Orosz Márk: A továbbjutás még nem dőlt el

Vágólapra másolva!
2013.03.23. 11:50
null
Orosz Márk szerint még nem dőlt el a továbbjutás (Fotó: Fuszek Gábor)
A visszavágókat rendezik a hétvégén a Ligakupa elődöntőjében. Szombaton a Ferencváros 3–1-es előnyből fogadja az élvonalban kieső helyen szerénykedő Egri FC-t, és hatalmas meglepetés lenne, ha a fővárosi együttes nem jutna be az április 24-i fináléba. A továbbjutó csapat ellenfele a vasárnapi Pécsi MFC–Videoton összecsapáson derül ki, a fehérváriak ugyancsak 3–1-es előnyt szereztek az első mérkőzésen.

A márciusi havazás és a válogatott mérkőzései miatti háromhetes bajnoki szünetben a Ligakupa-elődöntők jelentik a tétmérkőzést a magyar klubfutballban. A Ferencváros szerdán hátrányból fordítva nyert 3–1-re Vácon az Egri FC ellen, s a visszavágó egyértelmű esélyese.



„Azért a továbbjutás még nem dőlt el – jelentette ki Orosz Márk, a zöld-fehérek 23 esztendős támadója, aki Olaszországban, majd Szegeden futballozott korábban, és az első meccsen egygólos egri vezetésnél gólpasszt adott csapattársának, Julian Jennernek. – Biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert az Eger is döntőbe akar jutni, csakúgy, mint mi. Mivel gyerekként is játszottam már a Fradiban, pontosan tudom, mit jelent a klub labdarúgójának lenni, a miliő már akkor magába szippantott, felnőttként pedig csak megerősödött bennem."

A válogatott mérkőzések következtében a Ferencváros keretéből négyen is hiányoznak: Böde Dániel a Románia, illetve a keddi, Törökország elleni világbajnoki selejtezőkre készült, illetve készül, míg Batik Bence és Jova Levente az U21-es válogatottal edzett a héten Telkiben, Muhamed Besic pedig a bosnyák válogatottal a Görögország elleni vb-kvalifikációs erőpróbára kapott szövetségi meghívót. A hét második felében aztán öregfiúkorú játékosokkal egészült ki a keret, mert a Ligakupa-visszavágót követő napon a kolozsvári CFR elleni stadionbúcsúztató vár a zöld-fehérekre.

„Mivel szerda este a Ligakupában szerepeltem, csütörtökön regeneráló edzésen vettem részt, de nagyon jó volt látni Balog Zoltánt, Dragóner Attilát, Keller Józsefet, Lipcsei Pétert, Lisztes Krisztiánt vagy éppen Rósa Dénest, akik fantasztikus játékosok voltak, és sokat tettek a Ferencvárosért. Még mindig technikásak, a jelenlegi keret minden tagjának példaértékű lehet az, amit képviselnek."

Az elődöntő másik párharcában a Videoton szintén 3–1-es előnyről várja a visszavágót, csak éppen nem hazai pályán, hanem a Pécsi MFC vendégeként. A vasárnapi mérkőzés 18 órakor kezdődik.

LIGAKUPA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
18.00: Ferencváros–Egri FC
(Tv: Sport1) Albert-stadion
Az első mérkőzésen: 3–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik