A DVSC a Fehérvárral tárgyal, Kispestre szlovák gólkirály érkezhet

Vágólapra másolva!
2009.06.16. 07:39
Tegnap három csapat, az Újpest, a kupagyőztes Budapest Honvéd és a bajnok Debrecen is megkezdte a felkészülést a labdarúgó Soproni liga 2009–2010-es szezonjára. A Megyeri úti gárdával kapcsolatos fejleményeket – többek között az új vezetőedző, Willie McStay kinevezését – már tegnap megírtuk, így ma a Debrecennél és a Honvédnál várható nyári igazolásokról számolunk be.
Debrecenben Kiss Zoltán (30) és társai megkezdték a felkészülést
Fotó: Balázs Bence
Debrecenben Kiss Zoltán (30) és társai megkezdték a felkészülést
Debrecenben Kiss Zoltán (30) és társai megkezdték a felkészülést
Fotó: Balázs Bence
Debrecenben Kiss Zoltán (30) és társai megkezdték a felkészülést

DEBRECEN

A bajnok DVSC-nél a különböző válogatottaknál is érdekelt futballisták, Rudolf Gergely, Vukasin Polekszics, Huszák Tamás, Varga József és Szilágyi Péter még néhány nap pihenőt kapott, mint ahogy Nagy Zoltán is, akinek szombaton volt az esküvője, így ők nem vettek részt a csapat első edzésén. Demjén Gábor és Dordje Pantics kisebb sérülése miatt nem gyakorolhatott társaival.

A kerettel kapcsolatos hír, hogy a múlt héten a DVSC-DEAC edzéseit látogató próbajátékosok közül csak a Nyíregyházáról érkező hondurasi Luis Ramos keltette fel a szakmai stáb érdeklődését. Ügyében egyeztet a debreceni és a nyíregyházi menedzsment – a légiós játékjogáért cserébe valószínűleg a DVSC-nél kevesebb lehetőséghez jutó labdarúgók kerülhetnek a Spartacushoz.

A Fehérvár FC-vel is egyeztet a Loki: a Lothar Matthäusra váró dunántúli csapat Demjén Gábort vinné, és helyette érkezne a bal oldalon szerepeltethető védő, Mohl Dávid, aki a lengyel Wisla Krakówhoz tartó Leandrót pótolhatná. A két játékos ügye azonban független egymástól – meglehet, Demjén Gábor akkor is Fehérváron folytatja, ha Mohl Dávid nem érkezik Debrecenbe.

A bajnokcsapatnál nem mondtak le az újpesti Kabát Péter megszerzéséről sem, bár a támadó valószínűleg marad a Megyeri úton, mert a DVSC nem tudja megfizetni a kivásárlási árát (a hírek szerint elképzelhető, hogy játékoscserével még megoldható lenne Kabát Péter klubváltása).

BUDAPEST HONVÉD

Alaposan rácsodálkozhatott az első kispesti edzésen részt vevőkre, aki figyelemmel követte a Bp. Honvéd tavaszi szereplését. Rengeteg fiatal, többségében ismeretlen arc mellett visszatért a Siófokra kölcsönadott Ivancsics Gellért, és ott edzett a többiekkel Zsolnai Róbert is.

Amint arról már többször is beszámoltunk, hatalmas változások várhatóak Sisa Tibor keretében. A meghatározónak mondható játékosok közül szabadlistára került Filó Tamás, Hercegfalvi Zoltán, Rabóczki Balázs, Micso Szmiljanics, míg Dobos Attilának lejárt a szerződése, és a klub nem hosszabbítja meg.

Dragan Vukmir megállapodása ugyancsak lejárt, és a szerb futballista sem volt ott a hétfő délutáni tréningen a Bozsik-stadion műfüves pályáján. Információnk szerint a klub számítana rá, de a légiós még nem döntött, hol folytatja pályafutását. Részt vett viszont a gyakorláson a Vasastól szerződtetett kapus, Németh Gábor.

Az új arcok között volt Horváth Adrián, aki Kozármislenyből érkezett, valamint a Tatabánya labdarúgója, a mexikói Juan Pérez.

A Bp. Honvéd megkereste a 2004-es szlovák bajnokság gólkirályát, Roland Stevkót, aki jelenleg a Rózsahegy (Ruzomberok) játékosa, de még nem dőlt el, hogy a támadó Magyarországra költözik-e.

Úgy tűnik, a piros-feketék lemaradnak Djordje Kamberről. Noha a diósgyőri szurkolókat azzal riogatták, hogy a Honvéd úgymond „szétszedi” a borsodi csapatot, Diósgyőrből egyetlen játékos sem érkezett Kispestre, és úgy értesültünk, hogy a bosnyák légiós a ZTE futballistája lesz.

A CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSÉRŐL BŐVEBBEN IS OLVASHAT A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik