Férfi kosár: Patonay Imre segíti az utánpótlás-válogatottak munkáját

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.02.27. 16:15
Fotó: Patonay Imre/Facebook
Az U18-as és a U20-as férfi kosárválogatottunk munkáját segíti a legendás körmendi sikeredző, Patonay Imre, aki külső szakértőként, mentorként tekinti meg a mérkőzéseket, elemzi a látottakat, és tapasztalatait megosztja utánpótlás-válogatottjaink szakmai stábjaival – közölte a hunbasket.hu.

 

„Nagyon fontosnak érzem, hogy ne csak az utánpótlás-válogatott játékosainkat fejlesszük és menedzseljük komoly mérkőzésekkel, hanem az utánpótlás-válogatottjaink szakmai stábjaiban dolgozó fiatal edzőknek is biztosítsunk fejlődési lehetőséget, hiszen kiemelt feladatunk a jövőre nézve új magyar edzői generációt nevelni férfi oldalon, hogy újra legyenek Ránky Mátyások, Mészáros Lajosok, Zsoldos Andrások, Patonay Imrékmondta Mészáros Zalán, a Szakmai és Utánpótlás Bizottság elnöke. – Nagyon boldog vagyok, hogy első válogatottbéli edzőm, Putesz az első szóra örömmel vállalta az utánpótlás-válogatottak melletti edzők mentorálását. Minden szava, meglátása kincs lehet, és az első tapasztalatok alapján nyugodtan kijelenthetem, hogy az edzőink nagyon nagy szeretettel és szakmai nyitottsággal fogadták az edzőlegendát. Legközelebb a tavaszi szünetben tartandó U18-as és U16-os programba fog bekapcsolódni, addig pedig figyelemmel kíséri a kerettagok fejlődését, fejlesztését klubjaikban.”

„Örültem a felkérésnek, mert mindig is szívügyem volt az utánpótlás-nevelés. 42 évig tanítottam és edzettem a gyerekeket a Somogyi Béla Általános Iskolában. Remélem, hogy tudok segíteni a fiatal edzőknek és a tehetséges fiatal játékosoknak a fejlődésben, ezért vállaltam el ezt a szerepet – árulta el Patonay Imre.Hétvégén ott voltam székesfehérvári MKOSZ Edzőközpontban, ahol nagyszerű körülmények adottak a válogatottak számára. Az U18-as fiú válogatott az A-divíziós Horvátországgal játszott két mérkőzést, és nagyon pozitív benyomást keltettek a gyerekek. Van köztük három-négy olyan tehetség is, akiknek a következő években a felnőtt válogatottban is lehet szerepük. Külön öröm, hogy magas poszton ott van Rosta Péter és Flasár Zalán is, akikben nagy fantázia van, de a külső posztos emberek is nagyon jók, ügyesek. Meg tudtak verni egy horvát válogatottat, és másnap is partiban voltak velük.”

„Az U18-asok meccse után mindkét nap pályára lépett az U20 is. A MAFC ellen nagyon jó meccset játszottunk. Itt főleg a mezőnyposzton állunk jól, a magasposzt kicsit hiányosabb Csuti Kornélt leszámítva – ide még képezni kell embert. Szombaton Szombathelyen szerepelt az U20-as csapat, ahol a légiósokkal felálló Falco volt az ellenfél. Az első negyedben megilletődöttek voltunk, fizikálisan nagy fölényben volt a Falco, de a második negyedtől kezdve partiban tudtunk lenni – elemezte a látottakat Patonay. – Ebben a két napban jó benyomást tettek rám a gyerekek és a szakmai stábok is, szerintem jó úton haladunk. A fiú utánpótlás Európa-bajnokságokon régóta a B-csoportban szerepelünk, de bízom benne, hogy egy-két éven belül már látható lesz a fejlődés, és kikerülnek olyan játékosok, akiket a felnőtt válogatottban is tudunk használni.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik