A Rába ETO három győzelemmel jutott tovább

Vágólapra másolva!
2010.08.19. 21:13
null
Madarász János kulcsemberként két gyors góllal jó alaphangot adott a folytatáshoz (Fotó: www.etofutsal.hu)
Harmadik mérkőzését is megnyerte a Futsal UEFA-kupa győri selejtezőcsoportjában a házigazda Rába ETO, így pontveszteség nélkül, az első helyen végezve jutott tovább a következő körbe.

Két forduló után az angol és a magyar klub is két-két győzelemmel állt, így kettejük csatája a továbbjutásért felért egy kvázi döntővel is.

A tét azonban csak a vendégek koncentrációjára hatott negatívan, hiszen az angol védelem rögtön a kezdés után kihagyott, így a 12. másodpercben Madarász János remek egyéni megmozdulás végén vezetést szerzett az ETO-nak. A győriek kiválóság abszolút ziccerben vette át a labdát, amelyet előbb elhúzott a kapus mellett, majd csinált egy lövőcselt – amellyel két angol védőt „küldött el" –, mielőtt a hálóba bombázott volna. Álomkezdés.

És a folytatás sem váratott magára sokat. A harmadik perc végén ismét Madarász volt eredményes – ismét ziccerben vehetett le egy távoli indítást légstoppal az ellenfél kapuja előtt –, majd egy távoli bomba, és a háromgólos hátrány 4:14-nél már időkérésre késztette az angolok edzőjét.

A lényegi kérdések ezzel tulajdonképpen eldőltek, ám az eddig sem kisasszonyfutballal fellépő angolok taktikát és stílust váltottak: rendkívül keményen léptek oda a labdát megtoló, vagy azt éppen fedező győri játékosoknak. Kemény csata folyt a a parketten, amit a birkózást kedvelők is élveztek volna, több ponterős akciót láthattunk ugyanis...

Az ETO játékosai a kezdeti megilletődöttség után felvették a kesztyűt, és partnernek bizonyultak. Szerencsére, azért törődtek a játékkal is. A kilencedik perc végén a kettő az egy ellen kialakított szituációt kényszerítővel kijátszva Ioni Al-Ioni üres kapus góllal zárta.

Az angolok csúnya, olykor már alattomos belépői (Bret O'Connor a magyar kaputól nem messze úgy lépett oda a büntetőterületet elhagyó Balázs Zoltánnak, a győriek világválogatott hálóőrének, hogy az a Championshipben is ritkán látható) két győri tízméteres eredményeztek, ám azok kimaradtak. A félidőben így is megnyugtató, négygólos (4–0) volt a győri előny, míg az angolok keménykedésükön túl nem igazán voltak gólveszélyesek.

A második félidő úgy kezdődött, ahogyan az első: korai magyar góllal. Ezúttal 18 másodpercet kellett várni arra, hogy Gyurcsányi Zsolt az ellenfél hálójába találjon. Tényleg, mi tartott eddig?

Az angolok már kevesebb vehemenciát fektettek a mérkőzésbe, de így legalább volt erejük játszani is. Így történhetett meg, hogy csak összejött nekik a szépítést, de a hajrában Al-Ioni két remek góllal lehűtötte a kedélyeket. Előbb ziccerben szép cselek után pimasz gólt szerzett (spiccel, boka mellett), majd távolról emelt az angol kapuba, kihasználva, hogy már vészkapussal játszottak a vendégek. Az utolsó másodpercekben második góljukat is megszerezték az angolok, miután kihagyott a komplett győri védelem, de ezt már senki sem bánta: jöhetett a megérdemelt ünneplés.

A következő körben minden bizonnyal nehezebb feladat vár a Rába ETO-ra, mert a három mérkőzés alapján az világosan megállapítható, ez a mostani nem az ő szintje volt.

 FUTSAL UEFA-KUPA
GYŐRI SELEJTEZŐCSOPORT, 3. FORDULÓ
RÁBA ETO FC-GYŐR–HELVÉCIA FUTSAL LONDON (ANGOL) 7–2
Győr, 1500 néző. V: Kinov (bolgár), Gutierrez (spanyol), Anninosz (görög)
Rába ETO: Balázs – Gyurcsányi, Lódi, Madarász, Amrani. Cs: Neris, Dróth, Al-Ioani, Harnisch, Peczár, Tóth Sz. Edző: Paco Araujo
Helvécia: Guimaraes – Lisboa, Neubecker, Moraes, Camargnani. Cs: Lima, Gomes, Oliveira, Abreau, O'Connor, Dickinson. Edző: Wilson Ronaldo Negrao
Gólszerző: Madarász (1., 3.), Amrani (5.), Al-Ioani (9., 36., 39.), Gyurcsányi (21.), ill. Gomes (28.), Moraes (40.)
A csoport másik mérkőzésén
Croatia ’97 Appenzell (svájci)–FC Encamp (andorrai) 12–4
 A VÉGEREDMÉNY
1. Győri ETO FC 3 3

23–5 18 9
2. Helvécia Futsal London 3 2
1   9–11  -2 6
3. MNK Croatia '97 Appenzell 3 1
2 17–13   4 3
4. FC Encamp 3

3   6–26 -20 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik