Férfi kosárlabda: spanyol bajnok Hangával a Barcelona!

Vágólapra másolva!
2021.06.16. 01:22
null
Hanga Ádám (a kép jobb szélén) először ünnepelhet bajnoki címet a Barcelonával (Fotó: acb.com)
A spanyol férfi kosárlabda-bajnokság rájátszása döntőjének második mérkőzésén a Barcelona Hanga Ádámmal a soraiban 92–73-ra legyőzte az ősi rivális Real Madridot, ezzel 2–0-ra megnyerte a párharcot, s a klub történelme során 19. alkalommal ünnepelhetett bajnoki címet.

A Barcelona viszonylag gyorsan szerette volna lezárni a finálé második meccsének érdemi részét, ezért már kezdésként elhúzott 7–0-ra, majd 16–5-re is, és nem is engedte a Realt hét ponttal közelebb magához a 26–15-re megnyert első negyedben. Sőt, a madridiak később sem tudtak közelebb zárkózni, egyre csak nőtt a különbség, a nagyszünetben 18 pont volt Hangáék előnye – nem sokkal a félidő előtt volt az húsz is.

A második félidőben is a Barca akarata érvényesült, állandósult a két csapat között 20 pont körüli különbség, s a végén 92–73 állt az eredményjelzőn, azaz 2014 után újra bajnok lett a Barcelona férfi kosárlabdacsapata!

Ami Hanga Ádámot illeti: kezdőként lépett pályára és főleg a védekezésben jeleskedett – Sarunas Jasikevicius vezetőedző elsősorban azt kérte tőle, hogy Alberto Abaldét őrizze –, így is szerzett két pontot, lekapott két lepattanót és valamivel több mint 14 percet töltött a pályán.

Hanga pályafutása során első alkalommal ünnepelhet bajnoki címet a Barcelonával.

KOSÁRLABDA, SPANYOL BAJNOKSÁG
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Barcelona–Real Madrid 92–73
(26–15, 22–15, 29–25, 15–18)
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Barcelona javára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik