Újpest: „Minőségi futballisták érkeztek” - Balajcza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.08. 10:24
Az Újpest labdarúgócsapatánál sorjáznak a gondok: az együttes augusztus vége óta nem nyert bajnokit, az elmúlt két hétben kikapott a Ferencvárostól és a Videotontól is, a 14. helyen áll a tabellán. A legutóbbi meccsen még a keret létszámával is probléma volt, mert nem maradt cserekapus. Balajcza Szabolcs kapus azonban amondó, minőségi játékosok érkeztek az együtteshez, és ha a következő három fordulóban szereznek öt-hat pontot, akkor szó sem lehet kiesésről.  

Fehérváron cserekapus nélkül kényszerült bajnokit játszani a hússzoros aranyérmes Újpest. A Banai Dávid egészségügyi problémája, illetve Marko Dmitrovics papírjainak hiánya miatt egyedül maradó Balajcza Szabolcs most aztán duplán izgulhatott, hogy gikszer nélkül tudja le a Videoton elleni meccset.

„Sosem állítottak ki és sosem cseréltek le, pénteken mégis azon poénkodtunk, Murphy törvénye alapján ezúttal nem úszom meg valamelyik balesetet. De aztán sikerült – sóhajtott Balajcza Szabolcs. – Litauszki Róbert lett volna a helyettesem baj esetén, szerinte azonban akkor lett volna igazán gond, ha oda kellett volna állnia a vonal elé. Tíz percet gyakorolt Pálinkás András kapusedzővel, szerinte kaptunk volna tizenöt gólt, ha ő véd."

Zakó nélkül így sem úszta meg a lila-fehér klub, amely immár csak kétpontos fórral kalkulálhat a tizenötödik MTK-val szemben.

A szezon elején volt egy botrányt kavaró nyilatkozatom, hogy ha nem igazolunk, a kiesés ellen leszünk kénytelenek küzdeni, azóta azonban szerződtettünk hét játékost, és én sokakkal ellentétben azt gondolom, minőségi futballisták érkeztek. Most mégis úgy néz ki, hogy lehet problémánk. Bár inkább azt mondom, a következő három forduló – bármilyen nehéznek is ígérkezik az ETO, az MTK és a Debrecen ellen – döntőnek bizonyulhat. Ha szerzünk öt-hat pontot, szó sem lehet kiesésről, és elérhetjük a célunkat, amit az öltözőben magunk közt megfogalmaztunk, vagyis hogy az élmezőny után közvetlenül mi, újpestiek sorakozzunk."

NB I, 10. FORDULÓ – PROGRAM
Időpont Mérkőzés (Tv)
Október 4., péntek
19.00 Debreceni VSC-Teva–MVM Paks 2–2 Farkas Ádám
Október 5., szombat
14.00 Győri ETO–Lombard Pápa 4–1 Becséri Dániel
16.00 Pécsi MFC–Puskás Akadémia 1–2
Erdős József
16.00 Diósgyőri VTK–Mezőkövesd 5–0 Bognár Tamás
18.00
MTK–Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 2–2 Szabó Zsolt

20.00

Szombathelyi Haladás–Kaposvári Rákóczi 4–1Németh Ádám
Október 6., vasárnap
16.30 Ferencváros–Budapest Honvéd 1–2Szabó Sándor
18.30
Videoton–Újpest 3–0Kassai Viktor

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik