Választ kapunk: DVTK vagy DVSC, Fehérvár vagy Zalaegerszeg!?

Vágólapra másolva!
2007.11.14. 14:38
Szerda estére kialakul az első alkalommal kiírt Ligakupa őszi sorozatában a döntő párosítása, miután az elődöntők visszavágóját követően választ kapunk: a DVTK-DVSC, illetve a Fehérvár-Zalaegerszeg párosokból mely’ csapatok harcolják ki a fináléban való részvétel lehetőségét. Csak emlékeztetőül: az előzetes tervek szerint decemberben elkezdődő második kör győztese az őszi elsővel játszik nagydöntőt, amelynek tétje az Intertotó-kupában való indulás lehetősége. (Amennyiben ugyanaz a csapat nyeri az őszi- és a tavaszi sorozat, nem rendezik meg a nagydöntőt.)
Ha Zsolnai Róbert (DVSC) eredményesen támad, Sorin Botis (ZTE) pedig hatékonyan védekezik a visszavágón, a döntőben akár találkozhatnak is egymással
Mirkó István (archív)
Ha Zsolnai Róbert (DVSC) eredményesen támad, Sorin Botis (ZTE) pedig hatékonyan védekezik a visszavágón, a döntőben akár találkozhatnak is egymással
Ha Zsolnai Róbert (DVSC) eredményesen támad, Sorin Botis (ZTE) pedig hatékonyan védekezik a visszavágón, a döntőben akár találkozhatnak is egymással
Mirkó István (archív)
Ha Zsolnai Róbert (DVSC) eredményesen támad, Sorin Botis (ZTE) pedig hatékonyan védekezik a visszavágón, a döntőben akár találkozhatnak is egymással

Meglepetésre hazai pályán szenvedett 4-1-s, kiütéses vereséget a bajnoki címvédő Debrecen a Diósgyőrtől. A sáros, nehéz talajú pályán a hazaiak produkciója igencsak akadozott, nem tudott kibontakozni technikás, gyors játékuk, amelyet az ellenfél lelkesedéssel kompenzált, kontráik pedig egy merő életveszélyt, nem mellékesen gólokat hordoztak magukban.

A debreceniek nélkülözni kényszerülnek a visszavágón a válogatottba ezúttal is meghívót kapó Duzsdzsák Balázst, illetve azt az Aco Sztojkovot, akinek szolgálataira a macedón nemzeti csapatban tartanak igényt.

A visszavágót háromgólos hátrányból kezdő DVSC cseh szakvezetője, Miroslav Beránek ráadásként egy meglepetéssel is szolgált, amikor nem jelölte a kezdőcsapatba együttese leggólveszélyesebb támadóját, Dorge Kouemahát. A bajnokságban már tíz gólnál járó kameruni légióst két olyan játékos - Zsolnai Róbert és Rudolf Gergely - próbálja feledtetni, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak a mestertől.

A DVSC ennek ellenére nem feltartott kézzel utazott Diósgyőrbe, legszívesebben azt idézik fel, amikor a Magyar Kupa előző kiírásában az elődöntőben 3-2-s összesítéssel búcsúztatták riválisukat. Ebbe kapaszkodhatnak, a pillanatnyi formába kevésbé: a fehérvári 0-0-s döntetlent a Paks elleni hazai 1-1 követte a bajnokság legutóbbi két fordulójában.

A háromgólos előnyben lévő Diósgyőr élvezi a hazai pálya támogatását is egyben, de nélkülözni kényszerül gólerős formában lévő csatárát, Simon Attilát. Legmegbízhatóbb teljesítményt nyújtó játékosuk, a kapus Köteles Attila pedig tagja a válogatott keretnek, őt Szalma Pál helyettesíti. De a kezdőbe joggal pályázók közül kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik Leo, Ebala, Abass és Sipeki is. A hétvégi bajnokin az Újpest ellen hazai környezetben kapott ki 4-1-re Vágó Attila együttese, a vendégek három tizenegyest értékesítettek.

Ez előzmények ismeretében talán kevésbé érdekes, ám annál izgalmasabb visszavágó elé néznek Székesfehérváron, ahová a Zalaegerszeg egygólos előnnyel utazik. A fehérváriak felkészülését nehezítette, hogy Marijan Vlak, csapatuk horvát vezetőedzője ismét nem volt egészséges, ennek érdekében hazautazott hazájába kivizsgálásra. Az orvosok magas vérnyomást és ezzel összefüggően szívritmuszavart állapítottak meg nála. Gyógyszeres kezelést írtak elő számára, így szerdán minden bizonnyal ott ül majd munkahelyén, a fehérvári kispadon.

Az idegenben lőtt egy gól akár sokat is érhet a Fehérvárnak, de amíg a Ligakupában elődöntős, a Magyar Kupában negyeddöntős a csapat, addig a bajnokságban akadozik az olajozatlan gépezet. (Az olajozatlanságon értjük a gárdát szinte egész ősszel végigkísérő anyagi problémákat.) A bajnoki pontvadászatban legutóbb a Sopront verték hazai pályán 2-0-ra, még szeptember közepén, azóta öt vereség és egy döntetlen a mérlegük. Legutóbbi három összecsapásukon gólt sem szereztek.

A Magyar Kupától már a 32 között búcsúzott a ZTE, a bajnokságban is csak a hetedik helyen áll, így a klubvezetők tervezett célkitűzését, a nemzetközi kupában való részvételt a Ligakupában szeretné kiharcolni a zalai együttes. Az együttes utóbbi három bajnokiját megnyerte, azokon összesen tíz gólt szerzett, így nem minden alap nélkül reménykednek abban, hogy Székesfehérváron is eredményesek tudnak lenni, megnehezítve ellenfelük dolgát, és feledtetve a rivális első mérkőzésen szerzett találatát.

LIGAKUPA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
DVTK – DVSC-TEVA 18:00
Diósgyőr, V.: Szabó Zs. (Kispál R., Kelemen A.)
FC FEHÉRVÁR – ZALAEGERSZEG 18:00
Székesfehérvár, V.: Szabó S. (Butkai Zs., Ring Gy.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik