Fölényes győzelmet aratott Sopronban Urbányi István csapata

Vágólapra másolva!
2007.07.10. 21:04
Könnyed győzelmet aratott a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest csapata felkészülési mérkőzésen Sopronban. A lila-fehérek elsősorban Détári Lajos együttesének védelmi hibáit használták ki, és nyertek 4-1-re. Az MTK Budafokon találkozott a Haladás csapatával, és 3-1-re verte a szombathelyi alakulatot.
Kethevoama Foxival nem bírtak a soproni védők
Kethevoama Foxival nem bírtak a soproni védők
Kethevoama Foxival nem bírtak a soproni védők
Kethevoama Foxival nem bírtak a soproni védők

Mintegy kilencszáz néző előtt lépett pályára Sopronban az Újpest. Jól kezdtek a lila-fehérek, hiszen a Diósgyőrből igazolt Kethevoama Foxi már az első percben telibe találta a felső kapufát.

A folytatásban a vendégek játszottak eredményesebben, és előbb egy kollektív védelmi hiba után Foxi, majd egy egyéni bakit követően Rajczi Péter volt eredményes, így félóra elteltével már két góllal vezetett Urbányi István együttese.

Az első játékrész hajrájában aztán a Honvédtól szerződtetett Zana Norbert szépített egy szép hazai akció végén.

A szünet után a vendégek trénere cserélt, és nem is rosszul, hiszen beküldte a pályára Kovács Zoltánt és a finn Roihát is, akik később kihasználva a soproniak újabb védekezésbeli hibáit, gólokat szereztek, és kialakították a 4-1-es végeredményt.

Ebből az találkozóból is kiderült, hogy a lila-fehérek jóval előrébb tartanak a felkészülésben Détári Lajos csapatánál, hiszen az új edzőnek még időre van szüksége, hogy összerakja együttese játékát.

Az előző szezon ezüstérmese, az MTK Budafokon mérkőzött a másodosztályú Haladás gárdájával. A kék-fehéreknél ezúttal sem lépett pályára Balogh Béla a fővárosiak válogatott védője, hiszen ő nem írta alá a vezetőség által elétett új szerződést, így jelenleg száműzték az első csapat keretéből.

Garami József csapata az első játékrészben Pintér Ádám révén vezetéshez jutott, amelyet tartott is a szünetig.

A szünet után is az MTK fiataljai irányították a mérkőzést, Pollák és Lencse is betalált a kapuba, és erre Csertői Aurél gárdájából csupán Hujber tudott felelni, így 3-1 lett a találkozó vége.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

FC SOPRON – ÚJPEST 1–4 (1–2)
Sopron, 900 néző. V: Ábrahám
SOPRON: 1. félidő: Deli – Farkas, Sifter, Dlusztus, Rajnai – Pintér, Fehér – Zana, Gyömbér, Dancs – Sira. 2. félidő: Deli – Reinchard, Vass, Giura, Tuturas – Freud, Petrescu, Csontos, Fekete V. (Guttmann) – Hullám – Pálinkás
Vezetőedző: Détári Lajos
ÚJPEST: Balajcza (Vadon) – Vermes (Böjte), Vaskó (Pető), Vanczák (Kiss Z.) – Regedei (Roiha), Sándor (Korcsmár), Radulovics (Mészáros), Sadjo (dr. Füzi) – Tisza (Lee Do Kwoan), Foxi (Nagy O.) – Rajczi (Kovács Z.)
Vezetőedző: Urbányi István
G: Zana, ill. Foxi, Rajczi, Roiha, Kovács Z.

MTK – HALADÁS 3–1 (1–0)
Budafok, 200 néző. V: Szőts
MTK: Végh (Szatmári) – Horváth L. (Pátkai), Lambulics, Bajúsz, Pollák – Bori, Pintér (Szekeres), Pátkai (Zsidai) – Kanta (Kecskés) – Urbán (Ladóczki), Pál (Lencse)
HALADÁS: Sipos – Subicz (Schimmer), Guzmics, Balassa, Finta – Nagy G., Kaj, Vörös, Sipos J. (Hegyi) – Andorka (Mihalecz), Pölöskei P. (Hujber)
G: Pintér, Pollák, Lencse, ill. Hujber
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik