Minden klub fellebbezett az elutasított engedélyek ügyében

Vágólapra másolva!
2007.05.07. 19:53
Ahogy az várható volt, a hétfőn lejáró határidőig valamennyi olyan klub megfellebbezte az MLSZ illetékes bizottságának döntését, amelynek licenckérelmét első fokon elutasították. – adta hírül a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja, az mlsz.hu.
Kérdés: melyik csapatot fojtják meg a végén?
Kérdés: melyik csapatot fojtják meg a végén?
Kérdés: melyik csapatot fojtják meg a végén?
Kérdés: melyik csapatot fojtják meg a végén?
A szövetség elnöksége április 26-án ülésezett, és ekkor döntött úgy, hogy hat a csapatát működtető gazdasági társaság nem kap rajtengedélyt a 2007-2008-as szezonra.

Első fokon a Fehérvár, a REAC, a Tatabánya, a Vác és a jelenleg NB II-es csapatok közül a Ferencváros és a Felcsút nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges klublicencet. Jelen állás szerint tehát az FTC hiába jutna fel a másodosztály Keleti csoportjából az NB I-be, nem kerülhet a legjobbak közé.

Az illetékes szakemberek azt a tájékoztatást adták, hogy a fellebbezések elbírálása hamarosan elkezdődik és folyamatosan tart majd az elkövetkező egy-két hétben. Remélhetőleg a döntéshozók tanulnak tavalyi hibájukból, és nem egy héttel a bajnoki rajt előtt derül majd ki, hogy melyik csapat melyik kiírásban indulhat.

Mindenesetre az európai szövetség (UEFA) előírásainak megfelelően május 31-ig minden klublicenckérelmet el kell bírálniuk a tagszövetségeknek.

A felsorolt hat egyesületen kívül a többi kérelmet benyújtó klub első fokon megkapta az élvonalbeli induláshoz szükséges engedélyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik