Lehetetlen küldetés-e a Pécsnek legyőzni a Lokit?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.30. 17:09
null
Az ETO hazai veretlenségét az előző idényben a Paks törte meg egy 4–3-as győzelemmel, ráadásul 0–3-ról<br />(Fotó: NS-archív, Mirkó István)
Több csapat is igen rossz sorozat megtörésére készül a labdarúgó NB I 6. fordulójában: a Pécsi MFC hosszú ideje hiába próbálja legyőzni a DVSC-Teva együttesét, az MTK gólcsendje és idegenbeli nyeretlensége is egyre hosszabb, a Pápa pedig végre bezárná a szombathelyi „pofonládát.” Érdekességek.

 

HALADÁS–LOMBARD PÁPA

♦ A Haladás számára mindig presztízskérdés a Lombard Pápa legyőzése – a vendégek tulajdonosa, Bíró Péter nem épp a legnépszerűbb ember Szombathelyen –, és ez rendre sikerül is. A legutóbbi négy, Rohonci úti bajnoki meccset a Hali nyerte meg.

♦ A két csapat legutóbbi négy szombathelyi meccséből háromszor volt kiállítás.

♦ A Haladás ebben a naptári évben csupán egyszer, április 10-én szenvedett vereséget bajnokin saját stadionjában. A Videoton 1–0-s sikere óta két döntetlen és négy vereség a mérleg.

♦ A szombathelyiek ikszeltek legutóbbi három hazai bajnokijukon, a Honvéddal (1–1), az ETO-val (2–2) és a DVSC-vel (1–1).

♦ A Lombard veretlen legutóbbi három idegenbeli meccsén, és megnyerte a legutóbbi kettőt, úgy, hogy gólt sem kapott közben.

♦ A pápaiak NB I-es történetük során még sosem nyertek egymás után három mérkőzést idegenben.

GYŐRI ETO–PAKS

♦ Egyre hosszabb az ETO nyeretlenségi sorozata, a bajnokcsapat ebben a szezonban még nem szerzett három pontot az NB I-ben. A széria öt mérkőzést számlál, Pintér Attila csapata legutóbb az Eger ellen nyert, június elsején.

♦ Az ETO nyeretlen legutóbbi három hazai mérkőzésén, hasonló legutóbb 2009 tavaszán történt meg a győriekkel. Hármasnál hosszabb hazai bajnoki nyeretlenségért 2003-ig kell visszalapozni.

♦ A Paks április 9. óta nem ikszelt idegenben, azóta két győzelem és négy vereség a mérlege vendégként.

♦ A paksiak 2011 szeptembere óta mindig legalább pontot szereztek azokon az idegenbeli bajnokikon, melyeken legalább kétszer betaláltak.

♦ Az ETO hazai veretlenségét az előző idényben a Paks törte meg egy 4–3-as győzelemmel.

♦ Az ETO a két csapat legutóbbi hat győri bajnoki mérkőzéséből ötször legalább három gólt szerzett.

♦ A két csapat NB I-es örökmérlege kiegyenlített, most jön a 15. meccsük. Eddig ötször nyert az ETO, ötször lett döntetlen, négyszer a Paks diadalmaskodott.

FERENCVÁROS–KECSKEMÉTI TE

♦ Tétmérkőzésen először 1985-ben találkozott egymással a két csapat (az MNK-ban 2–0-ra a Fradi nyert), majd 2006-ban az NB II Keleti csoportjában játszottak először bajnokit. A Kecskemét NB II-esként veretlen maradt a Fradi ellen, sőt, az első NB I-es összecsapást is a KTE nyerte meg, a Ferencváros ezt követően törte csak meg a sorozatot – írja a tempofradi.hu.

♦ A Kecskemét még nem nyert vendégként NB I-es mérkőzést a Ferencváros ellen, négy találkozón három fővárosi győzelem és egy döntetlen született.

♦ Ez a tizenharmadik bajnoki a két csapat között (nyolc NB I-es és négy NB II-es), az örökmérleg a Kecskemétnek kedvez (4–3–5 a mostani pályaválasztó FTC szempontjából).

♦ A Ferencváros legutóbbi tíz hazai mérkőzéséből nyolcszor legalább kétszer a hálóba talált.

♦ Számmisztika kettessel: a Ferencváros legutóbbi négy hazai bajnokiján mindig volt olyan csapat, amelyik két gólt szerzett (FTC–MTK 2–0, FTC–Kaposvár 2–2, FTC–Videoton 0–2, FTC–MTK 2–0).

♦ A Kecskemét veretlen legutóbbi három idegenbeli bajnokiján, ráadásul a legutóbbi nyolcból csupán egyet veszített el.

♦ A 2012–2013-as szezonban a KTE nem tudott nyerni a fővárosban, a Honvéddal és a Ferencvárossal ikszelt, míg az MTK-tól és az Újpesttől kikapott.

♦ A két csapat legutóbbi három mérkőzésén mindig volt kiállítás mindkét csapatból.

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY–PUSKÁS AKADÉMIA FC

♦ A két abszolút újonc természetesen először találkozik. Immár mindkét csapat megszerezte első NB I-es sikerét, a Mezőkövesd azonban még nem nyert otthon, a PAFC pedig nem nyert idegenben.

♦ A Puskás Akadémia még nem szerezett egynél több gólt NB I-es mérkőzésen, Igaz, azt az egyet egy kivételével mindegyik meccsén hozta…

♦ A Mezőkövesd eddigi egyetlen NB I-es sikere alkalmával több gólt szerzett, mint a felcsútiak eddig összesen az élvonalban.

♦ A Mezőkövesd már szerzett és kapott is hat gólt rövidke NB I-es története során. A Puskás Akadémia egyetlen NB I-es mérkőzésén sem született még összesen hat gól.

DIÓSGYŐRI VTK–ÚJPEST

♦ Patinás párosítás, ez a 93. bajnoki találkozó a Diósgyőr és az Újpest között.

♦ A lilák hatalmas fölényben vannak összesítésben, 42-szer nyertek, 37 mérkőzés döntetlenül végződött, a DVTK mindössze 13-szor hagyta el a pályát győztesen.

♦ A diósgyőri stadionban eddig 45-ször találkoztak a felek, a DVTK 9-szer, az Újpest 15-ször nyert, 21 meccs döntetlent hozott.

♦ Az Újpest 2009 óta nem nyert bajnokit Diósgyőrben, a legutóbbi két vendégjátéka alkalmával veszített.

♦ A Diósgyőr tíz bajnoki óta veretlen hazai pályán, igaz, a legutóbbi hármon nyeretlen is (Lombard 1–1, MTK 2–2, Kecskemét 1–1). Legutóbb 2012 októberében, a Kaposvár nyert bajnokit a DVTK stadionjában.

♦ Az Újpest idegenbeli veretlensége sem rövid, a lila-fehérek április közepe óta nem kaptak ki vendégként. Négy győzelem és egy döntetlen a mérleg.

♦ Fővárosi csapat NB I-es mérkőzésen 2011. november 27. óta nem nyert Diósgyőrben, akkor a Ferencváros győzött 3–2-re.

PÉCSI MFC–DEBRECENI VSC

♦ A Pécs és a Debrecen 54 alkalommal csapott eddig össze bajnokin, négyszer az NB II-ben. Az örökmérleg (NB II és NB I egyaránt) 21–14–19 a Pécsnek, az NB I-es örökmérleg viszont teljesen kiegyenlített, 18–14–18.

♦ A Mecsekalján a PMFC mérlege a jobb, a pécsiek 14-szer nyertek, hat döntetlen és hat debreceni siker mellett.

♦ A Pécs csak akkor nyert ebben a naptári évben hazai bajnokit, ha két gólt szerzett.

♦ A PMFC 2000 óta vár a sikerre a DVSC ellen. Több mint tizenhárom éve a PMFC 2–0-ra legyőzte a Lokit, de azóta hiába próbálkozik…

♦ A legutóbbi hat pécsi bajnokiból hármat (köztük a legutóbbit) a Debrecen nyert meg, háromszor döntetlen született.

♦ A Debrecen a 2013-as naptári évben csupán egyszer nyert idegenben bajnokit, a Paksot verte meg 2–1-re. Szintén csak egy, vendégként megvívott bajnoki volt ebben a szezonban, amelyen a Loki nem kapott gólt.

KAPOSVÁR–BP. HONVÉD

♦ A két csapat eddig 28 alkalommal találkozott bajnokin, a mérleg 15 kispesti győzelem, hét döntetlen és hat kaposvári siker.

♦ A Honvéd 2010 februárja óta veretlen Kaposváron, a legutóbbi meccset megnyerte, előtte kétszer ikszelt.

♦ A Kaposvár pocsék formában van, hatos nyeretlenségi szériát tud felmutatni, legutóbbi tíz bajnokijából mindössze egyet nyert meg.

♦ Az előző idényben a fővárosi csapatok közül csak a Honvéd tudott bajnokit nyerni a Rákóczi otthonában.

♦ A Honvéd három meccse veretlen a bajnokságban, igaz, idegenben május 11. óta nem nyert (négyes nyeretlenségi széria, közte három döntetlen).

♦ A kispestiek hat tétmeccs óta veretlenek a Kaposvárral szemben.

VIDEOTON–MTK

♦ A Videoton kitűnő kezdése (négy győzelem, egy döntetlen) klubrekordnak számít, a fehérváriak öt forduló után még sosem álltak ilyen jól.

♦ A Videoton megnyerte hazai pályán legutóbbi három bajnokiját, a legutóbbi tizenegy hazai meccséből kilencszer diadalmaskodott. Az Újpest (1–1) és a PMFC (1–2) szerzett pontot, pontokat a Sóstói Stadionban.

♦ Az MTK elveszítette legutóbbi három meccsét, úgy, hogy gólt sem szerzett, ráadásul nyeretlen legutóbbi négy bajnokiján.

♦ A fővárosi kék-fehérek 293 perce gólképtelenek a bajnokságban a kezdő sípszó időpontjában.

♦ Hosszú az MTK idegenbeli nyeretlenségi sorozata is, a kék-fehérek ebben a naptári évben csupán egyszer nyertek vendégként, áprilisban az Eger ellen. Azóta két döntetlen, öt vereség.

♦ A két csapat legutóbbi hat fehérvári tétmeccséből csak egyetlen olyan volt, amelyen mindkét csapat gólt szerzett. Amikor az MTK lenullázta a Videotont, mindig meg is nyerte a mérkőzést.

♦ A Videoton otthonában 2012. szeptember 23. óta egyetlen NB I-es csapat sem bírta ki kapott gól nélkül, ez a sorozat tizenkét meccset számlál. A Vidi a legutóbbi nyolc hazai meccséből hétszer kettő vagy több gólt szerzett.

NB I, 6. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Augusztus 30., péntek
19.00 Haladás–Lombard Pápa (Tv: Sport1) Farkas Ádám
Augusztus 31., szombat
16.30 Győri ETO–MVM Paks (Tv: Sport1) Fábián Mihály
19.00 Ferencváros–KTE-Phoenix Mecano (Tv: Sport1) Andó-Szabó Sándor
19.00 Mezőkövesd–Puskás Akadémia Szabó Zsolt
21.00 Diósgyőri VTK–Újpest (Tv: M2) Németh Ádám
Szeptember 1., vasárnap
16.30 Pécsi MFC–Debreceni VSC-Teva (Tv: M1) Becséri Dániel
18.30 Kaposvári Rákóczi–Bp. Honvéd (Tv: Sport2) Solymosi Péter
20.30 Videoton–MTK Budapest (Tv: Sport2)Bognár Tamás
TABELLAGÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETRENDEREDMÉNYEK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik