Férfi kosár BL: a Zaragozától is kikapott a Falco

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2020.12.16. 18:56
null
A Falco KC Szombathely kikapott a Zaragozától (Fotó: Fotó: Unger Tamás/Vas Népe – a kép archív)
A Falco KC Szombathely 85–76-ra kikapott a spanyol Zaragozától a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája D-csoportjában, a 2. fordulóban.

 

A palánk alatti játék segítségével alapozta meg előnyét az első félidőben a Casademont Zaragoza, és mivel ezt hat sikeres triplával is meg tudta támogatni a második negyedben, ki is tartott a végső dudaszóig. A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szlovén mestere, Gasper Okorn Benke Szilárd hiányában csak hét embert alkalmazhatott az aktív rotációjában, míg a házgazdánál ugyanez a szám kilenc volt – egyikük a mindössze 19 éves irányító, a Bajnokok Ligája jelenlegi idényében először pályára kerülő Javier García volt, aki két sikeres hárompontossal igazolta, helye van a spanyol élcsapat szűk keretében.

Tavaly októberben több ezer ember szurkolta ki, hogy a Zaragoza nagy nehezen, egy ponttal legyőzze a Falcót, ezúttal a koronavírus szorítása miatt üresen kongott az impozáns és hatalmas, Fülöp királyról elnevezett aréna. Bár korábban a világ végéről is vissza kellett volna hozni azt a labdát, amellyel elkezdték a mérkőzést, ezúttal ahogy kidobták a pályáról, jött egy másik labda a rendelkezésre álló háromból, ugyanis le kellett fertőtleníteni azt, amelyik elhagyta a játékteret.

A harmadik negyedben kiválóan teljesített a Falco és ezért megérdemli az elismerő szavakat, mert el tudta kerülni a kiütést, ami akár fontos is lehet a későbbiekben. Megrázta magát Perl Zoltán, zsákolt két csodálatosat De'Quon Lake, de ami a legfontosabb, feljavult a védekezés. Hat pontra is felzárkóztak a vasiak és legalább ráijesztettek az ebben a periódusban egyébként kissé könnyelmű Zaragozára. Ahogy kicsit melegebb lett a helyzet, az amerikai irányító, Dylan Ennis szép egy egyekkel tette sínre a hazaiakat, akik bár elveszítették a második félidőt, korábban elég muníciót gyűjtöttek, hogy győztesen sétálhassanak le a parkettről.

KOSÁRLABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT
2. FORDULÓ
Zaragoza (spanyol)–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 85–76
(19–14, 31–17, 15–26, 20–19)
Zaragoza, zárt kapuk mögött. Vezette: Maestre (francia), Yilmaz, Karbilecen (törökök)
ZARAGOZA:
ENNIS 14/9, Bray, Barreiro 5/3, BENZING 14/6, Hlínason 12. Csere: Brussino 9/9, García 6/6, Justiz 12, SULAIMON 13/9. Edző: Sergio Hernández
FALCO:
Anderson 5/3, PERL 17, Váradi 6, BRUINSMA 21/9, SEARCY 15. Csere: Lake 7, Milosevics 5. Edző: Gasper Okorn
Az eredmény alakulása. 4. perc:
8–2. 7. p.: 15–4. 10. p.: 17–14. 12. p.: 24–20. 18. p.: 47–27. 21. p.: 50–35. 26. p.: 56–43. 30. p.: 63–57. 31. p.: 68–57. 34. p.: 75–61. 35. p.: 75–67
MESTERMÉRLEG
Sergio Hernández:
– Az első két negyedben a legjobbunkat adtuk, remekül védekeztünk, megállítottuk a Falco jó dobóit és kontroll alatt tartottuk az elzárás-leválás játékát. Rendben volt a tempónk is, húszpontos előnyt építettünk ki, erről nem is kell többet mondani. A folytatásban a játékosaink a pontszerzésre törekedtek, ami nem helyes, túlságosan megnyugodtak, és ezt az ellenfél, amely kiváló csapat, ki tudta használni. Jól hozta játékba a magas embereit és sikeresen egy egyeztek azok, akik ebben a műfajban erősek. Figyelnünk kell arra, hogy negyven percen át koncentráljunk, ez a feladatunk a jövőben, de alapvetően jó mérkőzést játszottunk.
Gasper Okorn:
– Megérdemelten nyert a rivális. Az első félidő volt a problémánk, ott nagyjából mindent elrontottunk, amit lehetett, túlságosan meg voltunk ijedve, emiatt kaptunk ötven pontot. A fordulás után már tudtuk, hogyan kell védekeznünk. Negyven percen keresztül komolyan vette a mérkőzést és koncentrált a Zaragoza, ez a játékosaink érdeme, dicséret illeti őket. A házigazda nagyon jó képességű csapat, benne van a pakliban, hogy Ennis, Sulaimon és Benzing emberről is bedobja a hárompontost. Összességében elégedett lehetek, hiszen sokkal több lepattanót szedtünk, és az első negyedben produkált hét eladott labdánk csak tizenháromra nőtt a végére, tehát fejlődni tudtunk a meccs közben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik