Gyász: Fűzy Ákos és Tapodi Péter elhunyt a győri női kosarasok balesetében

Vágólapra másolva!
2013.09.07. 15:49
null
Fűzy Ákos (Fotó: Szabó Miklós)
Tapodi Péter, az Uni-Győr női kosárlabdacsapatának klubigazgatója a helyszínen, Fűzy Ákos vezetőedző a kórházban életét vesztette abban az autóbalesetben, amely szombaton a 85-ös számú főúton, Vitnyéd és Kapuvár között történt.

A vezetőedző, Fűzy Ákos végtagleszakadással, kritikus állapotban került a győri kórházba, őt már a helyszínen is újra kellett éleszteni, de annyi vért veszített, hogy a győri kórházba szállítását követően meghalt – írta a balesetről elsőként beszámoló Kisalföld.

Három kórházban ápolják a kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedő játékosokat. A Nemzeti Sport információi szerint Szombathelyre két sérültet vittek, Samantha Mackayt és Burdi Szabolcs gyúrót. Az amerikai légiósnak nem súlyos a sérülése, megrepedt két csigolyája, és vasárnap már haza is engedik. Burdi Szabolcs légcsövén másfél centis lyuk van, zúzódott a tüdeje, a műtét után az intenzívre kerül, súlyos az állapota.

Sopronba nyolc sérültet szállítottak: Czirják Noémit, Dobos Ágnest, Pénzes Kingát, Kovács Krisztinát, Semsei Barbarát, Mansare Mantyt, Laklóth Annát, Koch Dórát. A sérültek állapotát azonnal felmérték, megfelelő diagnosztikai és terápiás ellátásban részesítették. Nyolcuk közül hárman szenvedtek súlyos sérüléseket (törések), a többiek könnyebbet, náluk kiterjedt zúzódásokat, hámsérülést diagnosztizáltak, mindannyian jól vannak.

Győrbe Tullner Evelin, Natasa Kovacsevics, Milica Ivanovics, a busz és a személyautó sofőrje került. Tujmer Evelinnek nyílt bokatörése van, és összevagdosta az üveg. Natasa Kovacsevics bal lábát – ahogyan arról már beszámoltunk – térd alatt amputálni kellett, a hatalmas testi és lelki fájdalmat Milica Ivanovics próbálja enyhíteni, Kovacsevics honfitársa ugyanis csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az NSO Tv megemlékezése


Tapodi Péter (Fotó: Tumbász Hédi)
Tapodi Péter (Fotó: Tumbász Hédi)

A Sopronba edzőmérkőzésre tartó győriek busza egy személyautóval ütközött, és az oldalára dőlt. A Nemzeti Sport rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy a balesetet – amelynek során az autóbusz az árokba hajtott és az oldalára dőlt – a menetiránnyal szembeni oldalra áttérő személyautó okozta.

A rendőrség szombat este kezdeményezte a személyautó vezetőjének őrizetbe vételét, mert ő gyanúsítható a karambol okozásával. A Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Tóth Gabriella tájékoztatása szerint az autóbusszal ütköző személyautót vezető hetven év körüli férfi ellen a rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indít eljárást. A kisalfold.hu információi szerint az őrizetbevétel az este folyamán megtörtént.

Az ütközés másik résztvevője, a Lada, a távolban a győriek busza (Fotó: MTI)
Az ütközés másik résztvevője, a Lada, a távolban a győriek busza (Fotó: MTI)
SZOMORÚ SZAVAK
„Ákos 13 évig volt a segédedzőm, és egy évet a válogatottnál is együtt dolgoztunk, Péter pedig három évig volt mellettem a válogatottnál – nyilatkozta az MTI-nek Rátgéber László. – Olyan, mintha a testvéreimet vesztettem volna el, együtt jártunk nyaralni, teljesen összenőttünk. Nem tudom felfogni ezt a tragédiát."
„Két igazi sportembert veszítettünk el, akik egész életükben a jó ügy érdekében, a sport és a tehetség ünnepéért dolgoztak, mindezt magas szakmai színvonalon tették. Sosem felejtjük el őket, hiszen a győri kosárlabdasport legfényesebb sikereit köszönhetjük tevékenységüknek" – mondta Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, hozzátéve: a városnak és a csapatnak egyaránt nehéz lesz feldolgoznia ezt a tragédiát, és őszinte részvétét fejezte ki az elhunytak családtagjainak.
Az oldalára dőlt autóbusz (Fotó: MTI)
Az oldalára dőlt autóbusz (Fotó: MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik