Kosárlabda: Biztos vagyok benne, idővel vezetőedző leszek külföldön – Kovács Adrián

Vágólapra másolva!
2023.07.07. 13:30
null
Az Euroliga acél Kovács Adriánéknak (Fotó: Facebook/Paris Basket)
Az Euroligát nevezte meg végcélként új klubjánál, a Paris Basketballnál Kovács Adrián, aki másodedzőként megnyerte májusban a férfi kosárlabda Bajnokok Ligáját a német Bonn-nal.

A tréner az M1 aktuális csatornának elmondta, azért távozott a Bonntól, mert a klub vezetősége nem tudott megegyezni Tuomas Iisalo vezetőedzővel.

„Szép eredmény volt tőlünk a BL-siker és a német bajnoki ezüstérem, de így újabb lehetőségek után néztünk, és a párizsi ajánlat tűnt a legjobbnak. Ez egy új klub nagy ambíciókkal, és szimpatikus tervet vázoltak fel nekünk, úgyhogy nem volt nehéz a döntés, kétéves szerződést írtunk alá – jelentette ki a szakember, kifejtve, hogy Párizs kiváló piacot jelent, és az Euroligának fontos egy jó ottani csapat felépítése. – Azt a kosárlabda-kultúrát, amelyet Bonnban kialakítottunk, ki kell próbálnunk egy erősebb bajnokságban és a nemzetközi porondon. Ez nagy előrelépés szakmai szempontból.”

A távolabbi célokról szólva a korábban a DEAC-ot irányító Kovács Adrián közölte:

„Biztos vagyok benne, hogy idővel vezetőedző leszek külföldön, de még néhány évet szeretnék Tuomas mellett eltölteni. Meglátjuk, akkor hol tart majd a párizsi csapat. Egyelőre a lehető legjobb szereplés a cél a francia bajnokságban és az Eurokupában” – utalt arra, hogy a 2018-ban alapított Paris Basketball tavaly a 9. helyen végzett a francia élvonal alapszakaszában – így lemaradt a rájátszásról –, míg az Euroliga után a második számú kontinentális sorozatban újoncként a negyeddöntőig jutott.

Feladatairól elárulta, legutóbb főleg az ellenfelek feltérképezésén dolgozott, emellett a napi értekezleteken kiadott munkákat is ellátta, és várhatóan ez alapvetően a következő idényben sem változik. Új állomáshelyét pedig a jövő héten tekinti meg először.

Kovács Adrián elmondta, a Paris Basketball egyelőre egy régebbi arénában játssza a meccseit, a jövő évi olimpiára készülő csarnok építése jelenleg is zajlik, és februárban fejeződik be. Onnantól az lesz a csapat otthona.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik