DVTK: Gallardo maradhat, Boszniából jöhetnek játékosok

Vágólapra másolva!
2013.06.12. 09:41
Tomiszlav Szivics, a labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK leendő vezetőedzője az Észak-Magyarországnak adott nyilatkozatában elmondta, számít a lejáró szerződésű Francisco Gallardo játékára, ám a spanyol középpályás maradása ettől még nem garantált. Az MVM Paks eddigi trénere hozzátette, nemrégiben Boszniában járt „megfigyelésen” – olvasható a boon.hu-n.

A 33 esztendős Francisco Gallardo szerződése június végén lejár a diósgyőrieknél, ám Tomiszlav Szivics a továbbiakban is számítana a játékosra. A nyáron munkába álló vezetőedző kívánsága azonban nem biztos, hogy teljesül.

„Beszéltem Gallardóval az utolsó mérkőzés után, elmondtam neki a véleményem. Azt, hogy olyan benyomásokat szereztem róla, amelyek alapján szakmailag el tudnám képzelni őt a csapatban. Ez azonban csak az egyik rész, a pénzügyi a másik, amely a klubra és a játékosra tartozik” – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Tomiszlav Szivics.

Ez azt jelenti, hogy a DVTK vezetősége rövidesen megteszi szerződéshosszabbítási ajánlatát az ibériai játékosnak, aki vagy elfogadja azt, vagy nem. Gallardo egyébként biztosan nem vesz részt a Diósgyőr jövő heti munkájában, ugyanis egy hét plusz szabadságot kapott az andalúziai válogatottban való szereplése miatt.

A hírek szerint azonban akkor sem maradna spanyol futballista nélkül a DVTK, ha Gallardo távozna. Az Észak-Magyarország értesülése szerint a miskolciak egy játékost mindenképpen szeretnének igazolni Spanyolországból, azt ugyanakkor nem tudni, hogy milyen posztra terveznek erősítést.

A boon.hu eközben úgy értesült, hogy Szivics a múlt hétvégén Bosznia-Hercegovinában járt, hogy játékosokat figyeljen meg.

„Jók az értesüléseik. Kaptam bizonyos információkat, elmentem, és megnéztem, amit és akiket akartam, de ennél többet most nem szeretnék mondani. Majd minden kiderül...” – mondta sokat sejtetően a tréner.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik