Sokat érhet a pénteki győzelem az Újpest vagy a Honvéd számára

Vágólapra másolva!
2008.03.21. 15:32
Bár még tizenegy forduló hátra van a bajnokságból, kijelenthető, hogy az aranyéremért folytatott harc szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést rendeznek ma a Szusza Ferenc-stadionban. A Soproni Liga 20. fordulójának nyitó mérkőzésén harmadik helyen álló Honvéd a jelenleg ötödik helyezett Újpesthez látogat.
Tisza Tiborra a pénteki mérkőzésen is kulcsszerep hárul majd
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Tisza Tiborra a pénteki mérkőzésen is kulcsszerep hárul majd
Tisza Tiborra a pénteki mérkőzésen is kulcsszerep hárul majd
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Tisza Tiborra a pénteki mérkőzésen is kulcsszerep hárul majd

SADJO HAMAN ELŐBB VÁLOGATOTT, AZTÁN MÉGSEM

A lila- fehér klub honlapja beszámol arról, hogy Sadjo teljesítményére a kameruni válogatott német kapitánya, Otto Pfister is felfigyelt, és a Mexikó elleni keretébe nevezte a játékost. A ballábas védő mégsem utazik a hétvégén, mert a kameruni szövetség nem tartotta be a FIFA 15 napos értesítési szabályát, így a nemzetközi szövetség nem adott engedélyt a barátságos mérkőzésre.
Valódi hatpontos mérkőzést rendeznek Újpesten, ahol a vendég a Honvéd csapata lesz. A lilák pontszámban beérhetik a kispestieket, de ha kikapnak, messze kerülhetnek a dobogótól.

Az utóbbi időben az Újpestnek megy jobban a pesti csapatok párharcában. Két éve a Megyeri úton 7-0- s győzelmet arattak az akkor Mészöly Géza vezette lila- fehérek. Tavaly sem jártak jobban a piros- feketék a IV. kerületben, Urbányi István 4-2-s győzelemmel debütált az Újpest FC kispadján.

Az ősszel a Bozsik-stadionban sem lehetett boldog George F. Hemingway csapata. A három kiállítással tarkított mérkőzésen 4-1-es vereséget szenvedtek Kovács Zoltánéktól.

Urbányi István csapata mentálisan nagyot lépett előre azzal, hogy az előző fordulóban a Kaposvár ellen végre győzelmet ünnepelhetett.

Az elmúlt hetekben sokat kritizált edző azt szeretné, hogy hasonló fegyelemmel játszanak a Honvéd ellen is, mint tették azt a Kaposvár ellen. Az egykor Kispesten középpályásként szereplő tréner nem számíthat Sasa Radulovicra, és Foxi is kisebb sérüléssel bajlódik.

A Budapest Honvédnál is bizakodóak. Kisebb hullámvölgy után (a 13. forduló óta csak a kizárt Sopron ellen szereztek három pontot) szerencsés góllal, de összességében megérdemelten győzték le a Paksot.

A kispestiek kedden Kazincbarcikán játszottak Magyar Kupa–negyeddöntőt, amelyen a továbbjutás szempontjából jó eredményt értek el. A 2-2-re végződő meccset nem élik meg kudarcként a XIX. kerületben.

Supka Attila vezetőedző a Nemzeti Sportnak elmondta, a támadásépítésekkel és az agresszivitással nincs megelégedve. Emiatt a viszonylagos eredménytelenség, és így megcsappant a játékosok önbizalma is.

Az Újpest vezetése fokozott biztonsági intézkedésekkel készül a rangadóra. A rendőrség teljes zárást rendelt el a Megyeri úton 16:00 órától 21:00 óráig, illetve részleges lezárást a Váci úton 16:00 óra és 17:00 óra, illetve 21:00 óra és 21:30 óra között.

Joe Böröcz a klub tulajdonosa csütörtöki sajtótájékoztatóján beszámolt a klub és az MLSZ közötti megállapodásról. Ebben az áll, hogy az MTK ellen történt rendbontások miatt büntetésként kiszabott félmillió forintot a biztonsági szolgálat megerősítésére költi a klub. A Honvéd ellen 90 fővel többen ügyelnek majd a rendre.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Szusza-stadion
Nézőszám:
Játékvezető: Solymosi
Asszisztensek: Takács, Márton

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
Újpest FC Bp. Honvéd
1 Balajcza 8 Borel
16 Regedei 4 Adewunmi
21 Korcsmár 66 Filó T.
24 Böjte 20 Szmiljanics
3 Sadjo 23 Vincze Z.
5 Bozics 79 Genito
19 Ebala 5 Benjamin
9 Habi 22 Bárányos
8 Hajdú N. 9 Dobos
28 Tisza 11 Zsolnai
10 Kovács Z. 18 Abraham
Vezetőedző: Urbányi István Vezetőedző: Supka Attila
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik