Férfi kosár: Báder Márton megválasztása esetén Dávid Kornélra is számítana az elnökségben

Vágólapra másolva!
2023.04.28. 17:41
null
Báder Márton lapunknak elárulta, kikre számítana az elnökségben
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége keddi tisztújító küldöttgyűlésén egyedüli elnökjelöltként induló Báder Márton felvázolta az általa ideálisnak tartott új elnökség összetételét.

 

Tisztújítás előtt áll a magyar kosárlabdasport, május 2-án kedden a szövetség új, budaörsi székházában négy évre választanak elnököt és elnökséget a küldöttek. Kisebb meglepetés, hogy Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének 13 éve regnáló elnöke nem méreti meg magát, azaz mindenképpen új ember irányítja majd hazánk egyik legnagyobb sportszövetségét. Már azt is sejteni lehet, hogy ki lesz az utód, hiszen a korábbi 98-szoros magyar válogatott center, a 42 éves Báder Márton az egyetlen jelölt. Az élvonalba tavaly 21 év után visszajutó Budapesti Honvéd sportigazgatója a közelgő küldöttgyűlés előtt pénteken a Nemzeti Sport kérdéseire adott részletes választ.

AMIT TUDNI ÉRDEMES RÓLUK
Dávid Kornél: játékosként 127-szeres felnőttválogatott, 6x magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes, 7x az Év játékosa, Euroliga-ezüst- és bronzérmes, 2x spanyol bajnoki ezüstérmes, 2x Spanyol Kupa-győztes, 2x Spanyol Szuperkupa-győztes, 1x litván bajnok és Litván Kupa-győztes, jelenleg a Milwaukee Bucks nemzetközi játékosmegfigyelője
Mészáros Zalán: játékosként 110-szeres felnőttválogatott, 8x magyar bajnok, 5x Magyar Kupa-győztes, az Év játékosa (2005)
Krasovec Péter: 52-szeres magyar válogatott, magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes, az első magyar NCAA-játékos, a 2000-es évek közepén az MKOSZ alelnöke
Pantl Péter: a MOL-csoport kommunikációs igazgatója, több mint tíz évig volt igazolt kosárlabdázója a Csepel SC-nek

„Megtisztelő lenne, ha a tagság bizalmat szavazna nekem és az általam javasolt elnökségnek - mondta a négyszeres magyar bajnok, négyszeres Magyar Kupa-győztes játékos, aki immár azt is felfedte, megválasztása esetén kikkel képzeli el a sportág irányítását. – Az elnökségben Becsky István, Bokor Ákos, Fűzy András, Hajdu Péter, Pukler Gábor és Sántha Gergely jelenleg is tagok, tudásukkal és tapasztalataikkal a folyamatosságot tudnák biztosítani. Ami az újakat illeti, az általam javasolt négy tagjelölt, Dávid Kornél, Mészáros Zalán, Krasovec Péter és Pantl Péter mindegyike elkötelezett a magyar kosárlabda fejlesztése mellett, hozzáértésük a saját szakterületükön megkérdőjelezhetetlen.”

No akkor lássuk, mit érdemes tudni a megnevezettekről, továbbra is Báder Márton szerint.

„Kezdeném Dávid Kornéllal, akit nem kell bemutatni a kosárlabda-társadalomnak. A legfontosabb, hogy Kornél az első és egyetlen NBA-játékosa hazánknak. Tapasztalata és nemzetközi kapcsolatai felbecsülhetetlen értékei lehetnek a sportágnak. Mészáros Zalán aktív játékos-pályafutása befejezése óta sportvezetőként tevékenykedik, akadémiai vezetőként a magyar utánpótlás-fejlesztés elkötelezett híve. Az utánpótlás albizottság tagjaként teljes rálátással bír mind a leány, mind a fiú szakág fejlesztési lehetőségeire. Krasovec Péter a szövetség munkáját a mai napig aktívan segíti, elsősorban a produktivitási rendszer, illetve az akadémiai ellenőrző, értékelő szisztéma, az eredményességi mutatók kidolgozásában. Ezek az adatok, elemzések nélkülözhetetlenek a jövő építéséhez és sportágunk fejlesztéséhez. Pantl Péter hazánk egyik legjobb, legképzettebb kommunikációs és marketing-szakembere, szaktudását, kapcsolatait a szövetség több területen kamatoztathatná.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik