Idénybeli első tizenegyesükkel diadalmaskodtak a lila-fehérek

Vágólapra másolva!
2007.03.17. 18:19
A hétfői vereség után hazai pályán gyűjtötte be a három pontot az Újpest labdarúgócsapata. A lila-fehérek Tisza Tibor tizenegyesgóljával nyertek, ez volt az első büntető, amit az idei bajnokságban rúghattak. A Sopronból ráadásul a szabálytalanságnál kiállították Horváth Andrást, később Csertői Aurélt is elküldte a kispadról a játékvezető.
Tisza Tibor érvényes és érvénytelenített gólt is szerzett, ráadásul róla állították ki Horváth Andrást
Tisza Tibor érvényes és érvénytelenített gólt is szerzett, ráadásul róla állították ki Horváth Andrást
Tisza Tibor érvényes és érvénytelenített gólt is szerzett, ráadásul róla állították ki Horváth Andrást
Tisza Tibor érvényes és érvénytelenített gólt is szerzett, ráadásul róla állították ki Horváth Andrást

MAGYAR LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG

ÚJPEST SOPRON
1 Balajcza 12 Takács T.
2 Zaleh 21 Rus
19 Vaskó 33 Sifter
24 Böjte 5 Radu
25 Vermes 24 Dragomir
6 Kőhalmi 27 Demjén
32 Korcsmár 7 Horváth A.
17 Erős K. 22 Fabio
31 Nagy O. 31 Dancs
28 Tisza 8 Feczesin
7 V. Kopunovics 9 Cigan
Vezetőedző: Edző:
Urbányi István Csertői Aurél
Gólszerző: Tisza (28.-11-es)
Csere: Demjén h. Lázár (29.), Korcsmár h. Mészáros (64.), Kőhalmi h. Kiss Z. (73.), Cigan h. Magasföldi (80.), Kopunovics h. Kovács Z. (86.)
Sárga lap: Dragomir (22.), Radu (30.), Cigan (48.), Dancs (90.)
Kiállítás: Horváth A. (27.)

A Sopron együttese az előző héten elbukott megyei rangadó után a Szusza Ferenc-stadionban próbált javítani, de az újpestiek is szerették volna feledtetni a Zalaegerszegen elszenvedett vereséget.

Szavazás

Átveszi-e a vezetést hétfőn az MTK?

Írja be az itt látható számot!
Urbányi István egy helyen változtatott, Kovács Zoltán helyett Velibor Kopunovics kezdett, Csertői Aurél ellenben az előre megadott kezdőcsapatot küldte pályára, szerepet kapott a Fabio is, akinek a napokban érkezett meg a játékengedélye.

Az elején kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt, igaz, a csapatokat zavarhatta az erős szél is. A 23. percben az Újpest már közel állt a gólszerzéshez, miután Nagy Olivér lövése a felső lécről vágódott le.

A 28. percben azonban már megszerezte a vezetést a fővárosi együttes, miután Tisza elterült Horváth András szorításában a tizenhatoson belül. Vad II István játékvezető nemcsak hogy büntetőt adott, de még le is küldte a pályáról a soproni játékost. A büntetőpontra letett labda mögé Tisza állt és a kapu közepébe lőtt. Ez volt egyébként az Újpest első tizenegyese az idei szezonban.

A kiállítás után Csertői Aurél levette Demjént a pályáról, helyette Lázárt hozta be a pályára, hogy megszilárdítsa a középpályát, ahonnan előtte kivált egy embere.

A félidőig nem változott az eredmény, a második játékrészben pedig a soproni edző addig rekalmált a játékvezetőnél, amíg az megunta, és elküldte őt a kispadról.

A továbbiakban is fölényben volt az Újpest, de nem tudta újabb góllal biztossá tenni a győzelmét. Illetve a lefújás előtt Tisza még bevette Takács hálóját, de ezt a találatot a játékvezető les miatt nem adta meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik