Lefocizta a pályáról a Győr a Haladást, így simán lépett tovább

Vágólapra másolva!
2008.10.22. 20:07
A Győri ETO és az Újpest is bejutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Magyar Kupában. Előbbi a Haladást verte meg hazai pályán 4–0-ra, így 6–3-as összesítéssel lépett tovább, míg az Újpest az idegenbeli 3–0-s siker után 7–0-s győzelmet aratott a Bőcs felett.
Böőr Zoltán (balra) remek játékkal és egy góllal járult hozzá az ETO győzelméhez
Fotó: Németh Ferenc
Böőr Zoltán (balra) remek játékkal és egy góllal járult hozzá az ETO győzelméhez
Böőr Zoltán (balra) remek játékkal és egy góllal járult hozzá az ETO győzelméhez
Fotó: Németh Ferenc
Böőr Zoltán (balra) remek játékkal és egy góllal járult hozzá az ETO győzelméhez

AZ ÚJPEST 7–0-RA GYŐZÖTT

Nyugodtan léphetett pályára az Újpest a Bőcs elleni visszavágón, hiszen 3–0-ra győzött az első mérkőzésen idegenben. Így Szentes Lázár azt is megengedhette magának, hogy több fiatalt is a kezdőcsapatba jelöljön. Közülük a 17 éves Üveges Szabolcs bombagóllal hálálta meg a bizalmat, a tapasztaltabb játékosok közül Foxi három, Remili kettő, Simon pedig egy gólt szerzett, így 7–0-ra nyertek a lila-fehérek.
Úgy ugrottak neki a Haladásnak a Győri ETO játékosai, mintha legalább négygólos hátrányt kellett volna ledolgozniuk, holott erről szó sem volt, mivel a szombathelyiek 3–2-re nyerték meg az első összecsapást.

Már a 3. percben közel kerültek a vezetés megszerzéséhez a hazaiak, de Mario Bicak 18 méteres lövése még kevéssel a léc fölé ment. További kimaradt helyzeteket követően végül a 17. percben érett góllá az ETO-fölény, amikor Józsi György élesen középre lőtt szögletéből Bank István fejelt nagy erővel a bal felső sarokba. 1–0.

Ezzel már továbbjutásra állt Egervári Sándor csapata, amely viszont ennek ellenére abszolút nem vett vissza a tempóból, és tovább rohamozta a Haladás kapuját. Böőr Zoltán egyéni akció végén mattolhatta volna Rózsa Dánielt, de 14 méteres lövése kevéssel célt tévesztett.

A rendkívül agresszív letámadást alkalmazó győriek a 22. percben megduplázták előnyüket, méghozzá nem is akármilyen támadás végén. Koltai, Bank, Józsi volt a labda útja, utóbbi egy Bajzát Péterrel bemutatott kényszerítőt követően pedig 14 méterről a léc alá küldte a labdát. 2–0.

A vendégek egy szép Oross-villanást leszámítva teljesen veszélytelenek voltak a kapura, így nem volt meglepő, hogy Csertői Aurél a 38. percben már a második cseréjét hajtotta végre.

A szünet után kicsit lassított az ETO, de a Haladás ezt sem tudta kihasználni, továbbra sem volt benne játékában a gól. Nem úgy a hazaiakéban, akik húsz perccel a vége előtt újabb nagy rohamot indítottak, amivel végül el is döntötték a továbbjutás kérdését.

A harmadik gólt a végig agilisan futballozó Böőr szerezte meg, miután Pintér Attila középre lőtt labdáját – amely Bajzát lába alatt elsuhant – levette, majd 7 méterről a kiszolgáltatott Rózsa mellett a jobb alsóba helyezett.

A hosszabbítás perceiben Bajzát is feliratkozott a gólszerzők listájára, így végül 4–0-ra győzött a Győr, amely 6–3-as összesítéssel búcsúztatta a Haladást, amely a bajnokságban vigasztalódhat.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
GYŐRI ETO FC–SZOMBATHELYI HALADÁS 4–0 (2–0)
Győr, 1800 néző. Vezette: Bede F. (Farkas B., Márton Zs.)
GYŐR: Varga Z. – Bank, Supics, Zámbó, Pintér – Koltai, Jäkl (Nikolov, 65.), Józsi (Völgyi, 52.), Bicak (Brnovics, 82.) – Böőr, Bajzát
Vezetőedző: Egervári Sándor
SZOMBATHELY: Rózsa – Csontos, Guzmics, Balassa, Tóth P. – Simon A. (Tóth N., 38.), Kovács Zs. (Thiago, 37.), Molnár B., Vörös – Oross (Andorka, 82.), Sipos
Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Bank (1–0) a 14., Józsi (2–0) a 23., Böőr (3–0) a 72., Bajzát (4–0) a 91. percben
Jó: Bank, Józsi, Böőr, Bajzát, ill. Rózsa
Továbbjutott: a Győri ETO 6–3-as összesítéssel.

MESTERMÉRLEG
Egervári Sándor: – A győzelmen felül kimondottan örülök a jó játéknak, hiszen minden sorunk átlag felettit teljesített. Fontos volt hogy végig mi iárnyítottuk a mérkőzést.
Csertői Aurél: – A játék képe alapján teljesen megérdemelt a hazaiak továbbjutása, a csapat minden tagja betlizett, egységes rossz teljesítményt nyújtott. Reméljük a bjanokságban nem produkálunk hasonlót. A mai teljesítményben nem mondom, hogy nincsen meg a magam része.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
ÚJPEST FC–BŐCS KSC 7–0 (4–0)
Szusza Stadion, 1029 néző. Vezette: Farkas Á. (Kelemen A., Varga G.)
ÚJPEST: Kurucz – Dudic (Korcsmár, a szünetben), Kiss Z., Cutuk, Mijadinovszki (Lázár B., a szünetben) – Remili, Üveges (Wilson, 67.), Jucemar, Pollák – Simon A., Foxi
Vezetőedző: Szentes Lázár
BŐCS: Hamar – Vass L., Kóka, Martis, Molnár Zs. – Jeney – Irhás, Lipták – George (Halder, 78.), Bardi (Zsarnai, 59.), Török A. (Siróczki, a szünetben)
Vezetőedző: Tóth László
Gólszerző: Foxi (1–0) a 23., Simon A. (2–0) a 34., Üveges (3–0) a 37., Foxi (4–0) a 41., Remili (5–0) az 57., Foxi (6–0) a 64., Remili (7–0) a 80. percben
Jó: Foxi, Remili, Dudic, Kiss Z., Üveges, ill. George
Továbbjutott: az Újpest kettős győzelemmel (10–0)

MESTERMÉRLEG
Szentes Lázár: – Jól kezdtük a mérkőzést, ám eleinte kimaradtak a lehetőségeink. Az első gól azonban elindította azt a folyamatot, melynek gólzáporos győzelem lett a vége. Külön kiemelném Üveges Szabolcs játékát, és nem csak a gólja miatt.
Tóth László: – Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után. Az Újpest jelenleg Magyarország legjobb csapata, ráadásul a két csapat között motivációs különbség is volt, így a hazai győzelem ilyen arányban is megérdemelt. Ennek ellenére úgy érzem, hamar túltesszük magunkat ezen a vereségen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik