Esélyesebb kispestiek, a fehérváriaknak az egy pont is jó lehet

Vágólapra másolva!
2007.08.05. 18:15
Visszafogottan kezdte a szezont a Fehérvár, így a vasárnap esti bajnoki mérkőzésnek a házigazdák az esélyesei a Bozsik-stadionban. A szezonban eddig látottak alapján Supka Attila gárdája a tavaszi Bp. Honvédot idézi. Miért lenne ez másként a második forduló egyetlen vasárnap találkozóján?
Genito (Honvéd, balra) és Farkas Balázs (Fehérvár, jobbra) ismét összecsap, ezúttal a Bozsik-stadionban
Farkas József
Genito (Honvéd, balra) és Farkas Balázs (Fehérvár, jobbra) ismét összecsap, ezúttal a Bozsik-stadionban
Genito (Honvéd, balra) és Farkas Balázs (Fehérvár, jobbra) ismét összecsap, ezúttal a Bozsik-stadionban
Farkas József
Genito (Honvéd, balra) és Farkas Balázs (Fehérvár, jobbra) ismét összecsap, ezúttal a Bozsik-stadionban

Supka Attila csapata a bajnokság első mérkőzésén Rákospalotán nyert 3-0-ra, a második fordulóban aztán minimális különbséggel, 1-0-ra, Sopronban is győzni tudott. Négy rúgott gól, kapott pedig egy sem, nem rossz ajánlólevél a harmadik forduló előtt.

Közben sikerrel vették az UEFA-kupában a selejtező első fordulóját, két 1-1-s mérkőzést követően tizenegyesekkel búcsúztatták a moldovai Nistru Otacit. Tehát nemcsak a jó forma, hanem a sikerélmény is adott Kispesten, de vajon mi a helyzet az erőnléttel, a négy tétmérkőzése mennyit vett ki a társaságból?

Erre is választ kapunk, hiszen a Debrecennel ellentétben Supka Attilának eszébe sem jutott, hogy legjobbjait pihentetve a tartalékokat küldje pályára. Igaz, ők már túlvannak a mérkőzéseiken, míg a bajnokcsapatra utazás és a svédországi BL-visszavágó vár az Elfsborg ellen.

A kispesti szakember azonban nem elégedett a szezonban csapatától eddig látottakkal, mint mondta: hiányolja a felkészülési időszakban gyakorolt és hatékonyan bemutatott gyors, rövidpasszos, pontos játékot.

A kispesti alapcsapatban nincs hiányzó, csupán a frissen igazolt Tóth Mihály nem áll rendelkezésre, a támadónak térdszalaghúzódása van.

Marijan Vlak együttese egy 2-0-s Hungária körúti vereséggel kezdte ez idényt, majd a folytatás sem sikerült acélosra: hazai pályán a Kaposvárral játszottak 1-1-s döntetlent.

A horvát szakember együttese tehát első győzelmére vár, ám vélhetően nem lennének szomorúak, ha a Bozsik-stadionban legalább egy döntetlenre jók lennének.

Legalább sérültek és eltiltottak nem nehezítették munkájukat, így Vlak az általa legjobbnak vélt tizenegyet küldheti pályára. Egyetlen kérdőjel volt az együttesben, méghozzá a kaposváriak ellen meghúzódott karmester, Dvéri Zsolt szereplésével kapcsolatban, ám a rutinos futballista bevethető, így játékra jelentkezett. Ott is találjuk a nevét a megadott előzetes kezdőben.

A fehérváriak kezdő csapatában viszont hozzá hasonló rutinos játékosokat találunk, Dvéri mellett a pálya két szélét Simeknek és Vayernek kell bejátszani, hármuk előtt Dajic az egyetlen, kimondottan befejezéssel megbízott támadó.

A középpályán Farkas Balázs és Bozsics próbálja útját állni a hazai rohamoknak, a védelemben is találunk sokat próbált embereket, de lendületes, jó formában lévő kispestiek hatástalanítására minden tudásukra szükségük lesz.

Az elmúlt két idényben a Honvéd pályaválasztása mellett 1-1-re végeztek a csapatok, ám abban az időben a fehérváriak a kispestiek előtt jártak a keret erősségében és a mutatott játékban. Azóta fordult a kocka.

Győzniük viszont akkor sem sikerült a vendégeknek: említett két döntetlent két 1-0-s hazai siker előzte meg, majd ugyancsak egy döntetlen, a 2002-2003-s szezonból egy 0-0.

NB I, 3. FORDULÓ:


Helyszín: Bozsik-stadion
Nézőszám:
Játékvezető: Sápi Cs.
Asszisztensek: Varga Zs., Pápai

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
BP. HONVÉD FEHÉRVÁR
1 Tóth I. 12 Sebők Zs.
23 Vincze Z. 29 Mohl
16 Szmiljanics 17 Koller
6 Pomper 19 Baranyai
36 Schindler 25 Vadász
7 Ivanics 20 Bozsics
22 Bárányos 14 Farkas B.
79 Genito 28 Vayer
9 Dobos 10 Dvéri
18 Abraham 7 Simek
21 Hercegfalvi 21 Dajic
Vezetőedző: Vezetőedző:
Supka Attila Marijan Vlak
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik