Félúton a bajnoki címhez a Magic ellen ezúttal is nyerő Lakers

Vágólapra másolva!
2009.06.08. 07:29
A második összecsapást is a Los Angeles Lakers nyerte meg az Orlando Magic ellen – ezúttal hosszabbításban 101–96-ra – az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság nagydöntőjében. Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc harmadik mérkőzését kedd este rendezik.
Gasol (balra) a végén nagyot lendített a Lakers játékán
Fotó: Reuters
Gasol (balra) a végén nagyot lendített a Lakers játékán
Gasol (balra) a végén nagyot lendített a Lakers játékán
Fotó: Reuters
Gasol (balra) a végén nagyot lendített a Lakers játékán

Az első mérkőzés sima (25 pontos) győzelme után a második összecsapáson jócskán megizzadt a Los Angeles Lakers az Orlando Magic ellen az NBA nagydöntőjében.

A rendes játékidő utolsó percében Pau Gasol kettese kellett ahhoz, hogy a Lakers 88–88-ra mentse z állást, s esélyt kapjon, hogy a hosszabbításban megnyerje a mérkőzést.

Az esélyt megkapta, és élt is vele: az aranysárga-lilák 101–96-os győzelmükkel már 2–0-ra vezetnek az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban.

Courtney Lee kétpontos kísérleténél a Lakers-szurkolók csak imádkoztak, mert ha a fél másodperccel a rendes játékidő vége előtt megeresztett dobás bemegy, a Magic 1–1-re alakította volna a párharcot, s előnyös helyzetben utazhatott volna haza. A következő három mérkőzés ugyanis Orlandóban lesz.

Így viszont a Lakers tett hatalmas lépést történelme tizenötödik, Kobe Bryant negyedik bajnoki címe felé.

Ezúttal azonban nem a Lakers 29 ponttal záró 24-ese, hanem a ráadásban hét pontot dobó Gasol volt a hős.

„Megkönnyebbültem, amikor Lee elhibázta a dobást. Szíven ütött volna, ha bemegy, s most teljesen más helyzetben lennénk” – értékelt a találkozót követően az amúgy 24 pontig jutó spanyol.

A másik oldal legjobbja Rashard Lewis volt, akinek 34 pontja kevés volt a győzelemhez. Hedo Türkoglu 22 egységig jutott, s ha nincs Gasol egyenlítése a rendes játékidőben, a török vendégmunkás kosara 88–86-os győzelmet jelentett volna az Orlandónak.

De nincs „ha”! Csak harmadik mérkőzés van, illetve lesz – kedden Orlandóban.

NBA, RÁJÁTSZÁS

NAGYDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Los Angeles Lakers–Orlando Magic 101–96 – h. u.
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Lakers javára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik