Fűrész Diána „bokszolóként" készül a Gospic ellen

Vágólapra másolva!
2010.11.24. 13:33
null
Fűrész Diána a monokli ellenére vállalja a játékot<br />(Fotó: Havran Zoltán)
Hazai p&aacute;ly&aacute;n csak a győzelem lehet a c&eacute;lja az MKB-Euroleasing Sopron csapat&aacute;nak az Euroliga B-csoportj&aacute;nak egyetlen nyeretlen egy&uuml;ttese, a Gospic Croatia ellen. A m&eacute;rkőz&eacute;st a szurkol&oacute;k ingyen tekinthetik meg.

Fűrész Diánára rájárt a rúd a Győr elleni vasárnapi bajnoki összecsapás utolsó negyedében. A soproniak irányítója előbb jókora könyököst kapott Abisola Olajuwontól, majd néhány perc ápolás után visszatért, és máris Englert Orsolya találta el a másik szemét.

A Sopron két ponttal nyert, Székely Norbert vezetőedző pedig hangsúlyozta a mérkőzés után, hogy szép dolog a küzdőszellem, de a játékvezetőknek húzniuk kellene egy határt, amelyet a női szakágban nem lenne szabad átlépni. A tréner attól tartott, hogy játékosának arccsonttörése van...

„Szerencsére nem lett ekkora baj, megúsztam zúzódásokkal a két esetet – mondta Fűrész Diána a Nemzeti Sportnak. – Gyógyszert szedek, és olyan kenőcsöt kaptam, amilyennel az ökölvívókat kezelik egy-egy bokszmeccs után. Olajuwon ütése volt az erősebb, de megúsztam törés nélkül."

Az irányító elmondta, térlátása még nem az igazi, de reméli, hogy a Gospic elleni találkozóra minden rendben lesz.

„Létezik kötelező győzelem, igaz, az Euroligában ez kevésbé jellemző. Bár a Gospic még nem nyert meccset az eddigi négy fordulóban, a hírek és a videofelvételek alapján nehéz mérkőzésre számítunk. Döntő lesz a védekezés, ha úgy játszunk, mint a Rivas elleni legutóbbi hazai mérkőzésünkön, nyerni fogunk."

A Sopron az elmúlt hetekben a honi és a nemzetközi sorozatban is kiélezett csatákat vívott, ami sok utazással megspékelve megviselhette a csapatot.

„A fáradtságot elfelejtjük a Gospic elleni meccsre. Egyébként örülök a kemény menetelésnek, hiszen régóta vágytam az Euroligába, ezért igazoltam Sopronba. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg tapasztalattal gazdagodom, a kiélezett találkozók sokat segítenek a fejlődésemben" – mondta Fűrész.

 

 NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA
B-CSOPORT, AZ 5. FORDULÓ PROGRAMJA
MKB-Euroleasing Sopron–Gospic Croatia (horvát) 18.00 (Tv: Sport2)
UMCC Jekatyerinburg (orosz)–Fenerbache (török) 19.00
CSÜTÖRTÖK
Rivas Ecópolis (spanyol)–Lotos Gdynia (lengyel) 20.00
A B–CSOPORT ÁLLÁSA
1. UMMC Jekatyerinburg
4
4/0   323–250
8
2. Fenerbahce SK 4
4/0  396–330
8
3. MKB-Euroleasing Sopron 4 2/2
297–288
6
4. Rivas Ecopolis
4
1/3
280–324
5
5. Lotos Gdynia 4
1/3
303–357
5
6. Gospic Croatia Osiguranje 4
0/4
328–378
4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik