Férfi kosár BL: tisztes helytállás és Falco-vereség a nyitányon

Vágólapra másolva!
2023.10.18. 19:59
null
Stefan Pot 20 pontot szerzett a Falcóban (Fotó: MTI/Katona Tibor)
A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vereséggel kezdte a férfi kosárlabda Bajnokok Ligáját: az előző évadban spanyol bajnoki elődöntős Unicaja Málaga felőrölte a hazaiakat a szerda esti mérkőzésen (78–87).

Elkezdődött.

Ki mással csaphatott volna össze a Falco a Bajnokok Ligája első csoportkörének nyitányán, mint a spanyol ACB-liga előző évadának elődöntősével, az Unicaja Málagával, amely nyilván esélyesebb volt a mérkőzés előtt, de azért sokan meglepődtek már a korábbi években az Aréna Savariában, és pórul is jártak.

A szombathelyiek centere, Keller Ákos a meccs előtt azt nyilatkozta lapunknak, akkor van bármi esélye csapatának, ha mindent bedob, az ellenfél meg mindent kihagy... Nos, a Falco játékosai az első negyedben tényleg alig hibáztak, Stefan Pot adta meg az alaphangot, aztán Benke Szilárd dobott öt támadásból tíz pontot sorozatban, de ez csak ahhoz volt elég, hogy a hazaiak a spanyolok sarkában loholjanak, akik aztán tényleg szinte minden kísérletüket értékesítették.

A támadó lepattanókkal, illetve a pontszerzéssel gyűlt meg a baja a Falcónak a második tíz perc elején, a vendégek viszont nem álltak le, villámgyorsan elhúztak 13 ponttal. A negyed második felét viszont elképesztően megnyomta a szombathelyi gárda, Keller Ákos lépett elő, és remek védekezés mellett sikerült 13–2-re megnyerni a nagyszünet előtti szakaszt, hazai szempontból mínusz kettőről indulhatott a második félidő, minden nyílt volt.

Keller-triplával vette át a vezetést a vasi alakulat, aztán a palánk alatt a Málaga gambiai óriása, Yankuba Sima dominált, de felvette vele a versenyt hazai oldalról Boris Barac is, aki egymás után szerzett hat pontot, így a szombathelyiek versenyben maradtak az utolsó tíz percre is.

A hajrá azonban nem kezdődött jól, elég volt néhány kihagyás, védekezési hiba, és a Málaga büntetett is, kilenccel elhúzott. Nagyon keményen, agresszívan védekeztek a spanyolok, ez már akkor nem ízlett a szombathelyieknek, akik tényleg mindent megpróbáltak, de fejet kellett hajtaniuk a nagyobb tudás előtt.

Maradt a tisztes helytállás és a remény, hogy a csoportban a másik két együttes azért nem Málaga-szintű.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1.FORDULÓ
A-CSOPORT
FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY–UNICAJA MÁLAGA (spanyol) 78–87 (26–30, 15–13, 21–23, 16–21)
Szombathely, 3070
néző. V: Ciulin (román), Yilmaz (török), Deman (francia)
FALCO: POT 20/6, Jordano 5, BENKE SZ. 15/3, Tiby 5, KELLER Á. 11/3. Csere: Pongó Marcell 3/3, Perl 9, Barac 10, Tanoh Dez, Krivacsevics. Edző: Milos Konakov
MÁLAGA: Perry 4, DEDOVIC 13/9, Saint-Supery, THOMAS 15/3, KRAVISH 15. Csere: CARTER 11/3, Díaz 2, Sima 10, Osetkowski 4, Taylor 6, Kalinoski 7/3, Barreiro. Edző: Ibon Navarro
Az eredmény alakulása. 4. perc: 7–12. 6. p.: 16–17. 13. p.: 26–38. 16. p.: 28–41. 18. p.: 37–41. 20. p.: 41–43. 23. p.: 54–54. 28. p.: 60–62. 30. p.: 62–66. 33. p.: 65–74. 37. p.: 70–78. 39. p.: 77–84
MESTERMÉRLEG
Milos Konakov:
– Ellenfelünk az előző évadban kiváló teljesítményt nyújtott minden fronton, és most is kiváló csapata van. Kicsit puhán kezdtünk, extra energiák kellettek, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Ami viszont a végére megbosszulta magát, a hajrára elfáradtunk. Néhány tiszta dobásunk kimaradt, talán lehetett volna szorosabb is az eredmény, de az első néhány percet leszámítva elégedett vagyok a csapatom teljesítményével.
Ibon Navarro: – A fiúk komolyan vették az első perctől a meccset, mindent beleadtak. A legutóbbi idényben a Murcia megégett Szombathelyen, tanultunk abból az összecsapásból. Jó meccset játszottunk, és győztünk egy erős csapat ellen. Volt olyan periódusa a meccsnek, mikor kiestünk a ritmusból, ránk jött a Falco, ám büszke vagyok arra, hogy tudtunk újítani, a negyedik negyedben tudtunk fokozni a tempón. Remekül működött a védekezésünk, 24 pontot dobtunk szerzett labdából – ez és a szervezett csapatjáték volt a kulcs.

A csoport másik mérkőzésén (kedd)
Le Mans (francia)–Periszteri (görög) 96–68

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik