Kosárlabda: női és férfi európai kupasorsolás - 9 magyar klubbal

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2013.07.05. 13:10
Ma délelőtt Münchenben elkészítették az első (Euroliga) és második számú (Európa-kupa) női, illetve a harmadik számú férfi európai kosárlabda-kupasorozat (EuroChallenge) sorsolását, melyeken összesen kilenc magyar együttes volt érdekelt.

Sorsoltak az európai kupákban (Fotó: fibaeurope.com)
Sorsoltak az európai kupákban (Fotó: fibaeurope.com)
Sorsoltak az európai kupákban (Fotó: fibaeurope.com)
Sorsoltak az európai kupákban (Fotó: fibaeurope.com)
Sorsoltak az európai kupákban (Fotó: fibaeurope.com)

 

A férfi EuroChallenge-ben az Atomerőmű és a Jászberény kimondottan nehéz négyesbe került. A paksiak a B-csoportba kaptak besorolást az orosz Krasznije Krilja, a török Gaziantep Büyüksehir és a romániai CSM Oradea (Nagyvárad) társaságában – az orosz és a török túra nem csak nehéz, de a távolság miatt nagyon hosszú is lesz.

A Jászberény ellenfele az F-csoportban az orosz Ural Jekatyerinburg, a török Tofas Bursa és a szlovén Krka Novo Mesto.

A Körmendre is vár két távoli túra az orosz Triumph Ljuberci és az ukrán BK Kijev ellen, továbbá a romániai Gaz Metan Medias (Medgyes) is szerepel az ellenfelek között a D-csoportban.

Az NB I-ben ezüstérmes Szolnok a H-ban a fehérorosz Cmoki Minszk és a bolgár Rilszki Szportiszt mellett a szintén erdélyi Associata Muressel (Marosvásárhely) játszhat. Az Olaj esetében azonban indokolt a feltételes mód, mert a visszalépések miatt még a második számú kupában, az Európa-kupában is helyet kaphat (az alanyi jogon induló bajnok Alba Fehérvár mellett), és abban az esetben visszalépne az EuroChallenge-től.

A férfi Európa-kupa sorsolását később tartják, míg a kontinentális harmadik osztályban, a 32 klubot tömörítő Eurochallenge-kupában október 24-én kezdik meg a küzdelmeket.

A 20 tagú női elitet felvonultató Euroligában a magyar bajnok Sopron a legutóbb döntős török Fenerbahcével és a 2006-os bajnok cseh Brnóval is azonos hetesbe került, míg az NB I-ben ezüstérmes Győrre többek között a címvédő orosz Jekatyerinburg és a háromszoros győztes francia Bourges vár.

A nőknél a második vonalnak számító, 28 csapatos Ek-ban a DKSK, a PEAC-Pécs és a PINKK Pécsi 424 képviseli a magyar színeket november 7-től.

A diósgyőri női kosarasok (DVTK) a belga Lotto Young Cats Bruxelles, a francia Basket Landes Saint-Sever és a német TSV 1880 Wasserburg társaságában az E jelű kvartettbe kerültek, amelyből első ránézésre nem tűnik lehetetlen küldetésnek a továbbjutás.

Egy kicsit talán nehezebb a sorsolása a PEAC-Pécsnek, amely az F-jelű négyesben két francia csapat, a Nantes és a Lille, valamint a korábbi Euroliga-résztvevő, a belga Namur társaságába került.

A másik pécsi alakulat, a PINKK dolga tűnik a legnehezebbnek. Iványi Dalmáék két korábbi Euroliga-indulóval, a francia Tarbes-bal és a szlovák Ruzomberokkal, valamint a belga Walloonnal találkoznak majd.

 

NŐI EUROLIGA
A-csoport:
HAT-AGRO UNI GYŐR, Jekatyerinburg (orosz), Bourges Basket (francia), Good Angels Kosice (szlovák), Famila Schio (olasz), Kayseri (török)
B-csoport:
UNIQA-EUROLEASING SOPRON, Fenerbahce (török), Rivas Ecopolis (spanyol), Wisla Kraków (lengyel), Nagyezsda Orenburg (orosz), Brno (cseh), Montpellier (francia)

NŐI EURÓPA-KUPA
E-csoport

WORK FORCE DVTK MISKOLC, Landes Saint-Sever (francia), Lotto Young Cats Bruxelles (belga), TSV 1880 Wasserburg (német)
F-csoport:
PEAC-PÉCS, Nantes (francia), Namur (belga), Villeneuve d'Ascq (francia)
G-csoport:
PINKK PÉCSI 424, Tarbes (francia), Walloon (belga), Ruzomberok (szlovák)

FÉRFI EUROCHALLENGE

B-csoport:
ATOMERŐMŰ SE, Krasznije Krilja (orosz), Gaziantep (török), CSM Oradea (romániai)
D-csoport:
LAMI-VÉD KÖRMEND, Gaz Metan Medias (romániai), Triumph Ljuberci (orosz), BK Kijev (ukrán)
F-csoport:
JÁSZBERÉNY, Tofas Bursa (török), Krka Novo Mesto (szlovén), Ural Jekatyerinburg (orosz)
H-csoport:
SZOLNOKI OLAJ, Cmoki Minszk (fehérorosz), Rilszki Szportiszt (bolgár), Associata Mures (romániai)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik