Férfi kosár Ek: nehéz helyzetben a tartalékos Szolnok

FAZEKAS ZOLTÁN (Porto)FAZEKAS ZOLTÁN (Porto)
Vágólapra másolva!
2021.11.03. 20:06
null
Érkezés után délután egyből uzsonnázott a Szolnok Portóban
Montenegrói és horvát középjátékosa mellett Pallai Tamás sem utazott el az Olajbányásszal Portugáliába a FIBA Európa-kupa 4. fordulójának mérkőzésére, amelyet csütörtök este idegenben vív meg a szolnoki csapat.

Ugyan maszkot viselt, mégis szinte láttuk, ahogy torz grimasz ül ki Markeith Cummings arcára, amikor reggel fél 8-kor megtudta, hogy Bojan Szubotics, Marjan Cakarun és Pallai Tamás sem tart a Szolnoki Olajbányásszal Portugáliába. Az amerikai erőcsatár persze nem kezdett el nyafogni, hanem fejcsóválva felült a Tiszaligeti Sportcsarnok előtt várakozó buszra, amelyen így hárommal több szabad hely volt.

Az említett trióból, a montenegrói magasbedobó, a horvát center és a magyar hátvéd, előbbi kettő játékos megbetegedett, Pallainak pedig a bokája sérült meg, így ők valóban nem tartottak a csütörtök késő esti, FC Porto elleni FIBA Európa-kupa összecsapásra a piros-feketék delegációjával. Viszont utazott Gelvis Solano, az Olaj dominikai válogatott irányítója, aki a 3. fordulóban egy hete, a romániai Oradea elleni hazai meccsen majd két hónapos kihagyás után tért vissza bokasérülését követően.

„Nagyon örültem, hogy végre játszhattam, nem volt kellemes pont a szezon elején megsérülni és emiatt kimaradni a kezdésből – mondta immár Portóban a bolognai spagettiből, rántottából és szendvicsekből álló késői ebéd elfogyasztása után a 27 éves, 185 centiméter magas karmester. – A vártnál talán hosszabb lett a kihagyás, mint amire számítottam, de a lényeg, hogy ismét játszottam. Úgy kilencven százalékos állapotban vagyok, teljes edzésmunkát végzek, s megpróbálom mentálisan is túltenni magam a történteken. Minden meccsünket megnéztem, s úgy látom, jól és csapatként működik a társaság, nem az van, hogy egy vagy két sztár dobja a pontok zömét, hanem mindig más és más a legeredményesebb, a pontok jól eloszlanak. Nyilván nem örülünk, hogy három játékosunk sem tarthatott velünk, de miért ne okoznánk így is meglepetést? Én egyébként is az a típus vagyok, aki szereti megcáfolni a kétkedőket. Persze, Cakarun és Szubotics is kulcsjátékos, de én imádom a kihívásokat és ezt a mérkőzést annak lehet tekinteni. Szeretek olyat tenni, amiben mások nem hisznek, ami különleges. Mindent beleadunk csütörtökön is, de hogy ebből mi sül ki, azt nyilván most még nem tudjuk.”

Gasper Potocnik, a Szolnok edzője
Általában, nem csak ebben a helyzetben is mindig azokkal a játékosokkal foglalkozom, akik rendelkezésre állnak, nem szeretek a hiányzókról beszélni. Nyilván változtatnunk kell a játékunkon és a taktikánkon, hiszen alapvetően nem úgy edzünk és készülünk, hogy Cakarun és Szubotics nem játszik majd, így azt sem tudjuk, hogyan reagálunk majd nélkülük bizonyos szituációkra, mert ezt nem szoktuk modellezni. Nehéz lesz, nem mi vagyunk az esélyesek, de megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a meccsből. Fontos, hogy sok energiával játsszunk, s hogy megmutassuk a karakterünket, így tartalékosan is.


FIBA EURÓPA-KUPA, FÉRFIAK
H-csoport. Szerda. Legia Warszawa (lengyel)-CSM CSU Oradea (romániai) 20. Csütörtök. FC Porto (portugál)-SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ, 21.30. Az állás: 1. Warszawa 6, 2. Oradea 4 (204–209), 3. Porto 4 (200-215), 4. SZOLNOK 4 (205–222)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik