Honvéd: még egyezkednek a védővel, aki Norvégiába mehet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.07. 12:09
Korábban a Nemzeti Sport Online közölte, hogy a Budapest Honvéd labdarúgócsapata perben áll volt játékosával, Souleymane Tandiával. A felek igyekeznek peren kívül megegyezni, eközben a játékos már egy norvég harmadosztályú csapattal tárgyal.

A Honvéd azért fordult a munkaügyi bírósághoz, mert a klub álláspontja szerint a szenegáli Souleymane Tandia jogszerűtlenül bontott egyoldalúan szerződést a klubbal. A védő ügyvédje, Visontai Csongor az NSO-nak korábban elmondta, a szerződésbontást azért kezdeményezte a játékos, mert a klub nem fizette ki egyhavi járandóságát, a vezetők álláspontja szerint azonban engedély nélkül utazott egy hónapra franciaországi próbajátékra (a futballista állítja, volt engedélye), ezért megbüntették, és ez az oka a fizetésmegvonásnak. Ezt követően beperelték a játékost, és 60 millió forintot követeltek rajta, mert úgy vélik, ekkora összegért értékesíteni tudták volna. A kispesti klub korábban kérdésünkre cáfolta, hogy tartozott volna a játékosnak. Az első tárgyalás után a bíróság peren kívüli megegyezést javasolt a feleknek.

Az egyezkedés jelenleg is folyamatban van, és ha nem tud megegyezni a klub és a játékos, akkor Tandia viszontkeresettel élhet, kártérítési igénnyel léphet fel, amiért ezen ügy befolyásolta, hogy máshová szerződjön, illetve a jogi procedúra során is költségei keletkeztek.

Tandia azonban bízik a megegyezésben, de a peres ügy lezárásáig is futballozna a FIFA ideiglenes engedélyével. Ezért egy norvég harmadosztályú csapathoz, a Valdres FK-hoz utazott, meg is felelt a tesztelésen, jelenleg a szerződés részleteiről egyeztet a norvég vezetőkkel – erről a játékost képviselő AFCK menedzseriroda részéről Kovács Bálint tájékoztatta az NSO-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik