EuroChallenge: sorsdöntő meccs előtt a Szolnok

Vágólapra másolva!
2013.02.26. 10:27
A szezon eddigi legfontosabb, legnagyobb tétre menő mérkőzését játssza kedd este a Szolnok a Tiszaligetben a Paris Levallois ellen az EuroChallenge-sorozatban. A találkozó győztese a negyeddöntőben folytatja, a vesztes búcsúzik.

Az előző heti Gravelines-bravúr (Párizsban nyert egy ponttal hosszabbításban a Dunkerque) az Olaj kezére játszott, hiszen a magyar bajnok továbbjutásának feltétele leegyszerűsödött: ha bármilyen különbséggel legyőzi keddi vendégét, a Paris Levallois-t a Tiszaligetben, ismét az EuroChallenge-sorozat legjobb nyolc csapata közé kerül.

„Magabiztosak vagyunk, jó formában, jó tempóban játszunk az utóbbi hetekben, szóval szerintem a helyes úton járunk – mondta Nedeljko Asceric, a szolnokiak edzője. – Kemény, kiegyensúlyozott meccsre számítunk, hiszen ellenfelünk is csak győzelem esetén juthat tovább. Döntő lehet a játékosok mentális állapota, vagyis erősnek és motiváltnak kell lennünk, nagy akarattal, de nem görcsösen kell játszanunk. A párizsi mérkőzés második félidejében elfáradtunk, ennek volt betudható a tizennyolc eladott labdánk és a huszonkét francia támadólepattanó. Talán nem is kell hangsúlyozni, hogy hasonló adatokkal nem szeretnénk szembesülni a keddi meccsen.”

A párizsi együttes nincs jó formában, ezt nem nehéz megállapítani. A Levallois elmúlt öt bajnokijából mindössze egyet tudott megnyerni (szombaton hazai pályán szenvedett váratlan, 78–70-es vereséget a Dijontól), nem is csoda, hogy lecsúszott a tabella hatodik helyére. A klub honlapján hétfő estig mindössze az egyik cikk rövidebb bekezdésében foglalkoztak a Szolnok elleni összecsapással, amely – mint azt a franciák is hangsúlyozták – eldönti, ki jut a negyeddöntőbe.

„Nyernünk kell ahhoz, hogy folytassuk az európai kupakalandot, ám ez bonyolultnak tűnik a Szolnok otthonában. A hangulat pokoli lesz, hiszen számára is a folytatás a tét az élet-halál meccsen” – írják a Levallois honlapján.

FÉRFI KOSÁRLABDA EUROCHALLENGE
J-CSOPORT, 6. FORDULÓ

Szolnoki Olaj KK–Paris Levallois (tv: Sport2), 19.00
Hapoel Holon–BCM Gravelines Dunkerque, 19.00

AZ ÁLLÁS
1. Gravelines 5 4 1 408–396 9
2. Levallois 5 3 2 440–390 8
3. SZOLNOK 5 3 2 382–384 8
4. Hapoel Holon 5 5 368–428 5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik