Kosár: Simon távozik, Wittmann az Olaj új irányítója

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.17. 19:27
Simon Balázs távozik a Szolnoki Olaj kosárlabdacsapatától, amely az irányító helyére szerződtette Wittmann Krisztiánt. Erről az érintettek közleményben tájékoztatták a nyilvánosságot.

„A klub vezetői messzemenőkig elégedettek voltak az irányító kétéves teljesítményével – áll a közleményben –, hiszen hatalmas rutinjával jelentős szerepet vállalt az ABA Liga- , az Eurochallenge-, a bajnoki és a Magyar Kupa-sikerekben. A vezetőség megértette és elfogadta Simon Balázs jövőre vonatkozó elképzeléseit, miszerint nem Szolnokon kívánja folytatni sportpályafutását.”

„A Szolnoki Olaj – készülve az irányító ilyen irányú esetleges döntésére – folyamatosan tárgyalásokat folytatott a posztra esélyes jelöltekkel. Ennek eredményeképpen szerződést kötött a Kecskemét 29 éves, válogatott kerettag irányítójával, Wittmann Krisztiánnal, a 2014–2015-ös és 2015–2016-os idényekre.”

„Nagyon jó volt számomra ez a Szolnokon eltöltött két év, nagyon jól éreztem és érzem itt magam – mondta a távozó Simon Balázs. – Fantasztikus élmény volt, hogy harminckét évesen, két évet egy teljesen más, jóval magasabb színvonalú bajnokságban, az Adria-ligában játszhattam. Hosszas tárgyalásokat és megbeszéléseket követően most mégis úgy érzem, hogy átadom a lehetőséget a fiataloknak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik