Hatot lőtt az ETO, jutalma a Magyar Kupa lett

Vágólapra másolva!
2010.04.02. 21:46
Címkék
A Duna Takarék-ETO FC százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a futsal Magyar Kupát. Az aranymeccset először elérő, bajnoki listavezető győriek 6–2-re győzték le a háromszoros kupagyőztes Üllő FC Cső-Montage csapatát a pénteki móri döntőben.

Az ETO csupán először játszott döntőt a futsal Magyar Kupában, mégis esélyesként várta a háromszoros győztes üllőiek elleni ütközetet, hiszen vezeti a bajnokságot, és a fináléig vezető utat is százszázalékosan teljesítette (6/6, 41–14-es gólkülönbség), miközben ellenfelének veresége és döntetlenje is volt (4, 1, 1, 19–9).

Peczár Csaba nem lőtt gólt, de az ő játéka is kellett a győzelemhez (Fotó: Németh Ferenc)
Peczár Csaba nem lőtt gólt, de az ő játéka is kellett a győzelemhez (Fotó: Németh Ferenc)

A mérkőzésen történtek igazolták a várakozásokat, a győriek az idénybeli hetedik kupameccsüket is megnyerték.

Az 5. percben a bal oldalon megiramodó brazil Neris egy csel után óriási bombát küldött Reveland Zoltán kapujába (1–0). A 9. percben szép akció végén, Németh Péter passzából Jenei Ottó egyenlített (1–1), ám egy perc múlva újra Kozma Mihály csapatánál volt az előny.

A 10. percben Dróth Zoltán labdaszerzése után három zöldmezes lódult meg, ám Neris nem adta le a labdát, 11 méterről lőtt, és a labda Reveland lába között a hálóba vágódott (2–1). A kapus a 12. percben újra tehetetlennek bizonyult: Dróth éles szögből leadott bombáját még kiütötte, ám a kipattanót Ali közelről a léc alá vágta (3–1).

A második félidő elején Baranyai Pál szép figura után felhozta csapatát (3–2), újra nyílttá vált a küzdelem. Török Tamás esélytelenebbnek tartott tanítványai dicséretesen tartották magukat, alkalmanként megdolgoztatták a győri kaput védő Balázs Zoltánt, ám Dróth megpecsételte a sorsukat: a 31. percben a hórihorgas játékos éles szögből, spiccel a léc alá zúdította a labdát (4–2).

Néhány perccel később, labdaszerzést követően Gyurcsányi Zsolt rúgatott egy gólt a télen a világválogatottban is pályára lépő Lódi Tamással (5–2), majd Gyurcsányi, Ali összjáték után Madarász közelről megadta a kegyelemdöfést (6–2).

Mint arról korábban beszámoltunk, a mai móri program keretében megrendezett első női Magyar Kupa-döntőt a Vesta-CityLine nyerte meg.

PERSECUTOR MAGYAR KUPA 
DÖNTŐ, MÓR
Duna Takarék-ETO FC–Üllő FC Cső-Montage 6-2 (3-1)
G: Neris (5., 10.), Ali (12.), Dróth (31.), Lódi (35.), Madarász (39.), ill. Jenei (9.), Baranyai (25.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik