Kosárlabda: Hanga Ádám a Real Madridban folytatja – hivatalos

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.07.23. 18:34
null
Hanga Ádám két és fél évre írt alá (Fotó: Real Madrid)
A Real Madrid bejelentette, hogy kettő plusz egy évre szerződtette a magyar válogatott kosárlabdázót, Hanga Ádámot.

Mint beszámoltunk róla, a spanyol sajtóban egy ideje tudni vélték, hogy a 32 éves magyar bedobó az élő szerződése ellenére távozik a Barcelonától, és a fővárosi riválishoz szerződik. A Barcelona időközben hivatalosan be is jelentette, hogy Hanga négy év után elhagyja a klubot.

Az idén Barcelonában a korábbiaknál kevesebb játéklehetőséget kapó Hanga bajnoki címmel búcsúzott el a Barcelonától, a fináléban éppen a Real Madridot győzte le a katalán csapat. A 2020–2021-es idényben negyven bajnoki mérkőzésen lépett pályára, átlagban 15.8 percet volt a parketten, ezalatt 5.6 pontot, 3.2 lepattanót és 1.9 gólpasszt jegyzett. A Real honlapja kiemeli, hogy Hanga 50.7 százalékos pontossággal dobta a hárompontosokat.

Legeredményesebb meccsét december 20-án a Badalona ellen játszotta, amikor 17 perc alatt 18 pontot szerzett. A legtöbb lepattanót (7) a Zaragoza ellen szedte, míg a legtöbb gólpasszt (8) a Gran Canaria ellen osztotta ki.

Az Euroliga elvesztett döntőjében csak hét másodpercet kapott Sarunas Jasikevicius vezetőedzőtől, amit csalódásként élt meg, akárcsak azt, hogy tavasszal kevés játéklehetőséget kapott.

Hanga Ádám a bajnoki döntőben a Real Madrid elleni sikernek örült, most a fővárosiakkal kötött szerződést (Fotó: AFP)
Hanga Ádám a bajnoki döntőben a Real Madrid elleni sikernek örült, most a fővárosiakkal kötött szerződést (Fotó: AFP)

 

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik