Férfi kosár BL: drámai körülmények között vágott vissza a Falco a Trevisónak

GYŐRI FERENC, TÓTH GÁBORGYŐRI FERENC, TÓTH GÁBOR
Vágólapra másolva!
2021.11.17. 19:57
null
Hatalmasat küzdött a Falco (Fotó: Unger Tamás)
A Bajnokok Ligája D jelű négyesének rangadóján a csoportelsőségre továbbra is esélyes magyar bajnok izgalmas csatában 81–80-ra legyőzte olasz ellenfelét, így megszerezte harmadik sikerét.

 

Ha a bevonulózenén múlna, a Falco KC Szombathely mindenképpen a Bajnokok Ligája megnyerésére törhetne. A hosszú szünet után visszatérő ausztrál banda, a Pendulum Come Alive című dala tökéletes alaphangot adott a vasiak Treviso elleni rangadójához, amelyet be kellett húzniuk a sárga-feketéknek, ha a csoport első helyére vágynak.

A találkozó a vendégek amerikai irányítója, DeWayne Russell öt pontjával és Michal Sokolowski Golomán Györgynek adott tiszteletet parancsoló blokkjával vette kezdetét. Golomán aztán szép zsákolással köszörülte ki a csorbát, a Falco hamar felvette a fonalat, és 9–7-re már vezetett is. A nyolc perc alatt elsüllyesztett öt vendégtripla viszont nem esett jól, főként, hogy érkezett aztán a hatodik is, ebből négy Nicola Akele keze munkája volt, klasszis teljesítményének köszönhetően hatpontos előnnyel zárta az első negyedet a látogató.

Lett belőle kilenc (nyilván beesett egy újabb kinti dobás), ám Benke Szilárd és Váradi Benedek tandeme gyorsan fordított. A huszadik percre ki is alakult az áhított kilencpontos különbség, de ekkor még rengeteg idő volt hátra.

Annál is inkább, mert a tizedik vendégtripla után, a nagyszünet befejeztét követően két és fél perccel már 44–44 állt az eredményjelzőn. Konakov mester időt kért, Golomán meg kis híján letépte a gyűrűt Váradi ívelt passza után. Fej fej mellett haladtak a felek, a negyedik negyed kétpontos hazai vezetésről indult.

66–59-nél felsejlett az esélye, hogy eléri a megfelelő differenciát a magyar bajnok, s a reményeket tovább táplálta Váradi szép betöréskosara. Ismét megtalálta azonban a visszautat az olasz gárda, úgyhogy az Arena Savaria közönsége ekkor már feltehetően azzal is megelégedett, ha a szeretett csapat valahogy megnyeri a mérkőzést.

1:55-tel a vége előtt Tomas Dimsa hármasával 75–74-re jött fel a Treviso, aztán Russell kettesével ismét nála volt az előny. Perl Zoltán büntetői bementek, Dimsa viszont hatalmas lendülettel lépett el Keller Ákos mellett, majd nagyot zsákolt. Postafordultával érkezett Perl válasza, ráadásul a szabálytalanságért járó egypontost is értékesítette (80–78). Dimsa kísérlete leperdült, de két büntetőt dobhatott, amelyek bementek, Perl viszont egyet elrontott a túloldalon. Az utolsó szó a kékeké lehetett, ám Dimsa ezúttal nem tudta megkoronázni energikus betörését, így egy ponttal nyert a Falco. Óriási küzdelemben győztek a mieink, akik teljesen nyílttá tették a D-csoport megnyeréséért vívott csatát.

KOSÁRLABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, 4. FORDULÓ
D-CSOPORT
Falco KC Szombathely–Nutribullet Treviso (olasz) 81–80
(18–24, 23–9, 18–24, 22–23)
Szombathely, 2827 néző. V: Conde (spanyol), Yilmaz (török), Bissuel (francia).
FALCO: VÁRADI 17, Benke 13/3, Clark 3/3, Golomán 8, Keller Á. 9. Csere: PERL 18/6, BARAC 13, Kovács B., Somogyi. Edző: Milos Konakov
TREVISO: Russell 15/6, DIMSA 16/6, Sims 4, SOKOLOWSKI 10/6, AKELE 22/12. Csere: Jones 2, Imbro 3/3, Bortolani 8/3, Casarin, Chilo. Edző: Massimiliano Menetti
Az eredmény alakulása. 2. perc: 6–7. 6. p.: 15–13. 12. p.: 18–27. 14. p.: 28–27. 20. p.: 41–33. 23. p.: 44–44. 26. p.: 51–48. 30. p.: 59–57. 33. p.: 68–59. 36. p.: 70–66. 39. p.: 77–76
MESTERMÉRLEG
Milos Konakov: – Két hét alatt két nagyon jó mérkőzést játszottunk egy minőségi ellenféllel. Az első összecsapáson inkább a védekezés dominált, ezúttal viszont a támadójáték is nagy jelentőséggel bírt. Örülök a győzelemnek, elismerésem a fiúknak, és köszönöm a szurkolók támogatását!
Massimiliano Menetti: – Szoros csatát vívtunk, a vége alakulhatott volna másképpen is, hiszen az utolsó támadás a miénk volt. Nagyon küzdött a csapatom, talán a második negyed második feléért szúrhatom le a fiúkat, mert akkor hagyták, hogy a Falco lendületbe jöjjön – ez a lendület győzelmet ért a hazaiaknak. Nagyszerű volt a hangulat, jó meccset játszottunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik