Moniz: Nincs mese, bajnokok akarunk lenni!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.25. 11:04
null
Moniz egyértelműsítette: a Ferencváros célja a bajnoki cím (Fotó: Szabó Miklós)
Hétfőn elkezdte a munkát a Ferencváros is: bár az edzés zárt kapus volt, Ricardo Moniz válaszolt írásban feltett kérdéseinkre.

– Elkezdődött a felkészülés. Milyenek az első benyomások a próbajátékon lévő labdarúgókról?
– A srácok ki voltak már éhezve a focira. Ugyanakkor azért láttam egy-két játékoson, hogy elszokott a kemény tempótól, igaz, ez leginkább a próbajátékon lévőkre igaz – válaszolta a Nemzeti Sport kérdésére Ricardo Moniz.

KÖZEL A MEGÁLLAPODÁS VAALPORTTAL
A héten újabb játékos érkezhet a Ferencvároshoz, a klub ugyanis előrehaladott tárgyalásokat folytat a Heerenveen húszéves futballistájával, a holland Arsenio Vaalporttal. Közben Gárdos András távozni készül, a játékos szerződése ugyanis lejár.

– Hány futballista érkezhet, illetve távozhat a nyáron? Milyen poszton erősítene elsősorban?
– Három-négy kulcsfontosságú játékos átigazolásában gondolkodunk. Meg kell erősítenünk a védelmünket, illetve meg kell szüntetnünk azt a fajta függést, ami Böde Dániel játékához kapcsolódik. Fontos, hogy nem csupán kiváló tudású futballistákban gondolkodunk, hanem egyaránt pozitív, küzdő szellemű karakterekben, akik illenek a jelenleg a keretet alkotó játékosok által képviselt szellemiséghez.

– A távozóknak miért kellett menniük?
– Viszonylag sok labdarúgó távozik a nyáron, de nem azért, mert ők tehetségtelenek. Nekem a Ferencváros jövőjét kell szem előtt tartanom, nincs mese, bajnokok akarunk lenni! Ehhez viszont magas szintű követelményrendszert kell felállítanom. A távozó játékosok mindegyike jó futballista, nagyon remélem, és kívánom nekik, hogy valóra tudják váltani az álmaikat.

– Mi a csapat célja a következő szezonban?
– Mi más lehetne a Ferencváros célja, mint a bajnoki cím? Szeretnénk újból Ligakupát nyerni, és a Magyar Kupában is győzedelmeskedni. Mi a Ferencváros vagyunk, nekünk muszáj mindig nagyobbat és többet álmodnunk. Még mindig fájdalmas, hogy nem sikerült nemzetközi szereplést biztosító helyen végeznünk, azt hiszem, ez a kis tüske még inkább motiválja majd a játékosokat.

– Böde Dániel, Muhamed Besic, Jova Levente hiányzott az első edzésről. Miért?
– A felsorolt játékosok mindegyike a válogatottban szerepelt, ezért később tudott csak szabadságra menni. Szerettem volna, ha mindegyik futballista számára ugyanannyi pihenő áll rendelkezésre, ez nagyon fontos.

A KERET MELY JÁTÉKOSINAK KELLETT KÉSŐBB VISSZATÉRNIÜK A CSAPATHOZ? SZABADIDEJÉBEN IS DOLGOZOTT MONIZ? A KÉRDÉSRE A VÁLASZOKAT, A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJA, AMIT DIGITÁLIS FORMÁBAN IS ELÉRHET.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Busai Attila (Szolnok, kölcsönből vissza?), Grúz Tamás (Szolnok, kölcsönből vissza), Máté János (Siófok, kölcsönből vissza?), Zsivóczky Norbert (Szigetszentmiklós, kölcsönből vissza?)
Távozik/távozhat: Stanley Aborah (belga-ghánai, ?), Júnior Fell (brazil, ?), Juha Hakola(finn, ?), Martin Klein (cseh,?), Quenten Martinus (holland, Emmen – Hollandia), Máté János (?), Milan Perics (szerb, Videoton – kölcsönből vissza?), Marko Ranilovic (szlovén,?), Sváb Dániel (Energie Cottbus – Németország ?)
Kiszemeltek: Elek Róbert (szabadon igazolható), Jean Carlos Dondé (brazil, szabadon igazolható), Molnár Péter (szlovákiai, Győri ETO FC), Nagy Dominik (Pécsi MFC), Takács Tamás (szerbiai, Szigetszentmiklósi TK), Maurice Trapp (német, Union Berlin – Németország), Arsenio Valpoort (holland, Heerenveen – Hollandia), Adin Jahic (bosnyák, OFK Gradina – Bosznia-Hercegovina), Nagy Ádám

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik