Férfi kosár Euroliga: Még nem fejeztük be… – Hanga Ádám

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.05.20. 13:14
null
Hanga Ádám bízik a sikeres folytatásban
Hanga Ádám nagyon boldog, hogy a Real Madriddal bejutott a férfi kosárlabda Euroliga szombati döntőjébe, de mint a Nemzeti Sportnak is eljuttatott nyilatkozatában kiemelte: a Barcelona elődöntőbeli legyőzésével még nem végezték el a munkát, nagyon nehéz meccs vár rájuk az egészen más stílusban játszó török csapat, a címvédő Efes ellen.

 

„Óriási mérkőzést játszottunk a Barcelonával, nagyon büszke vagyok a csapatra. Egy pillanatig sem hagyott el minket a hitünk, hogy megnyerhetjük a meccset, talán ez volt a kulcsa a sikernek” – fogalmazott Hanga Ádám.

A Real Madrid a csütörtökit megelőző öt alkalommal kikapott a Barcelonától, úgyhogy…

„...a legjobbkor jött ez a győzelem – folytatta a kosaras, aki a kezdőcsapat tagjaként 14 percet töltött a parketten csütörtök este. – Elképesztő érzés, hogy 2021 után 2022-ben is, egy másik csapattal, ott lehetek az Euroliga döntőjében. Nagyon boldog vagyok, de ahogy mondani szokták, »the job is not done«. Ha nem nyerünk szombaton, akkor ez a győzelem igazából nem sokat ér, legfeljebb a Barcelona dolgát nehezítettük meg vele. Minket még vár a munka, amit be kell fejeznünk.”

Hanga tavaly a Barca játékosaként elveszítette a finálét, az ellenfél a török Anadolu Efes volt – ugyanaz a csapat, amelyik szombaton is felsorakozik a másik térfélen.

„Egészen más mérkőzésre számítok, mint amilyen az elődöntő volt. A Barca egy taktikus, nagyon sok játékvariációval rendelkező csapat, míg az Efes játéka két ember összjátékán, pick and rollján, illetve egy egyezésén alapul. Csapat- és egyéni szinten is nagyon jó védekezésre lesz szükségünk. S persze továbbra is hinnünk kell a Real Madrid-effektusban, amely nemcsak minket, hanem a futballistákat is körülveszi” – utalt Hanga a tavasszal sok nehéz helyzetet leküzdő, a jövő héten szintén az Európa legjobbja címért harcba szálló madridi labdarúgócsapatra.

A kosaras köszönetet mondott a sok pozitív üzenetért, amit a szurkolóktól kapott.

„Köszönöm az itt lévő magyaroknak is a buzdítást, láttam a zászlókat a csarnokban, óriási érzés volt. Remélem, hogy elhozhatom Magyarországra azt a kupát.”

FÉRFI EUROLIGA, FINAL FOUR, BELGRÁD
A SZOMBATI PROGRAM
DÖNTŐ
19.00:
Real Madrid (spanyol)–Anadolu Efes (török) – élőben az NSO-n!
A 3. HELYÉRT
16.00:
Barcelona (spanyol)–Olympiakosz Pireusz (görög)

EMLÉKEZTETŐ
ELŐDÖNTŐ
Barcelona–Real Madrid 83–86
(19–19, 26–15, 11–26, 27–26)
Olympiakosz Pireusz–Anadolu Efes 74–77 (21–18, 22–24, 20–24, 11–11)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik