Videoton: Bódog nem folytatja, Mainzban Klopp-párhuzammal várták

Vágólapra másolva!
2011.06.10. 19:58
Bódog Tamás sem lesz tagja a magyar labdarúgóbajnok Videoton új szakmai stábjának; Mezey György pályaedzője, a korábbi válogatott játékos visszatért Németországba.

„Bizonyos szempontból bolond döntés éppen akkor eljönni egy csapattól, amikor az végre eljut a Bajnokok Ligájába, de számomra a család, a gyerekek nyugalma mindennél fontosabb" – mondta Bódog Tamás a Mainzer Rhein-Zeitungnak, utalva arra, hogy felesége és két gyermeke az elmúlt két évben is Németországban élt, és ő a fehérvári munka miatt csak ritkán lehetett együtt velük.

„A Videoton jól menedzselt klub, semmiben sem szenved hiányt" – mondta eddigi munkaadójáról a 40 esztendős szakember, aki a következő egy évet a Pro-licences edzői tanfolyamra szánja, és utána vezetőedzőként szeretne dolgozni, lehetőleg Németországban – ott, ahol tizenöt évet húzott le futballistaként.

„S amíg ez megvalósul, edzem odahaza a fiamat" – mondta nevetve Bódog, aki annak idején játékosként nem a legjobb szájízzel jött el Mainzból („néhány társam előbb tudta, hogy nem hosszabbítanak velem szerződést, mint én"), de ma már inkább a szépre emlékezik.

A Mainzer Rhein-Zeitung munkatársa emlékeztette rá, hogy kevés korábbi Mainz-futballista mondhatja magát bajnokcsapat edzőjének – Bódogon kívül talán csak egykori csapattársa, az idén a Borussia Dortmunddal német bajnoki címet szerző Jürgen Klopp. Bódog nevetve hárította el a párhuzamot:

„Nem hasonlítható össze az én eredményem Kloppóéval. Más bajnokság, nagyon különböző színvonal, meg aztán én csak pályaedző voltam..."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik