Nem bírt angol negyedosztályú ellenfelével a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2009.07.08. 22:30
Gól nélküli döntetlent játszott második angliai felkészülési mérkőzésén a Ferencváros a negyedosztályú Lincoln Cityvel. A találkozón a zöld-fehérek mindkét félidőben más-más tizeneggyel léptek pályára, de nem tudták feltörni ellenfelük (Kovács János vezette) védelmét – igaz, ők sem kapituláltak, így 0–0-val zárult a találkozó.
Lipcsei Péterék ezúttal nem örülhettek győzelemnek
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Lipcsei Péterék ezúttal nem örülhettek győzelemnek
Lipcsei Péterék ezúttal nem örülhettek győzelemnek
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Lipcsei Péterék ezúttal nem örülhettek győzelemnek
Szerda este lejátszotta második felkészülési mérkőzését is az élvonalba visszajutó Ferencváros – az Angliában túrázó zöld-fehérek ezúttal a Lincoln City ellen léptek pályára.

Az első mérkőzés magabiztos Fradi-győzelmet hozott (Bobby Davison tanítványai a nyolcadosztályú Sheffield FC-t verték meg), de a második találkozó már nehezebb feladatnak ígérkezett, hiszen ezúttal negyedosztályú együttes volt az ellenfél.

A 125. születésnapját ünneplő hazai klub kezdőcsapatában egy magyar játékos is szerepet kapott: Kovács János, a 2005 augusztusáig az MTK-ban szereplő korábbi utánpótlás-válogatott védő. A Lincoln City egyébként stabil középcsapat volt a League Two 2008–2009-es kiírásában, a 24 csapatos bajnokság 13. helyén zárt.

Az első félidő nem hozott gólt, bár a hajtós, brusztolós mérkőzésen mindkét együttes előtt akadtak kisebb-nagyobb lehetőségek. Talán a 25 esztendős Adnan Ahmed járt legközelebb a gólhoz: a Fradinál próbajátékon lévő játékos jó 16 méterről eresztett el egy lövést a hosszú sarok felé, de a hazaiak kapusa bravúrral hárítani tudott.

A szünetben sort cserélt Bobby Davison (ekkor lépett pályára többek között Lipcsei, Dragóner és Ferenczi is), de ez sem változtatta meg a játék képét, ugyanis továbbra is felváltva forogtak veszélyben a kapuk – bár ezúttal már a hazaiak veszélyeztettek többet.

A hajrában Paul Shaw eldönthette volna a találkozót, de a kaputól nyolc méterre rosszul vette a labdát, így elúszott a lehetőség, és 0–0-val ért véget a mérkőzés.

A zöld-fehérek legközelebb Ferenczi István volt angliai csapatával, a Barnsleyval találkoznak, azt a találkozót július 11-én rendezik.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

LINCOLN CITY (angol)–FERENCVÁROS 0–0
Lincoln, Sincil Bank Stadion, 3000 néző
FERENCVÁROS, 1. félidő: Holczer – Alcantara, Balog Z., Csiszár, Martinez – Zsivoczky, Ashmore, Ahmed, Tóth B. – Pisanjuk, Ferenczi. 2. félidő: Megyeri – Lowton, Dragóner, Sinnot, Fülöp N. – Fitos, Lipcsei, Wedgbury, Kulcsár D. – Shaw, Pölöskey
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik