Csongrádi Ferenc is kritizálta José Gomest, az együttes jelenlegi vezetőedzőjét.

„Elfogadhatatlan, hogy folyamatosan esik vissza fiatal játékosaink teljesítménye, már csak azért is, mert nem játszatja őket. Ők a magyar labdarúgás értékei voltak, erre ülnek a padon vagy ott sem, az edzőnk pedig tudomást sem vesz róluk” – bírálta a Nemzeti Sport hétfői számában José Gomes vezetőedzőt Kovács Ferenc, a Videoton tiszteletbeli elnöke, majd mondandójához egy nappal később korábbi játékosa, Csongrádi Ferenc is csatlakozott.a Nemzeti Sport hétfői számában José Gomes vezetőedzőt Kovács Ferenc, a Videoton tiszteletbeli elnöke, majd mondandójához egy nappal később korábbi játékosa, Csongrádi Ferenc is csatlakozott.

„Nem létezik, hogy olyan tehetségnek, mint Kovács István ilyen látványosan visszaessen a játéka. Nem lehetne vita tárgya, hogy helye van-e a csapatban. És ha őt vagy Gyurcsó Ádámot nem tudom olyan szintre hozni, hogy kezdő legyen, az edzői hiba” – vélekedett az 58 éves szakember.

A Videoton a tizenegyedik fordulót követően még négy pont előnnyel vezette a bajnokságot, azóta tizenhárom mérkőzésből csak kettőt nyert meg, öt döntetlen mellett hat vereséget számlál, és immár a dobogóról is leszorult, A légiósok nem tesznek hozzá pluszt a játékhoz, majd’ mindenki formán kívül futballozik, a fiatalok fejlődése megtorpant.

Mostanra eljutottak oda, hogy a nyolcszoros válogatott, 23 éves Gyurcsó Ádám tehetségéből a klub semmit sem profitál, az őszi kulcscsonttörése előtt kirobbanó formában futballozó Kovács Istvánt pedig akkor is lecseréli edzője, ha a Vidi hátrányban van, vagy kilencven percen át a kispadon jegeli.

Csak ők lennének a hibásak? Esetleg a szakmai munkával nem stimmel valami a Videotonnál? Bármi legyen is a válasz, úgy tűnik, ez az idény kárba veszett.

Szabó Tibor, a Kovács Istvánt képviselő, s jelenleg külföldön tartózkodó Filipovics Vladan menedzser partnere is véleményt formált az U21-es válogatott labdarúgó mellőzéséről.

„Kovács István sokat letett már az asztalra, Radó Andrással együtt még mindig a leginkább piacképes hazai futballistának számít. A Videoton játéka visszaesett az utóbbi időben, Kokónál is tapasztalhatunk megtorpanást, de még így is minden meccsen vannak olyan megoldásai, amelyekre az emberek felkapják a fejüket. Noha még fiatal, máris példakép lehet, hiszen mindent alárendel a futballnak, és küzd azért, hogy valahogy kikerüljön ebből a helyzetből” – mondta Szabó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik