Női kosárlabda Euroliga: a DVTK légiósa az idény legjobbjai között

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.02.21. 11:37
Kaila Charles (Fotó: Árvai Károly)
A negyeddöntős DVTK Hun-Therm csapatát erősítő Kaila Charles bekerült az idény legjobb tíz kosarasa közé a női Euroligában.

A sorozat tízes listát vezet a honlapján a legjobban teljesítő játékosokról, azt taglalva, hogy melyikük lehet az idény végén a legértékesebb (MVP). A rangsorban jelenleg a tizedik helyen található a miskolciak amerikai légiósa, Kaila Charles, aki eddig 11.4 pontot és 8.1 lepattanót átlagolt az Euroligában.

A lista élén a tavaly Európa-bajnok belgák sztárja, a címvédő Fenerbahcéban szereplő Emma Meesseman áll, a második Kiss Virág klubtársa, Marina Mabrey (Mersin), a harmadik pedig az ausztrál Ezi Magbegor (USK Praha), aki korábban Sopronban is megfordult.

A DVTK 18 órakor, hazai pályán kezdi meg első Euroliga-negyeddöntőjét, a két győzelemig tartó párharcban a francia Villeneuve d'Ascq lesz az ellenfele.

A negyeddöntőben vannak további magyar érdekeltségek is, mivel a Kiss Virággal felálló török Mersin, a Határ Bernadettet foglalkoztató spanyol Salamanca és Juhász Dorka klubja, az olasz Schio is szerepel a kieséses szakaszban.

KOSÁRLABDA
NŐI EUROLIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
18.00: DVTK Hun-Therm–Villeneuve d'Ascq (francia) (Tv: M4 Sport)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik