Párizs 2024: szerdától edzőtáborban a női 3x3-as kosárválogatott

Vágólapra másolva!
2024.04.02. 14:34
Hongkongban szerezhet olimpiai kvótát a női válogatott (Fotó: MKOSZ)
Szerdán a szövetség székesfehérvári edzőközpontjában megkezdi a felkészülést a hongkongi 3x3-as olimpiai selejtezőre a magyar női kosárlabda-válogatott.

A wbasket.hu szaklap tájékoztatása szerint a nemzeti csapat hétfőn kel útra a nyolccsapatos selejtezőtorna ázsiai helyszínére. Földi Attila szövetségi kapitány utazó keretét Böröndy Vivien, a honosított és újonc Mompremier Beatrice, Papp Klaudia (mindhárman Sopron Basket), valamint Szabó Fanni (TFSE-MTK) alkotja.

„Nincs idő formaidőzítésre, a fejek rendezésére. A formát és a mentális állapotot is át kell hozni a klubcsapatból. Jelenleg Magyarországon a 3x3-as válogatott számára elérhető játékosok közül ebben a négyesben érzem a legtöbbet” – jelentette ki a szakvezető, aki szerint az olimpiai selejtező „lutri” néhány nap közös munka után.

„Ugyanakkor ez nemcsak ránk igaz, hanem mind a nyolc résztvevő nemzetre. Tehát erre nem szabad fogni semmit” – tette hozzá Földi Attila.

A hongkongi selejtezőt jövő péntektől vasárnapig rendezik. A két kvartett első két helyezettje jut tovább az elődöntőbe, ahol keresztbe játszanak az együttesek, és a tornagyőztes szerez ötkarikás kvótát.

A három állomásból álló selejtezősorozat második helyszíne a Japánban található Ucunomija lesz május 3–5-én – magyar érdekeltség nélkül –, a harmadik pedig Debrecen május 16-tól 19-ig. Ha Földi Attila együttese nem jár sikerrel Hongkongban, akkor a harmadik tornán is részt vehet, ahol már a magyar férfiak is szerepelni fognak. A debreceni viadalról az első három-három együttes mehet majd az olimpiára.

A CSOPORTOK BEOSZTÁSA HONGKONGBAN
A csoport: Magyarország, Lengyelország, Egyiptom, Hongkong
B csoport: Hollandia, Azerbajdzsán, Mongólia, Chile

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI
Április 12., péntek
11.45: Magyarország–Hongkong 
13.10: Magyarország–Lengyelország 
Április 13., szombat
13.35: Magyarország–Egyiptom

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik