Felkészülés: ukránok elleni győzelemmel zárt az Újpest Belekben

Vágólapra másolva!
2013.02.14. 17:50
Lejátszotta utolsó törökországi felkészülési mérkőzését az Újpest labdarúgócsapata Belekben, amelyen 3–0-ra nyert az ukrán Csornomorec Odessza ellen.

Az Újpest az ukrán élvonal ötödik helyén álló Csornomorec Odessza ellen játszotta utolsó edzőmeccsét Belekben, ezt megelőzően a román Gaz Metantól és a fehérorosz Szlavija Mozirtól szenvedtek vereséget a fővárosiak.

Az Újpest rögtön támadólag lépett fel a találkozón, Remili Mohamed többször is helyzetbe került, de fejjel és lábbal sem tudott betalálni. A 11. percben pedig rávezethette a labdát az ellenfél kapusára, de önzetlenül Kabát Péterhez passzolt, aki elhibázta a lehetőséget. Ezt követően az Odessza is veszélyeztetett, a félidő közepére pedig kiegyenlítetté vált a játék.

Az ukránoktól a spanyol Riera a kapufát is eltalálta, a vezetést viszont az Újpest szerezte meg. Grégory Christ egy kipattanót tekert a bal felső sarokba. Ezután az ellenfél aktívabbá vált, de nem tudott egyenlíteni a szünetig. Ráadásul Rierát sportszerűtlenségért cserével kiállította a játékvezető.

A második játékrész elején rögtön megduplázta vezetését a magyar csapat, Remili szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd végigvitte az akciót. Az újpestiek támadója az 58. percben már az előkészítésben jeleskedett, passzából Szélesi Zoltán növelte háromgólosra csapata előnyét.

A folytatásban mindkét oldalon voltak helyzetek, de újabb találat már nem esett. Kéztörése óta először léphetett pályára Bruno Moraes, aki a hajrához érve Kabát Pétert váltotta. Háromgólos, magabiztos győzelmet aratott az Újpest.

FELKÉSZÜLÉS
ÚJPEST–CSORNOMOREC ODESSZA (ukrán) 3–0 (1–0)

Belek, Törökország
Újpest: Balajcza – Vermes, Szélesi, Antón (Aarab), Iandoli – Simon K. (Balogh B.), Proesmans, Vasziljevics (Sztaniszavljevics), Christ – Remili, Kabát (Bruno Moraes)
G: Christ, Remili, Szélesi
Forrás: ujpestfc.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik