Videoton: „fontos leckét” kaptak a 0-4 alkalmával

Vágólapra másolva!
2014.01.25. 22:37
Az ukrán Dnipro Dnipropetrovszk ellen 4–0-ra elveszített felkészülési mérkőzést követően José Gomes, a Videoton labdarúgócsapatának vezetőedzője elmondta, az ilyen kaliberű együttesek, mint amilyenek az ukránok is, az ellenfél minden hibáját könyörtelenül kihasználják.

„Ma egy nagyon-nagyon jó csapat ellen léptünk pályára. Ezekre a jó csapatokra, amelyekben ilyen szintű játékosok szerepelnek,jellemző, hogy az ellenfél minden hibáját kihasználják, büntetik. Ez történt velünk is. Sok hibával játszottunk, főleg a saját tizenhatosunk előterében, emiatt pedig gólokkal büntetett bennünket a Dnipro. Nagyon fontosfelkészülési meccs volt ez számunkra, ésa jövőre nézve fontos lecke. Ezért is szerettem volna ilyen erősségű csapat ellen játszani, hogy most jöjjenek ki a hibák.

Ezek előtt a meccsek előtt nem állunk le az edzésekkel. Tegnap is két nehéz edzésünk volt, de most ezzel nem foglalkozom.Azt akarom, hogy inkább most szenvedjenek a játékosok, és most érezzék a nehézségeket. Most még tudunk javítani azokon a problémákon, amelyek a mérkőzések soránfelszínre kerülnek.A legnagyobb tanulság, hogy a kilencven perc minden másodpercében koncentrálni kell, főleg egy ilyen erős csapat ellen. A mai mérkőzéssegített megértetni a játékosokkal azokat a hibákat, amelyekre az edzéseken is felhívtuk a figyelmüket.

Azok a játékosok, akik az első félidőben nem játszottak, pontosan látták a hibáinkat, és hogy egy ilyen szintű csapat ellen minden másodpercben összpontosítani kell.Ők már úgy mentek fel a pályára, hogy végig koncentráltak, emiatt játszottunk jobban a második negyvenöt percben. Ebben a játékrészben voltak gólszerzési lehetőségeink is. De még egyszer mondom, a mai mérkőzés legnagyobb tanulsága az volt, hogy a kezdő sípszótól az utolsó másodpercig összpontosítani kella pályán minden egyes játékosnak" – mondta a meccs után José Gomes a vidi.hu-nak.

Gólok: 11:40, 12:35, 44:35, 47:50

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik