Női kosár: ünnepi összetartással készül a válogatott az olimpiai selejtezőre

Vágólapra másolva!
2023.12.07. 15:11
null
Fotó: MKOSZ
A két ünnep között összetartással készül a házigazda magyar női kosárlabda-válogatott a február 8. és 11. között, Sopronban sorra kerülő olimpiai selejtezőtornára.

„Az egység a legfontosabb!” – hangsúlyozta Török Zoltán, a februári, olimpia selejtező szervezőbizottságának elnöke a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének székházában csütörtökön megtartott sajtótájékoztatón. A Sopron Basket ügyvezetője kiemelte, a leghűségesebb város valóban sok rangos eseménynek volt a házigazdája, de személy szerint arra várt, hogy 1980 után újra magyar kosárlabda-válogatott szerepelhessen az olimpián, és ezt lehet most kivívni.

„Nagyon fontos, hogy most mindenki a csapat mögé álljon – folytatta Török Zoltán. – Minden lehetőséget igyekszünk biztosítani a siker érdekében, lesz állószektor a B-középnek, és minden nagyszünetben half time show lesz, neves fellépőkkel, valamint kijelölünk piros, fehér és zöld szektort is, ahol a drukkereknek érdemes a megjelölt színű felsőben helyet foglalni.”

Székely Norbert szövetségi kapitány hangsúlyozta, Kanada, Japán és Spanyolország ellen sem a mieink lesznek az esélyesek, de ennek a csapatnak senkitől sem szabad megijednie.

„A klubok hozzájárulásával, példátlan módon a két ünnep között lesz összetartás Székesfehérváron – kezdte Székely Norbert. – Bízunk benne, hogy tudunk még egy szintet lépni az olimpiai szereplés érdekében. A kanadaiak akár Párizsban is jelentős tényezőt jelenthetnek, a spanyolok tovább erősödtek a honosított Megan Gustafsonnal, míg a japánok már január elején befejezik a bajnokságot, hogy teljes erővel a selejtezőre készülhessenek.”

A csapatkapitány Dubei Debóra hangsúlyozta: válogatottunk képes lehet meccset, meccseket nyerni az erős mezőnyben.

Az eseményre az internetes jegyértékesítés vasárnap, 10 órakor indul, elővételben hat- és nyolcezer forintba kerülnek a napijegyek, december 31. után pedig nyolc- és tízezerért lehet megvásárolni őket. A csarnok a korábbi Euroliga négyes döntőkhöz hasonlóan 2500 férőhelyesre bővül, ebből 350 állóhely lesz.

A magyarok az idei Amerika-bajnokságon bronzérmes Kanada ellen kezdenek, majd az olimpiai ezüstérmes japánokkal, végül az Eb-második spanyolokkal találkoznak. A négyesből az első három jut ki a párizsi olimpiára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik