Tartalékosan is erős a Debrecen, csapatnyi hiányzó az Újpestben

Vágólapra másolva!
2007.10.17. 11:15
A Ligakupa első kiírásának negyeddöntőjében máris presztízscsatára van kilátás, hiszen az odavágók egyikén a Debrecen az Újpestet fogadja. A Loki a hiányzók ellenére is erős csapattal várja a találkozót, míg az Újpest már a Paks elleni meccsre is tartalékol. Legjobbjaival készül kiállni a Fehérvár, a Győr és a REAC, csak a ZTE küldi pályára a „fakót”.
M. Németh Péter
M. Németh Péter

Válogatottbeli elfoglaltsága miatt több alapemberére sem számíthat a Lokit edző Miroslav Beránek. Szerdán Lengyelországban szerepel Dzsudzsák Balázs, Leandro és Balogh János, az U21-eseknél pedig Demjén Gábor már kedden pályára lépett, így róluk biztosan le kell majd mondania a cseh szakembernek az Újpest elleni Ligakupa-negyeddöntőn.

Ugyancsak vérveszteséget jelent Ibrahima Sidibe és Aco Sztojkov (sérülés), illetve Komlósi Ádám (eltiltás) távolmaradása. A Debrecennek persze ettől függetlenül is az a célja, hogy már az első mérkőzésen előnyre tegyen szert.

Ez nem lesz könnyű, mert az Újpest is a továbbjutásra játszik. Bár elnézve Urbányi István tervezett kezdőcsapatát, inkább abban bízhat, hogy megússza a súlyos vereséget.

Merthogy a vezetőedző csapatnyi játékosát (Böjte Attila, Füzi Ákos, Habi Ronald, Tisza Tibor, Pető Tamás, Paulus Roiha, Sasa Radulovic, Regedei Csaba, Sándor György és Vermes Krisztián is hiányzik majd) nélkülözi sérülések miatt az Oláh Gábor utcában, ezért tartalékos összeállításban lép pályára a vendégegyüttes.

A sok hiányzó mindkét oldalon meghatározhatja az alaptaktikát (ez persze kevésbé érvényes a minden posztra legalább két azonos szintű játékossal rendelkező Lokira), de ha a két együttes eddigi Ligakupa-teljesítményét vizsgáljuk, a szerda esti mérkőzésen támadó szellemű futball várható. Egyébként az Újpest hat meccsén több gólt szerzett (15), mint a Debrecen (10), ugyanakkor a lila-fehérek védelme is sebezhetőbbnek tűnik. A fővárosiak tizennégy gólt kaptak, míg a DVSC-TEVA védelme mindössze hatszor került megoldhatatlan feladat elé.

„Presztízsmérkőzés lesz, amelyen szeretnénk jó eredményt elérni, de azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a hétvégén nagyon fontos bajnoki találkozó vár ránk – utalt a Paks elleni mérkőzésre Urbányi István. – Ez nem azt jelenti, hogy a Ligakupában pályára lépők tartalékolnák az erejüket, ellenkezőleg Aki látta például a Fehérvár vagy a Honvéd elleni meccsünket, megtapasztalhatta, hogy a futballistáim mindent kiadnak magukból ebben a sorozatban is.”

A REAC kora délután fogadja a Budai II-stadionban a ZTE csapatát, ám amíg Aczél Zoltán csapata csak a támadóalakzatban tűnik visszafogottnak – nincs az előzetesen megadott kezdőcsapatban a két támadó, Nyerges és Torma, valamint a kreatív középpályás, Polonkai -, addig a vendégek tulajdonképpen a „fakóval” futnak ki a pályára a fővárosban.

A Fehérvár-Győr összecsapáson viszont egyik fél sem tartalékol, mindkét gárda a lehetőség szerinti legerősebb kezdőcsapattal veheti fel a küzdelmet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik